5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί
Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές γίνονται «οινοπαραγωγοί» και δημιουργούν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού. 

Το 2020 δεν ήταν μία «καλή» χρόνια για τους οινοπαραγωγούς, όσον αφορά στις πωλήσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αφού η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έφερε μείωση τζίρου άνω του 50% για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Ένα μοτίβο που βλέπουμε και στην παγκόσμια αγορά, καθώς η τάση για επιλογές ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ επηρεάζει και την αγορά οίνου, σύμφωνα με την εταιρεία Fact.MR.

Όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που απασχολεί τους επώνυμους ηθοποιούς και τραγουδιστές από το να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο και να δημιουργήσουν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τους 5 επώνυμους τραγουδιστές και ηθοποιούς που «μπήκαν» ή «μπαίνουν» τώρα στην αγορά οίνου:

*Εξωτερική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ είναι η πιο πρόσφατη «προσθήκη» μεταξύ των... επώνυμων οινοπαραγωγών, καθώς ετοιμάζει την κυκλοφορία 4 «ετικετών» μέχρι του τέλος του καλοκαιριού. 

Τα κρασιά που θα φέρουν το όνομα της ακολουθούν το μοντέλο «value for money», επιλέγοντας ποικιλίες της Νότιας Γαλλίας και τρίμηνη ωρίμανση, ενώ οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ. 

insider

Η νέα επιχειρηματική κίνηση του διάσημου ράπερ Ποστ Μαλόνε είναι ένα «δροσερό» ροζέ, από ποικιλίες γαλλικών σταφυλιών, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. 

Το κρασί ονόματι Maison No.9, φαίνεται να είναι μόνο μία πτυχή του brand, το οποίο αποτελεί μία φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση και περιλαμβάνει μέχρι ρούχα και αξεσουάρ με το ίδιο logo. 

 

insider

 Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η κίνηση των ηθοποιών Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις να δημιουργήσουν τη δική τους «ετικέτα» κρασιού, είχε περισσότερο φιλανθρωπικό και λιγότερο επιχειρηματικό χαρακτήρα. 

Το ζευγάρι ηθοποιών συνεργάστηκε με το nockingpointwines.com, για να δημιουργήσουν μία «ετικέτα», τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως αναφέρεται σχετικά και στον ιστότοπο, τα έσοδα θα καλύψουν ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

insider

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο ως η πρωταγωνίστρια της σειράς Sex and the City, δημιούργησε τη δική της σειρά «ετικετών» κρασιού, η οποία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει συνολικά 5 διακρίσεις και βραβεία. 

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Invino, η σειρά κρασιών SJP, παράγεται από σταφύλια που προέρχονται από τις «καλύτερες περιοχές του κόσμου» και ακολουθεί τη μεθοδολογία των οινοπαραγωγών της Νέας Ζηλανδίας.  

Τα κρασιά της διάσημης ηθοποιού έχουν αρχική τιμή πώλησης από 12 ευρώ, όμως αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.

 

insider

Μπορεί πλέον οι δύο σταρ του κινηματογράφου να έχουν πάρει διαζύγιο, όμως ως ζευγάρι, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είχαν επενδύσει στο «Chateau Miraval».

Σε έκταση 4.000 στρεμμάτων βρίσκεται ένα οίκημα 35 δωματίων και το σημαντικότερο... ένας πολύ αξιόλογος αμπελώνας στον οποίο παρήγαγαν το δικό τους κρασί. 

Πρόκειται για το ροζέ ομώνυμο κρασί «Chateau Miraval», η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 22 ευρώ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

insider

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:37

Ελλάδα και Ανατολική Λιβύη ενισχύουν τη συνεργασία τους - Οι συζητήσεις Γεραπετρίτη με τον Χαφτάρ

18:34

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Σκόπελο και Δυτική Αχαΐα

18:16

Νέο κόμμα για να ενώσει τους εξόριστους Ρώσους ιδρύει ο Γιάσιν

18:05

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος με αυξημένο τζίρο - Τριήμερο άλμα 7,12% στις τράπεζες

18:00

Ένας νεκρός από ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο - Πρώτη θανατηφόρα επίθεση μετά την ανακοίνωση συμφωνίας

17:55

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Χαφτάρ, υπαρχηγό Γενικής Διοίκησης Λιβυκού Εθνικού Στρατού

17:50

Σε ΦΕΚ η παράταση καθαρισμού και δήλωσης οικοπέδων έως τις 22 Ιουνίου 2026

17:37

Βρετανία: Το Εφετείο επικύρωσε την απαγόρευση της Palestine Action

17:32

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Από 26 έως 29 Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών

17:22

Ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό συνετρίβη σε εκπαιδευτική πτήση στη Σιβηρία - Επέζησε το πλήρωμα

17:15

Έρευνα Public και Truberries: 85% των Ελλήνων στρέφονται στα βιβλία για να αποδράσουν από την καθημερινότητα

17:13

ΝΒΑ: Πόσα χρήματα θα κερδίσει κάθε παίκτης των Νικς για την κατάκτηση του τίτλου

16:58

Wall Street: Ρεκόρ χτυπά ο Dow Jones με «καύσιμο» από Ιράν - Άλμα 8% για SpaceX

16:50

Κεραμέως: Τα 10 πιο σημαντικά ορόσημα της διετίας στο υπουργείο Εργασίας

16:43

Maersk: Χαιρετίζει συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ, χωρίς όμως αλλαγές στις δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή

16:43

Βρετανία: Ένοχος Ουκρανός για εμπρηστικές επιθέσεις σε κατοικία που σχετίζεται με τον Στάρμερ

16:40

Θεοδωρικάκος: Δύο χρόνια δημιουργικού έργου με αποτελέσματα - 915 επενδύσεις, 15.000 νέες θέσεις εργασίας

16:36

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

16:29

Μιχαηλίδου: Στα 525 ευρώ το μήνα το επίδομα αναδοχής παιδιού έως την ενηλικίωση

16:26

ENOTHTA: Πάνω από 27% η παραβατικότητα στην εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας

16:25

Εγκρίθηκαν τα αιτήματα Chevron - HELLENiQ ENERGY για το Block 10

16:20

Επόμενος κοινοτικός προϋπολογισμός: Το «πώς» το ξέρουμε, το «πόσα» συζητάμε

16:19

Γερμανία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για πολιτικούς και επιχειρήσεις μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

16:16

Τραμπ: Πλοία με πετρέλαιο βγαίνουν από Στενά του Ορμούζ - Τι επιδιώκει η Τεχεράνη

16:14

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ χαιρετίζει το μνημόνιο κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν

16:13

ΕΑΕΕ: Αναγκαίες παρεμβάσεις για τη συγκράτηση του κόστους υγείας και των ασφαλίστρων

16:12

Euronext Athens: «Πράσινο φως» στην εισαγωγή της Attica Πολυκαταστήματα στην Κύρια Αγορά

16:03

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας

15:51

Μακρόν: Θα δράσουμε γρήγορα για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

15:42

Ζελένσκι: Προσφέρθηκε να συναντηθεί με τον Πούτιν στη σύνοδο της G7


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider