Κορονοϊός: «Ανοίγουν» 434.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ – Μαζικές προσλήψεις από Amazon, Walmart, Lowe’s

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ορισμένοι κλάδοι «διψούν» για προσλήψεις, καθώς η πανδημία τους φέρνει στην πρώτη γραμμή της ζήτησης.

Μια πρωτοφανή εικόνα παρουσιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, μεγάλο μέρος των εργαζομένων κρατάει την ανάσα του στις ΗΠΑ, εκφράζοντας φόβους πως θα μείνουν χωρίς δουλειά, καθώς οι αμερικανικές αρχές κλείνουν τις επιχειρήσεις και προτρέπουν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Την ίδια, όμως, ώρα, ορισμένοι κλάδοι «διψούν» για προσλήψεις, καθώς η πανδημία τους φέρνει στην πρώτη γραμμή της ζήτησης.

Walmart

Η Walmart ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της να προχωρήσει σε 150.000 προσλήψεις, ενώ γνωστοποίησε πως οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης θα λάβουν μπόνους ύψους 300 δολαρίων ο καθένας, ενώ μπόνους 150 δολαρίων ο καθένας, θα λάβουν οι υπάλληλοι μερικής απασχόλησης.

Amazon

Τα σχέδιά της να προχωρήσει σε 100.000 προσλήψεις ανακοίνωσε και η Amazon, προκειμένου να διαχειριστεί την εκρηκτική άνοδο που έχει σημειωθεί στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, όσο οι πολίτες μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

«Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι από όσους προσληφθούν, θα μείνουν στην εταιρεία μέχρι τέλος Απριλίου, θα υπάρξουν ευκαιρίες για αρκετούς, ώστε να αποκτήσουν μια μόνιμη δουλειά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Παντοπωλεία – Σούπερ μάρκετ

Σε προσλήψεις προχωρούν την ίδια ώρα και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων, όπως Albertsons, Kroger, Safeway και Trader Joe’s.

Η Lowe’s, τα καταστήματα της οποίας έχουν παραμείνει ανοικτά στη χώρα, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διευκόλυνση των καταναλωτών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις 30.000 νέων υπαλλήλων, είτε μόνιμων, είτε προσωρινών.

Σε 20.000 προσλήψεις θα προχωρήσει και η 7-Eleven, που διαθέτει περισσότερα από 70.000 καταστήματα.

Η Albertsons προσλαμβάνει άμεσα 30,000 νέους υπαλλήλους, ενώ σε 10.000 προσλήψεις προχωρά και η Kroger.

Delivery

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνεται και η ζήτηση για περισσότερους οδηγούς, όσο οι άνθρωποι μένουν στα σπίτια τους και κάνουν delivery.

Μεγάλες αλυσίδες, όπως η Pizza Hut, προχωρούν σε προσλήψεις. Συγκεκριμένα, η Pizza Hut έχει εξαγγείλει 30.000 προσλήψεις, η Papa John’s International θα προσλάβει 20.000 νέους υπαλλήλους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα σχέδια της Domino’s Pizza.

Η Hungry Howie’s, με 550 καταστήματα σε 21 αμερικανικές πολιτείες, «ψάχνει» 2.000 οδηγούς.

Internet και τηλεπικοινωνίες

Καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν στα σπίτια τους, είναι λογικό να στρέφονται στο Internet.

O Dane Jasper, CEO της εταιρείας Sonic, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έκτακτες προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών.

Μεταποίηση

H αυξημένη ζήτηση στις ΗΠΑ για επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες, προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω η προσπάθεια κατά της κρίσης του κορονοϊού, θα αυξήσει τις προσλήψεις στον κλάδο της μεταποίησης.

General Motors και Ford έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναζητούν τρόπους ώστε να «μπουν» στην παραγωγή αναπνευστήρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider