5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί
Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές γίνονται «οινοπαραγωγοί» και δημιουργούν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού. 

Το 2020 δεν ήταν μία «καλή» χρόνια για τους οινοπαραγωγούς, όσον αφορά στις πωλήσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αφού η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έφερε μείωση τζίρου άνω του 50% για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Ένα μοτίβο που βλέπουμε και στην παγκόσμια αγορά, καθώς η τάση για επιλογές ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ επηρεάζει και την αγορά οίνου, σύμφωνα με την εταιρεία Fact.MR.

Όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που απασχολεί τους επώνυμους ηθοποιούς και τραγουδιστές από το να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο και να δημιουργήσουν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τους 5 επώνυμους τραγουδιστές και ηθοποιούς που «μπήκαν» ή «μπαίνουν» τώρα στην αγορά οίνου:

*Εξωτερική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ είναι η πιο πρόσφατη «προσθήκη» μεταξύ των... επώνυμων οινοπαραγωγών, καθώς ετοιμάζει την κυκλοφορία 4 «ετικετών» μέχρι του τέλος του καλοκαιριού. 

Τα κρασιά που θα φέρουν το όνομα της ακολουθούν το μοντέλο «value for money», επιλέγοντας ποικιλίες της Νότιας Γαλλίας και τρίμηνη ωρίμανση, ενώ οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ. 

insider

Η νέα επιχειρηματική κίνηση του διάσημου ράπερ Ποστ Μαλόνε είναι ένα «δροσερό» ροζέ, από ποικιλίες γαλλικών σταφυλιών, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. 

Το κρασί ονόματι Maison No.9, φαίνεται να είναι μόνο μία πτυχή του brand, το οποίο αποτελεί μία φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση και περιλαμβάνει μέχρι ρούχα και αξεσουάρ με το ίδιο logo. 

 

insider

 Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η κίνηση των ηθοποιών Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις να δημιουργήσουν τη δική τους «ετικέτα» κρασιού, είχε περισσότερο φιλανθρωπικό και λιγότερο επιχειρηματικό χαρακτήρα. 

Το ζευγάρι ηθοποιών συνεργάστηκε με το nockingpointwines.com, για να δημιουργήσουν μία «ετικέτα», τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως αναφέρεται σχετικά και στον ιστότοπο, τα έσοδα θα καλύψουν ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

insider

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο ως η πρωταγωνίστρια της σειράς Sex and the City, δημιούργησε τη δική της σειρά «ετικετών» κρασιού, η οποία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει συνολικά 5 διακρίσεις και βραβεία. 

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Invino, η σειρά κρασιών SJP, παράγεται από σταφύλια που προέρχονται από τις «καλύτερες περιοχές του κόσμου» και ακολουθεί τη μεθοδολογία των οινοπαραγωγών της Νέας Ζηλανδίας.  

Τα κρασιά της διάσημης ηθοποιού έχουν αρχική τιμή πώλησης από 12 ευρώ, όμως αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.

 

insider

Μπορεί πλέον οι δύο σταρ του κινηματογράφου να έχουν πάρει διαζύγιο, όμως ως ζευγάρι, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είχαν επενδύσει στο «Chateau Miraval».

Σε έκταση 4.000 στρεμμάτων βρίσκεται ένα οίκημα 35 δωματίων και το σημαντικότερο... ένας πολύ αξιόλογος αμπελώνας στον οποίο παρήγαγαν το δικό τους κρασί. 

Πρόκειται για το ροζέ ομώνυμο κρασί «Chateau Miraval», η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 22 ευρώ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

insider

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:00

Ακίνητα: Πώς Παγκράτι, Μετς, Νέος Κόσμος αναδεικνύονται σε hot αστικές γειτονιές της Αθήνας

12:56

Μαρινάκης: Το δημογραφικό δεν μπορεί να περιμένει

12:50

Δύο τραυματίες αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σε τροχαίο στο Λαγονήσι

12:34

Τραμπ: Ασφυκτικές πιέσεις σε μεγιστάνα του πετρελαίου να αποεπενδύσει απ' τη Βενεζουέλα

12:21

Χανιά: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπές

12:18

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στην Τούμπα

12:12

Αυστραλία: Παρ' ολίγο σύγκρουση επιβατικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

11:57

Τουρνάς: Πάνω από 400 πυρκαγιές σε δέκα ημέρες

11:51

Κίνα: Ο πληθωρισμός στις τιμές παραγωγού υποχώρησε σε χαμηλό τριμήνου τον Ιούλιο

11:37

ΗΠΑ: Η Γερουσία προωθεί ιστορικό νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

11:26

Προς εκτύπωση το πολλαπλό βιβλίο

11:16

Γερμανία: Διευρύνεται το έλλειμα στο εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα

11:04

Τουρκία: Ζητεί από τη Ρωσία και την Ουκρανία «μορατόριουμ» στις επιθέσεις στα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

10:57

Περού: Δεκατρείς νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο

10:48

Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σαουδαραβικό διυλιστήριο στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας

10:36

Καρτάλης: Η Ευρώπη θερμαίνεται ταχύτερα από άλλες ηπείρους

10:28

ΠΑΣΟΚ: Η «Εστία» ανάλωσε τη μισή ύλη της για να μην πει απολύτως τίποτα και να επαναλάβει το φαντασιόπληκτο ρεπορτάζ της

10:21

Ιράν: Η Τεχεράνη θέτει όρους για οποιοδήποτε εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

09:47

Δεύτερη πηγή εισοδήματος για τους επαγγελματίες ψαράδες ο αλιευτικός τουρισμός

09:35

Το κομμάτι πύραυλου που προσέκρουσε στη Σελήνη γίνεται χρυσή ευκαιρία μελέτης για ειδικούς επιστήμονες

09:22

Υπ. Μεταφορών: Οριστική λύση στο ζήτημα των πινακίδων κυκλοφορίας

09:12

Τράπεζες: Στα 15 δισ. ευρώ ο στόχος για νέα δάνεια το 2026

09:00

Γερμανία: Επεκτείνεται η έρευνα για την ασφάλεια από τα drones μετά το περιστατικό σε αεροδρόμιο

08:55

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας εξαιτίας των πυρκαγιών

08:49

ΗΠΑ: Ο καρκίνος του Τζο Μπάιντεν έχει εξαπλωθεί δηλώνει ο γιος του

08:41

Κέρκυρα: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

08:32

«Moneymaxxing»: Δεν είναι απλά trend αλλά τρόπος ζωής

08:28

Η επίθεση στη Hugging Face σηματοδοτεί την έναρξη μιας επικίνδυνης εποχής κυβερνοεπιθέσεων με AI

08:20

Ενέργεια και τράπεζες οδηγούν την ευρωπαϊκή κερδοφορία - Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις η Deutsche Bank

08:14

Φοιτητική Στέγη: Όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε οικογένεια πριν νοικιάσει σπίτι


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider