5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί
Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές γίνονται «οινοπαραγωγοί» και δημιουργούν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού. 

Το 2020 δεν ήταν μία «καλή» χρόνια για τους οινοπαραγωγούς, όσον αφορά στις πωλήσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αφού η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έφερε μείωση τζίρου άνω του 50% για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Ένα μοτίβο που βλέπουμε και στην παγκόσμια αγορά, καθώς η τάση για επιλογές ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ επηρεάζει και την αγορά οίνου, σύμφωνα με την εταιρεία Fact.MR.

Όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που απασχολεί τους επώνυμους ηθοποιούς και τραγουδιστές από το να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο και να δημιουργήσουν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τους 5 επώνυμους τραγουδιστές και ηθοποιούς που «μπήκαν» ή «μπαίνουν» τώρα στην αγορά οίνου:

*Εξωτερική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ είναι η πιο πρόσφατη «προσθήκη» μεταξύ των... επώνυμων οινοπαραγωγών, καθώς ετοιμάζει την κυκλοφορία 4 «ετικετών» μέχρι του τέλος του καλοκαιριού. 

Τα κρασιά που θα φέρουν το όνομα της ακολουθούν το μοντέλο «value for money», επιλέγοντας ποικιλίες της Νότιας Γαλλίας και τρίμηνη ωρίμανση, ενώ οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ. 

insider

Η νέα επιχειρηματική κίνηση του διάσημου ράπερ Ποστ Μαλόνε είναι ένα «δροσερό» ροζέ, από ποικιλίες γαλλικών σταφυλιών, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. 

Το κρασί ονόματι Maison No.9, φαίνεται να είναι μόνο μία πτυχή του brand, το οποίο αποτελεί μία φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση και περιλαμβάνει μέχρι ρούχα και αξεσουάρ με το ίδιο logo. 

 

insider

 Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η κίνηση των ηθοποιών Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις να δημιουργήσουν τη δική τους «ετικέτα» κρασιού, είχε περισσότερο φιλανθρωπικό και λιγότερο επιχειρηματικό χαρακτήρα. 

Το ζευγάρι ηθοποιών συνεργάστηκε με το nockingpointwines.com, για να δημιουργήσουν μία «ετικέτα», τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως αναφέρεται σχετικά και στον ιστότοπο, τα έσοδα θα καλύψουν ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

insider

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο ως η πρωταγωνίστρια της σειράς Sex and the City, δημιούργησε τη δική της σειρά «ετικετών» κρασιού, η οποία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει συνολικά 5 διακρίσεις και βραβεία. 

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Invino, η σειρά κρασιών SJP, παράγεται από σταφύλια που προέρχονται από τις «καλύτερες περιοχές του κόσμου» και ακολουθεί τη μεθοδολογία των οινοπαραγωγών της Νέας Ζηλανδίας.  

Τα κρασιά της διάσημης ηθοποιού έχουν αρχική τιμή πώλησης από 12 ευρώ, όμως αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.

 

insider

Μπορεί πλέον οι δύο σταρ του κινηματογράφου να έχουν πάρει διαζύγιο, όμως ως ζευγάρι, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είχαν επενδύσει στο «Chateau Miraval».

Σε έκταση 4.000 στρεμμάτων βρίσκεται ένα οίκημα 35 δωματίων και το σημαντικότερο... ένας πολύ αξιόλογος αμπελώνας στον οποίο παρήγαγαν το δικό τους κρασί. 

Πρόκειται για το ροζέ ομώνυμο κρασί «Chateau Miraval», η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 22 ευρώ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

insider

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:48

Επιδημία Έμπολα: 993 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 245 θάνατοι στη ΛΔ Κονγκό

23:36

Ισραήλ: Ο στρατός έλαβε εντολή να σταματήσει τις επιθέσεις στο Λίβανο

23:22

Σειρά επιθέσεων με αντιμουσουλμανικό κίνητρο στο Εδιμβούργο - Πέντε τραυματίες

22:57

Τραμπ: «Δεν θα υπάρξουν διόδια στο Ορμούζ, εκτός αν είναι υπέρ των ΗΠΑ»

22:50

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones

22:39

Τουλάχιστον 9 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τις σημερινές ισραηλινές επιθέσεις

22:19

Θεσσαλονίκη: Κλειστός το βράδυ ο Περιφερειακός λόγω εργασιών για το Flyover

22:00

Αμμουλιανή: Απόδραση στο μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής

21:42

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενα μαζικά ρωσικά πλήγματα στη χώρα του

21:33

Bloomberg: Οι φόβοι του Τραμπ για την οικονομία υπονομεύουν το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ

21:17

Στους 4.057 οι νεκροί στον Λίβανο από τις 2 Μαρτίου

20:54

Ρωσία: Μία νεκρή και τραυματίες από επίθεση οπλισμένου με μαχαίρι

20:39

Νέα εποχή στην ιχνηλασιμότητα των αιγοπροβάτων με ηλεκτρονικούς βώλους και ψηφιακή καταγραφή

20:16

Το οικονομικό αποτύπωμα του Μουντιάλ

20:08

Centcom: «Το Ιράν δεν ελέγχει το Ορμούζ, συνεχίζεται η ροή των πλοίων»

19:53

Κίνα: Περισσότερα ηλεκτρικά από συμβατικά αυτοκίνητα

19:32

Ο Ζελένσκι επέστρεψε στη Βαρσοβία το Τάγμα του Λευκού Αετού

19:02

Χεζμπολάχ και Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της κατάπαυσης πυρός

18:42

Αγορές και οικονομία σε διαφορετικό μήκος κύματος μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

18:28

Γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία: 35 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» από αύριο

18:10

Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο συνιδρυτής της Ubisoft, Κλοντ Γκιγιεμό

17:52

«Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε την δημοτικότητά μου», απαντά η Μελόνι στον Τραμπ

17:39

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Κάρυστο

17:22

Σκέρτσος: «Δικαστικός Χάρτης: η μεγάλη αθόρυβη μεταρρύθμιση»

17:04

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Κορινθία

16:45

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

16:27

Σκωτσέζικο ντουζ με τα Στενά του Ορμούζ - «Έκλεισαν» λέει η Τεχεράνη, διαψεύδει η Centcom

16:26

Πόσο κοστίζουν βασικά είδη διατροφής: Συγκλίναμε με την ΕΕ σε ακρίβεια τροφίμων, μεγάλες αποκλίσεις ανά αλυσίδα

16:09

Τραμπ: «Η Μελόνι θέλει να ξαναγίνουμε φίλοι για να ανέβει στα γκάλοπ»

15:54

Ο ΠΟΥ εκδίδει ολοκληρωμένες οδηγίες για τη νόσο από φιλοϊό


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider