Boeing: Τέλος εποχής για τον CEO Ντένις Μιούλενμπεργκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Τέλος εποχής για τον CEO Ντένις Μιούλενμπεργκ
Εκτός Boeing o Ντένις Μιούλενμπεργκ που πλήρωσε την κρίση των 737 Max.

Το τίμημα της πολύμηνης κρίσης της Boeing πλήρωσε ο CEO της εταιρείας Ντένις Μιούλενμπεργκ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, ο Μιούλενμπεργκ αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτηση του, μετά από έντονες πιέσεις καθώς η εταιρεία επιχειρεί να επουλώσει τις πληγές της από την κρίση που προκάλεσε η καθήλωση των 737 Max.

Πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει προσωρινά, και συγκεκριμένα μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της εταιρείας Ντέιβ Κάλχουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο άκουσμα της είδησης της παραίτησης του Μιούλενμπεργκ οι επενδυτές στηρίζουν την μετοχή της εταιρείας που ενισχύεται 3,52% λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street.

Η κρίση της Boeing

Να υπενθυμίσουμε πως η Boeing είχε αποφασίσει να αναστείλει προσωρινά την παραγωγή των αεροσκαφών τύπου 737 MAX, μετά τα σενάρια που την ήθελαν να εξετάζει ακόμα και την πλήρη διακοπή της παραγωγής. Ο αμερικανικός κολοσσός της αεροπορικής βιομηχανίας θα αναστείλει προσωρινά την παραγωγή αεροσκαφών τύπου 737 MAX, ο στόλος των οποίων παραμένει καθηλωμένος στο έδαφος παγκοσμίως επί εννέα μήνες, έπειτα από δύο δυστυχήματα στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία με 346 νεκρούς μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider