Tesla: Ετοιμάζει το πρώτο συνεργείο στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ετοιμάζει το πρώτο συνεργείο στην Ελλάδα
Σε συνέχεια της δυνατότητας παραγγελίας των Tesla στην Ελλάδα, η αμερικανική μάρκα ετοιμάζει και συνεργείο για τη συντήρηση των μοντέλων της.

Μετά την ανακοίνωση δημιουργίας δικτύου ταχυφορτιστών αλλά και mini site που επιτρέπει την παραγγελία των μοντέλων της στη χώρα μας, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla προχωρά και στη δημιουργία του πρώτου συνεργείου.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει σχετικά, ωστόσο η αναζήτηση στελεχών πωλήσεων πριν μερικούς μήνες έφερε τη δυνατότητα αγοράς των Tesla στην Ελλάδα, ενώ μια αντίστοιχη αγγελία της αμερικανικής εταιρείας για υπεύθυνο συνεργείου, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, προλειαίνει το έδαφος για τη δημιουργία του πρώτου επίσημου σημείου παροχής υπηρεσιών after sales.

insider

Προφανώς, στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν επιπλέον προσλήψεις μηχανικών αλλά και υπαλλήλων γραφείου για το συνεργείο, ενώ ανάλογα με την πορεία των πωλήσεων, αριθμητικά και γεωγραφικά, η Tesla θα αποφασίσει αν θα επεκταθεί και εκτός Αττικής όσον αφορά την παροχή after sales.

Όπως όλα δείχνουν, η αντιπροσώπευση της Tesla στη χώρα μας δεν θα πραγματοποιηθεί μέσω κάποιου Έλληνα επιχειρηματία αλλά πιθανώς με μια θυγατρική εταιρική μορφή. Ήδη η δυνατότητα παραγγελίας των μοντέλων της είναι εφικτή, με πρόβλεψη παράδοσης των πρώτων αυτοκινήτων το Νοέμβριο. Οι τιμές για το μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο, το Model 3, ξεκινούν από τις 45.990 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το όφελος επιδότησης.

Ταυτόχρονα με τη δημιουργία της πλατφόρμας online πωλήσεων και τη δημιουργία του πρώτου σημείου service, η Tesla έχει ήδη εξαγγείλει από το 2019 την πρόθεση ανάπτυξης δικτύου ταχυφορτιστών στη χώρα μας.

Πλέον, με το νέο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση να ανοίγει το δρόμο σε ανάλογες επενδύσεις, η αμερικανική εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός υποτυπώδους αρχικά αλλά στρατηγικά ανεπτυγμένου δικτύου ταχυφορτιστών. Πιο συγκεκριμένα, οι Superchargers της Tesla θα τοποθετηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία και Σπάρτη.

Μάλιστα αναμένεται να είναι οι πρώτοι στη χώρα μας με ισχύ 150 kW. Προ το παρόν, οι πιο ισχυροί φορτιστές στο διαθέσιμο δίκτυο της χώρα μας δεν ξεπερνούν τα 50 kW. Έτσι, στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπορούν να δεχτούν αντίστοιχα φορτία, οι Superchargers της Tesla θα δίνουν τη δυνατότητα άμεσης φόρτισης σε λίγα λεπτά της ώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider