5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί
Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές γίνονται «οινοπαραγωγοί» και δημιουργούν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού. 

Το 2020 δεν ήταν μία «καλή» χρόνια για τους οινοπαραγωγούς, όσον αφορά στις πωλήσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αφού η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έφερε μείωση τζίρου άνω του 50% για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Ένα μοτίβο που βλέπουμε και στην παγκόσμια αγορά, καθώς η τάση για επιλογές ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ επηρεάζει και την αγορά οίνου, σύμφωνα με την εταιρεία Fact.MR.

Όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που απασχολεί τους επώνυμους ηθοποιούς και τραγουδιστές από το να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο και να δημιουργήσουν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τους 5 επώνυμους τραγουδιστές και ηθοποιούς που «μπήκαν» ή «μπαίνουν» τώρα στην αγορά οίνου:

*Εξωτερική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ είναι η πιο πρόσφατη «προσθήκη» μεταξύ των... επώνυμων οινοπαραγωγών, καθώς ετοιμάζει την κυκλοφορία 4 «ετικετών» μέχρι του τέλος του καλοκαιριού. 

Τα κρασιά που θα φέρουν το όνομα της ακολουθούν το μοντέλο «value for money», επιλέγοντας ποικιλίες της Νότιας Γαλλίας και τρίμηνη ωρίμανση, ενώ οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ. 

insider

Η νέα επιχειρηματική κίνηση του διάσημου ράπερ Ποστ Μαλόνε είναι ένα «δροσερό» ροζέ, από ποικιλίες γαλλικών σταφυλιών, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. 

Το κρασί ονόματι Maison No.9, φαίνεται να είναι μόνο μία πτυχή του brand, το οποίο αποτελεί μία φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση και περιλαμβάνει μέχρι ρούχα και αξεσουάρ με το ίδιο logo. 

 

insider

 Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η κίνηση των ηθοποιών Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις να δημιουργήσουν τη δική τους «ετικέτα» κρασιού, είχε περισσότερο φιλανθρωπικό και λιγότερο επιχειρηματικό χαρακτήρα. 

Το ζευγάρι ηθοποιών συνεργάστηκε με το nockingpointwines.com, για να δημιουργήσουν μία «ετικέτα», τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως αναφέρεται σχετικά και στον ιστότοπο, τα έσοδα θα καλύψουν ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

insider

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο ως η πρωταγωνίστρια της σειράς Sex and the City, δημιούργησε τη δική της σειρά «ετικετών» κρασιού, η οποία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει συνολικά 5 διακρίσεις και βραβεία. 

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Invino, η σειρά κρασιών SJP, παράγεται από σταφύλια που προέρχονται από τις «καλύτερες περιοχές του κόσμου» και ακολουθεί τη μεθοδολογία των οινοπαραγωγών της Νέας Ζηλανδίας.  

Τα κρασιά της διάσημης ηθοποιού έχουν αρχική τιμή πώλησης από 12 ευρώ, όμως αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.

 

insider

Μπορεί πλέον οι δύο σταρ του κινηματογράφου να έχουν πάρει διαζύγιο, όμως ως ζευγάρι, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είχαν επενδύσει στο «Chateau Miraval».

Σε έκταση 4.000 στρεμμάτων βρίσκεται ένα οίκημα 35 δωματίων και το σημαντικότερο... ένας πολύ αξιόλογος αμπελώνας στον οποίο παρήγαγαν το δικό τους κρασί. 

Πρόκειται για το ροζέ ομώνυμο κρασί «Chateau Miraval», η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 22 ευρώ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

insider

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:36

Κάθετος Διάδρομος: Τι αλλάζει στο παρασκήνιο για να «βγει» στην αγορά

08:24

Τα τελευταία ασφαλιστικά «χιλιόμετρα» πριν τη σύνταξη επιδοτεί πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άνεργους από 57 έως 74 ετών

08:16

Κρίση Ενέργειας: Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες για νέα μέτρα στήριξης η Αθήνα

08:09

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να μην βοηθήσουν άλλα κράτη του NATO σε περίπτωση ανάγκης

08:00

Τράπεζες: Διαχειρίσιμο το ρίσκο στη ναυτιλία παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

07:46

Μέση Ανατολή: Στον δεύτερο μήνα εισέρχεται ο πόλεμος - Καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης

00:12

Νεκρός κρατούμενος στο ΑΤ Ομόνοιας

00:00

Συνελήφθη ο Τάιγκερ Γουντς για εμπλοκή σε τροχαίο

23:48

ΗΠΑ: Θύματα του Έπστιν κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google

23:36

Βρετανία: «Όχι οθόνες» πριν από την ηλικία των δύο ετών

23:24

Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Κομισιόν επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου

23:12

Ιράν: Έκκληση ΟΗΕ για συγκέντρωση 80 εκατ. δολαρίων προς τους πρόσφυγες

23:00

Γουίτκοφ: Η Ουάσινγκτον περιμένει την απάντηση του Ιράν

22:48

Πυροσβεστική: Προκηρύχθηκαν 24 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού ειδικών καθηκόντων

22:36

Ρωσία: Απαγορεύει τις εξαγωγές βενζίνης από 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές

22:24

Αραγτσί: «Έγκλημα πολέμου η επίθεση των ΗΠΑ σε σχολείο την πρώτη ημέρα του πολέμου»

22:12

Wall Street: 5η σερί εβδομάδα απωλειών για S&P 500 - Σε έδαφος διόρθωσης και ο Dow Jones

22:00

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη: Δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

21:48

ΗΠΑ: Δεν έχουν εντοπιστεί τα δύο αγνοούμενα ιστιοφόρα με ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα

21:36

Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο επίπεδο οι τιμές από το 2022

21:24

Ανδρουλάκης στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική αλλαγή»

21:12

Επιτόκια ΗΠΑ: Οι αγορές βλέπουν πιθανή μία αύξηση

21:00

Ράλι άνω του 2,5% για χρυσό με ώθηση από «buy the dip»

20:46

Ρούμπιο: Το Ιράν δεν έχει απαντήσει στο αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

20:32

Ξεπέρασε το 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Διευρύνεται το περιθώριο με τα Γερμανικά ομόλογα

20:22

Έναρξη συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ για την εντατικοποίηση επιστροφών παράνομων μεταναστών

20:12

Τσιάρας: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας

20:01

Κοινό ανακοινωθέν G7: Άμεσο τέλος στις επιθέσεις κατά αμάχων σε Μέση Ανατολή και Ιράν

19:57

Δύσπιστος ο Μερτς αν ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να φέρει αλλαγή καθεστώτος

19:50

Στερεύει το ρευστό στην Ουκρανία – Κλείνει η «κάνουλα» της ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider