Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες
Σας παρουσιάζουμε τα καινούρια SUV που αγοράζουν οι περισσότεροι Έλληνες, με βάση τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων των δύο πρώτων μηνών του 2020.

Η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας των SUV αποτυπώνεται πολύ ξεκάθαρα και στην ελληνική αγορά. Πέρυσι, το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου το ποσοστό ταξινομήσεων των SUV επί του συνόλου των επιβατικών αυτοκινήτων ήταν 35,13%. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020, το ποσοστό αυτό ανέβηκε κατά πολύ, συγκεκριμένα κατά 9 περίπου μονάδες, στο 44,06%.

Τη δημοφιλία των SUV βοήθησε και η παρουσίαση πάρα πολλών νέων μοντέλων, ενώ αυτή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλά ακόμα SUV θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους εντός της χρονιάς. Ας δούμε όμως το top 10 των SUV, που διακρίθηκαν στη μάχη των ταξινομήσεων στη χώρα μας, τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, συγκεκριμένα από το 2008, το Nissan Qashqai κρατά τα σκήπτρα των πωλήσεων της κατηγορίας των SUV στη χώρα μας. Παρότι ότι η υφιστάμενη δεύτερη γενιά του Qashqai αλλάζει στο τέλος του έτους, οι πωλήσεις ελάχιστα κάμπτονται παρά την παρουσίαση, εν τω μεταξύ, δεκάδων πολύ νεότερων μοντέλων. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.490 και οι κινητήρες του από τα 1.3 λίτρα.

Εξαιρετική η δυναμική του μικρότερου SUV στη γκάμα της VW, η οποία ξεπέρασε και το πολύ δημοφιλές T-Roc σε πωλήσεις, το δεύτερο μοντέλο της VW στο top 10. Μεγάλοι χώροι, συμπαγείς διαστάσεις και κινητήρες που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ.. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.440 ευρώ.

Παρότι το 3008 της Peugeot δεν βρίσκεται στην πρώτη του νεότητα, συνεχίζει να συγκινεί τους Έλληνες με την εξαιρετική αισθητική του αμαξώματος και το πρωτοποριακό εσωτερικό του. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τα 27.200 ευρώ. Πλέον διατίθεται και σε έκδοση plug in hybrid.

Η δυναμική εικόνα και η πλειάδα κινητήρων, που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ., έδωσαν στο T-Roc μια μεγάλη ώθηση στην ελληνική αγορά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, το 2018. Υπάρχει και σε έκδοση R, με δίλιτρο κινητήρα 300 ίππων, καθώς και σε εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 19.950 ευρώ.

Το πρώτο υβριδικό C-SUV στην ελληνική αγορά συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς δέχθηκε ένα facelift και η γκάμα του εμπλουτίστηκε με δεύτερη υβριδική έκδοση, που διαθέτει δίλιτρο κινητήρα. Τα μηχανικά σύνολα ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τις 20.600 ευρώ.

Το Hyundai Kona κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς η γκάμα του εμπλουτίζεται με νέους κινητήρες. Πλέον είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό, με κινητήρα 1.6 λίτρων, ενώ διατίθενται και τετρακίνητες εκδόσεις. Τα μηχανικά του σύνολα ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές από τα 16.980 ευρώ.

Το μικρότερο SUV της ελληνικής αγοράς είναι υβριδικό, ενώ διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελούν οι άπλετοι χώροι συγκριτικά με το μικρό αμάξωμα των 3,7 μέτρων, ενώ επίσης οι τιμές του είναι πολύ λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 12.540.

Λογικές τιμές, μεγάλοι χώροι και πολλές εκδόσεις, καθιστούν το Opel Crossland X ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της ελληνικής αγοράς. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές του από τα 16.350 ευρώ.

Το νέο Peugeot 2008, στη δεύτερη πλέον γενιά του, είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αυτοκίνητο με πληθώρα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων, ενώ είναι και ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας B. Διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη χώρα μας. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20.500 ευρώ.

Εξαιρετικά προσιτό, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και πληθώρα κινητήρων, το Kia Stonic κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πωλήσεις, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο top 10 της κατηγορίας. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές του από τα μόλις 13.890 ευρώ. Μεγάλο πλεονέκτημα και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ισραήλ: Εξουδετέρωσε υψηλόβαθμο διοικητή της Χαμάς στη Γάζα

23:27

Πλεύρης: Πολύ σημαντικό ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει αντίληψη της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής

23:16

Ερντογάν: Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν απέχει πολύ

22:49

ΗΠΑ: Το υπ. Υποθέσεων Βετεράνων προγραμματίζει τη μείωση θέσεων εργασίας στον τομέα των υγειονομικών υπηρεσιών

22:17

Τασούλας: Επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα για την 82η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος

21:48

Διάσωση 24 αλλοδαπών νότια του Ταίναρου με συνδρομή της Frontex

21:29

Έντονη ανησυχία των ξενοδόχων της Μαγνησίας απ' τη συνέχιση των αγροτικών μπλόκων

21:18

Βρετανία: Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις σε διοικητές των παραστρατιωτικών ΔΤΥ στο Σουδάν

20:58

Έλληνες αστρονόμοι ανατρέπουν θεμελιώδη παραδοχή για τον τρόπο που τρέφονται οι μαύρες τρύπες

20:54

Σκρέκας: Η ΝΔ είναι σήμερα πόλος έλξης για όλους τους πολίτες

20:49

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Μόσχα ότι έπληξε σήμερα με drone τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

20:42

Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: Να θεσπιστεί κοινός Κώδικας Δεοντολογίας δικαστών - δικηγόρων

20:37

Αγαπηδάκη: Αυξημένος ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2026 με 600 εκατ. ευρώ επιπλέον

20:27

Συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης Γαλλίας-Κύπρου

20:09

Τζιτζικώστας: Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια της αδράνειας

19:56

Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα

19:45

Βουλή: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες

19:41

Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU

19:36

Χαρακόπουλος: Με τους αγρότες δεν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα

19:23

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών που στέλνουν στο Μαξίμου

19:10

Ρίσκο για τις αγορές το αυξημένο κόστος ζωής – Από τη Wall Street στο Χρηματιστήριο Αθηνών

19:05

Συρία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σε επίθεση του ΙΚ στην Παλμύρα

18:45

Πετραλιάς: Μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου απ' την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων την επόμενη 4ετία

18:18

Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

18:10

Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε ισχυρό τροχό ανάπτυξης

17:41

Μαρινάκης προς αγρότες: Ναι σε διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους

17:25

Τσουκαλάς: Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αφήνει καμία σκιά ενώ ο κ. Μητσοτάκης παίζει κρυφτό

17:00

Τα SOS της ρύθμισης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Τα κριτήρια και ποιοι θα ωφεληθούν

16:47

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

16:41

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 πολιτικοί κρατούμενοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider