Συμφωνία American Airlines - Boeing για τα καθηλωμένα 737 Max

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία American Airlines - Boeing για τα καθηλωμένα 737 Max
Η American Airlines δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Boeing για αποζημίωση, για τις οικονομικές ζημίες από την καθήλωση των 737 Max.

Σε συμφωνία με την Boeing κατέληξε η American Airlines μετά από 10 μήνες καθήλωσης των αεροσκαφών 737 Max. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post η συμφωνία αφορά σε αποζημίωση, για τις οικονομικές ζημίες που απορρέουν από την καθήλωση των «προβληματικών» 737 Max.

Όπως αναφέρεται, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν χάσει πάνω από 1 δισ. δολάρια σε έσοδα, λόγω της καθήλωσης, μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές. Παράλληλα, η Boeing και η Southwest Airlines ⁠- ο αερομεταφορέας των ΗΠΑ με τα περισσότερα 737 Max στην κατοχή του ⁠- αποκάλυψαν ότι είχαν φτάσει σε συμφωνία τον περασμένο μήνα.

Η American Airlines δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας, αλλά δήλωσε ότι θα προσθέσει 30 εκατ. δολάρια σε ένα πρόγραμμα συμμετοχής στα κέρδη των εργαζομένων, το οποίο θα πληρωθεί αργότερα φέτος. Η Southwest έκανε παρόμοιο βήμα, λέγοντας ότι θα μοιράζονταν 125 εκατ. δολάρια με τους εργαζόμενους.

Ενίσχυση της ρευστότητας με αύξηση χρέους

Η Boeing εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του χρέους για να ενισχύσει τα οικονομικά της, μετά την καθήλωση των 737 MAX, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία είναι επίσης σε σκέψεις να αναβάλει κάποιες κεφαλαιουχικές δαπάνες, να παγώσει εξαγορές και να μειώσει τις δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη, ώστε να διατηρήσει τη ροή μετρητών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider