5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 επώνυμοι που έφτιαξαν το δικό τους κρασί
Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές γίνονται «οινοπαραγωγοί» και δημιουργούν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού. 

Το 2020 δεν ήταν μία «καλή» χρόνια για τους οινοπαραγωγούς, όσον αφορά στις πωλήσεις, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αφού η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έφερε μείωση τζίρου άνω του 50% για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Ένα μοτίβο που βλέπουμε και στην παγκόσμια αγορά, καθώς η τάση για επιλογές ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ επηρεάζει και την αγορά οίνου, σύμφωνα με την εταιρεία Fact.MR.

Όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που απασχολεί τους επώνυμους ηθοποιούς και τραγουδιστές από το να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο και να δημιουργήσουν τις δικές τους «ετικέτες» κρασιού.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τους 5 επώνυμους τραγουδιστές και ηθοποιούς που «μπήκαν» ή «μπαίνουν» τώρα στην αγορά οίνου:

*Εξωτερική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ είναι η πιο πρόσφατη «προσθήκη» μεταξύ των... επώνυμων οινοπαραγωγών, καθώς ετοιμάζει την κυκλοφορία 4 «ετικετών» μέχρι του τέλος του καλοκαιριού. 

Τα κρασιά που θα φέρουν το όνομα της ακολουθούν το μοντέλο «value for money», επιλέγοντας ποικιλίες της Νότιας Γαλλίας και τρίμηνη ωρίμανση, ενώ οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ. 

insider

Η νέα επιχειρηματική κίνηση του διάσημου ράπερ Ποστ Μαλόνε είναι ένα «δροσερό» ροζέ, από ποικιλίες γαλλικών σταφυλιών, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. 

Το κρασί ονόματι Maison No.9, φαίνεται να είναι μόνο μία πτυχή του brand, το οποίο αποτελεί μία φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση και περιλαμβάνει μέχρι ρούχα και αξεσουάρ με το ίδιο logo. 

 

insider

 Κεντρική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Η κίνηση των ηθοποιών Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις να δημιουργήσουν τη δική τους «ετικέτα» κρασιού, είχε περισσότερο φιλανθρωπικό και λιγότερο επιχειρηματικό χαρακτήρα. 

Το ζευγάρι ηθοποιών συνεργάστηκε με το nockingpointwines.com, για να δημιουργήσουν μία «ετικέτα», τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όπως αναφέρεται σχετικά και στον ιστότοπο, τα έσοδα θα καλύψουν ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

insider

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο ως η πρωταγωνίστρια της σειράς Sex and the City, δημιούργησε τη δική της σειρά «ετικετών» κρασιού, η οποία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει συνολικά 5 διακρίσεις και βραβεία. 

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Invino, η σειρά κρασιών SJP, παράγεται από σταφύλια που προέρχονται από τις «καλύτερες περιοχές του κόσμου» και ακολουθεί τη μεθοδολογία των οινοπαραγωγών της Νέας Ζηλανδίας.  

Τα κρασιά της διάσημης ηθοποιού έχουν αρχική τιμή πώλησης από 12 ευρώ, όμως αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.

 

insider

Μπορεί πλέον οι δύο σταρ του κινηματογράφου να έχουν πάρει διαζύγιο, όμως ως ζευγάρι, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί είχαν επενδύσει στο «Chateau Miraval».

Σε έκταση 4.000 στρεμμάτων βρίσκεται ένα οίκημα 35 δωματίων και το σημαντικότερο... ένας πολύ αξιόλογος αμπελώνας στον οποίο παρήγαγαν το δικό τους κρασί. 

Πρόκειται για το ροζέ ομώνυμο κρασί «Chateau Miraval», η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 22 ευρώ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

insider

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:50

ΠΟΕ: Το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα βρίσκεται σε «μια αποφασιστική καμπή»

14:50

Μιχαηλίδου: 200 νέες θέσεις για να ενισχυθούν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

14:44

LVMH: Η πάλαι ποτέ μεγαλύτερη εισηγμένη της Ευρώπης, βγαίνει εκτός Τοπ 10

14:30

Γερμανία: Πέμπτος μήνας ανόδου για το οικονομικό κλίμα

14:02

ΟΑΣΑ: Από 18/9 σε λειτουργία οι νέες συγκοινωνιακές συνδέσεις σε Ανατολική και Δυτική Αττική

13:49

TotalEnergies και Mistral επενδύουν 100 εκατ. δολ. στο ΑΙ για την εξερεύνηση πετρελαίου

13:45

ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας - Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

13:42

Μπέλιγχαμ - Εμπαπέ πετάνε φωτιές κόντρα στην Έλτσε!

13:40

Τσίπρας: Να αποτρέψουμε το αντεργατικό σχέδιο Μητσοτάκη για περικοπή του επιδόματος ανεργίας

13:38

Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ «να πάψoυν να προετοιμάζονται για πόλεμο στο διάστημα»

13:38

ΤτΕ: Ράλι 5,5% για τις τιμές των διαμερισμάτων το β' τρίμηνο

13:33

To πρόγραμμα συναντήσεων Θεοχάρη στην Κύπρο

13:32

IPO: Η Ευρώπη ψάχνει 5 δισ. δολάρια για να «σώσει» τη χρονιά

13:28

Δίκη για Τέμπη: Με τις καταθέσεις της οικογένειας Μπέζα ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση

13:27

Δραματική προειδοποίηση από CEOs πετρελαϊκών γιγάντων: «Έχουμε ενεργειακή κρίση»

13:25

Μαρινάκης: Προσωπική μου θέση να επιδοτείται η εργασία και όχι η ανεργία

13:21

Τ. Χατζηβασιλείου: Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακυρώνει στην πράξη τους πατριδοκάπηλους

13:18

Στον ανακριτή οι δύο γιατροί για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

13:15

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ θα επισκεφθεί το Πεκίνο

13:07

Alpha Bank και ΔΕΗ στα ευρωπαϊκά top picks της Morgan Stanley

13:01

Ευρωζώνη: Στα 14,2 δισ. το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούλιο, υψηλό 9μήνου

12:55

Κοντογεώργης για ενεργειακό κόστος: «Έχουμε κάνει τα κουμάντα μας, εφόσον χρειαστεί»

12:44

Ταχιάος για Κυψέλη: Πρώτη πραγματογνωμοσύνη από ΤΕΕ εντός εβδομάδας

12:42

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 19,4% στις κενές θέσεις εργασίας το β' τρίμηνο

12:40

Βρετανία: Πλοίο επλήγη από βλήμα στο Στενό του Ορμούζ, δεν αναφέρθηκαν ζημιές

12:31

HELLENiQ ENERGY: Ο αγωγός VARDAX επιστρέφει

12:30

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 7,1% του Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές το β΄ τρίμηνο 2026

12:30

Eurobank Equities: «Εκρηκτική» κερδοφορία για Motor Oil και Helleniq Energy - Οι νέες τιμές στόχοι

12:20

Εκτός φυλακής ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Επιστρέφω με νέο, ισχυρό εθνικό κόμμα»

12:18

Ακριβό αέριο, κρύο θερμοκήπιο…


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider