Δραστικές αλλαγές στην Boeing - Στόχος η «απογείωση» των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραστικές αλλαγές στην Boeing - Στόχος η «απογείωση» των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ
Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας μετά τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα των 737 ΜΑΧ.

Την απομάκρυνση του εκτελεστικού διευθυντή στο τμήμα εμπορικών αεροσκαφών, Κέβιν ΜακΆλιστερ, αποφάσισε η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co.

Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας μετά τα δύο τραγικά δυστυχήματα με τα αεροσκάφη 737 MAX, που στοίχησαν τις ζωές 346 ανθρώπων.

Σύμφωνα με την Boeing, τα καθήκοντα του ΜακΆλιστερ αναλαμβάνει άμεσα, ο βετεράνος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Σταν Ντιλ στο τμήμα των εμπορικών αεροσκαφών της εταιρείας (Boeing Commercial Airplanes -BCA).

Η αμερικανική εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή αεροσκαφών σε διεθνές επίπεδο, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κλιμακούμενη κρίση, καθώς εδώ και οκτώ μήνες έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις των 737 MAX για λόγους ασφαλείας, μετά τα δύο τραγικά δυστυχήματα στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία, με συνέπεια τον θάνατο 346 ανθρώπων.

Η χθεσινή ανακοίνωση, έγινε μία ημέρα πριν από την δημοσιοποίηση της αναφοράς για τα οικονομικά στοιχεία τριμήνου της εταιρείας, προκαλώντας ανησυχία σε μερικούς από τους εργαζόμενους της Boeing.

Μία πηγή στο εσωτερικό της εταιρίας, χαρακτήρισε τον ΜακΆλιστερ ως «αποδιοπομπαίο τράγο», τονίζοντας ότι ανέλαβε την διοίκηση της BCA, στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης του 737 MAX.

Η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο νέου εκτελεστικού διαυθυντή, Σταν Ντιλ είναι η επιστροφή του MAX στην ενεργό υπηρεσία σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα, ο ίδιος θα κληθεί να διαχειριστεί το ζωτικό θέμα των παραδόσεων των αεροσκαφών MAX, αλλά και το ζήτημα αύξησης του ρυθμού παραγωγής του αεροσκάφους, όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

Παράλληλα, ο Ντιλ θα κληθεί να λάβει αποφάσεις και για την τύχη του νέου αεροσκάφους μεσαίων αποστάσεων (NMA) το οποίο και επισκιάστηκε από την κρίση των 737 ΜΑΧ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider