5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί
Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές γίνονται «οινοπαραγωγοί» και δημιουργούν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού. 

Το 2020 δεν ήταν μία «καλή» χρόνια για τους οινοπαραγωγούς, όσον αφορά στις πωλήσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αφού η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έφερε μείωση τζίρου άνω του 50% για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Ένα μοτίβο που βλέπουμε και στην παγκόσμια αγορά, καθώς η τάση για επιλογές ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ επηρεάζει και την αγορά οίνου, σύμφωνα με την εταιρεία Fact.MR.

Όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που απασχολεί τους επώνυμους ηθοποιούς και τραγουδιστές από το να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο και να δημιουργήσουν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τους 5 επώνυμους τραγουδιστές και ηθοποιούς που «μπήκαν» ή «μπαίνουν» τώρα στην αγορά οίνου:

*Εξωτερική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ είναι η πιο πρόσφατη «προσθήκη» μεταξύ των... επώνυμων οινοπαραγωγών, καθώς ετοιμάζει την κυκλοφορία 4 «ετικετών» μέχρι του τέλος του καλοκαιριού. 

Τα κρασιά που θα φέρουν το όνομα της ακολουθούν το μοντέλο «value for money», επιλέγοντας ποικιλίες της Νότιας Γαλλίας και τρίμηνη ωρίμανση, ενώ οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ. 

insider

Η νέα επιχειρηματική κίνηση του διάσημου ράπερ Ποστ Μαλόνε είναι ένα «δροσερό» ροζέ, από ποικιλίες γαλλικών σταφυλιών, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. 

Το κρασί ονόματι Maison No.9, φαίνεται να είναι μόνο μία πτυχή του brand, το οποίο αποτελεί μία φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση και περιλαμβάνει μέχρι ρούχα και αξεσουάρ με το ίδιο logo. 

 

insider

 Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η κίνηση των ηθοποιών Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις να δημιουργήσουν τη δική τους «ετικέτα» κρασιού, είχε περισσότερο φιλανθρωπικό και λιγότερο επιχειρηματικό χαρακτήρα. 

Το ζευγάρι ηθοποιών συνεργάστηκε με το nockingpointwines.com, για να δημιουργήσουν μία «ετικέτα», τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως αναφέρεται σχετικά και στον ιστότοπο, τα έσοδα θα καλύψουν ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

insider

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο ως η πρωταγωνίστρια της σειράς Sex and the City, δημιούργησε τη δική της σειρά «ετικετών» κρασιού, η οποία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει συνολικά 5 διακρίσεις και βραβεία. 

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Invino, η σειρά κρασιών SJP, παράγεται από σταφύλια που προέρχονται από τις «καλύτερες περιοχές του κόσμου» και ακολουθεί τη μεθοδολογία των οινοπαραγωγών της Νέας Ζηλανδίας.  

Τα κρασιά της διάσημης ηθοποιού έχουν αρχική τιμή πώλησης από 12 ευρώ, όμως αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.

 

insider

Μπορεί πλέον οι δύο σταρ του κινηματογράφου να έχουν πάρει διαζύγιο, όμως ως ζευγάρι, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είχαν επενδύσει στο «Chateau Miraval».

Σε έκταση 4.000 στρεμμάτων βρίσκεται ένα οίκημα 35 δωματίων και το σημαντικότερο... ένας πολύ αξιόλογος αμπελώνας στον οποίο παρήγαγαν το δικό τους κρασί. 

Πρόκειται για το ροζέ ομώνυμο κρασί «Chateau Miraval», η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 22 ευρώ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

insider

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:15

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση: Λήγουν τα κίνητρα για την Α’ φάση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης

11:14

Υπογραφή σύμβασης ΟΛΘ - ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ για την επέκταση του Προβλήτα 6

11:09

ΧΑ: Εγχώρια αποτελέσματα και... Nvidia οδηγούν στις 2.050 μονάδες

10:57

Ευρωαγορές: Δυναμικές κινήσεις μετά τα ισχυρά αποτελέσματα της Nvidia

10:54

Έφοδος και συλλήψεις σε οργανωμένο κύκλωμα «πειρατείας» στις Κυκλάδες

10:53

Παπαθανάσης: Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα 2 δισ. δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης- Τριπλό αίτημα δόσεων τον Δεκέμβριο

10:52

Μητσοτάκης: Έχουμε αρχίσει να προσελκύουμε επενδύσεις και από τη Σιγκαπούρη

10:29

Πλουσιότερη από ποτέ η Κιμ Καρντάσιαν με 2 δισ. δολάρια - Καταλύτης η Skims

10:16

Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία - Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν

10:12

Πλαστικά Θράκης: Στα 13,74 εκατ. τα καθαρά κέρδη - Διανομή προσωρινού μερίσματος 0,07 ευρώ/μτχ

10:00

Τέσσερις γαλλικές τράπεζες κατηγορούνται από ΜΚΟ ότι χρηματοδοτούν την αποψίλωση του Αμαζονίου

09:58

Βουλή: Στην Ολομέλεια εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ

09:54

Χατζηδάκης: Η Κομισιόν ενέκρινε τις αγροτικές επιδοτήσεις - Στην τελική ευθεία για τις πληρωμές

09:49

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα στέλνει η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση Ξυλούρη

09:45

Η Elikonos Capital ανακοίνωσε την πρώτη της επένδυση στη Mytilos

09:36

Ιαπωνία: Η Τακαΐτσι ετοιμάζεται να παρουσιάσει φρέσκα μέτρα στήριξης 112 δισ. δολαρίων

09:32

Παπαθανάσης: Νέες παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, μέσω ΕΣΠΑ

09:18

Ideal Holdings: Αύξηση 62% στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 9μήνου

09:04

Η Τουρκία θα φιλοξενήσει την COP31 - Αντιδρούν τα νησιά του Ειρηνικού

08:57

Τραμπ: Θα συναντηθεί αύριο με τον «κομμουνιστή» δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μαμντάνι

08:49

Θεοδωρικάκος για ανελκυστήρες: Να προχωρήσουν άμεσα στην απογραφή ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων

08:42

Σκλαβενίτης: Πάει για το 2027 το Food Hall στον Ρέντη – Τι θα περιλαμβάνει

08:29

Lamda: Πότε πέφτουν υπογραφές για το deal με ΙΟΝ - Τα έργα στο Ελληνικό

08:22

Η Γερμανία υπόσχεται 1 δισ. ευρώ στην πρωτοβουλία της Βραζιλίας για την προστασία των τροπικών δασών

08:08

Έρχονται νέες εξαγορές στα σούπερ μάρκετ

08:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σιγκαπούρη για το Bloomberg Economy Forum

08:02

Oxfam: Θα αρκούσαν μόνο τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 για να λάβει τέλος η φτώχεια

07:52

Μερτς: Ο ουκρανικός στρατός θα εξοπλιστεί με συστήματα πυρός μεγάλου βεληνεκούς

07:39

Υπογραφή Τραμπ για δημοσιοποίηση των αρχείων Έπστιν

07:29

Γάζα: Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι νεκροί - Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός

gazzetta
gazzetta reader insider insider