Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες
Σας παρουσιάζουμε τα καινούρια SUV που αγοράζουν οι περισσότεροι Έλληνες, με βάση τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων των δύο πρώτων μηνών του 2020.

Η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας των SUV αποτυπώνεται πολύ ξεκάθαρα και στην ελληνική αγορά. Πέρυσι, το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου το ποσοστό ταξινομήσεων των SUV επί του συνόλου των επιβατικών αυτοκινήτων ήταν 35,13%. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020, το ποσοστό αυτό ανέβηκε κατά πολύ, συγκεκριμένα κατά 9 περίπου μονάδες, στο 44,06%.

Τη δημοφιλία των SUV βοήθησε και η παρουσίαση πάρα πολλών νέων μοντέλων, ενώ αυτή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλά ακόμα SUV θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους εντός της χρονιάς. Ας δούμε όμως το top 10 των SUV, που διακρίθηκαν στη μάχη των ταξινομήσεων στη χώρα μας, τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, συγκεκριμένα από το 2008, το Nissan Qashqai κρατά τα σκήπτρα των πωλήσεων της κατηγορίας των SUV στη χώρα μας. Παρότι ότι η υφιστάμενη δεύτερη γενιά του Qashqai αλλάζει στο τέλος του έτους, οι πωλήσεις ελάχιστα κάμπτονται παρά την παρουσίαση, εν τω μεταξύ, δεκάδων πολύ νεότερων μοντέλων. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.490 και οι κινητήρες του από τα 1.3 λίτρα.

Εξαιρετική η δυναμική του μικρότερου SUV στη γκάμα της VW, η οποία ξεπέρασε και το πολύ δημοφιλές T-Roc σε πωλήσεις, το δεύτερο μοντέλο της VW στο top 10. Μεγάλοι χώροι, συμπαγείς διαστάσεις και κινητήρες που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ.. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.440 ευρώ.

Παρότι το 3008 της Peugeot δεν βρίσκεται στην πρώτη του νεότητα, συνεχίζει να συγκινεί τους Έλληνες με την εξαιρετική αισθητική του αμαξώματος και το πρωτοποριακό εσωτερικό του. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τα 27.200 ευρώ. Πλέον διατίθεται και σε έκδοση plug in hybrid.

Η δυναμική εικόνα και η πλειάδα κινητήρων, που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ., έδωσαν στο T-Roc μια μεγάλη ώθηση στην ελληνική αγορά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, το 2018. Υπάρχει και σε έκδοση R, με δίλιτρο κινητήρα 300 ίππων, καθώς και σε εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 19.950 ευρώ.

Το πρώτο υβριδικό C-SUV στην ελληνική αγορά συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς δέχθηκε ένα facelift και η γκάμα του εμπλουτίστηκε με δεύτερη υβριδική έκδοση, που διαθέτει δίλιτρο κινητήρα. Τα μηχανικά σύνολα ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τις 20.600 ευρώ.

Το Hyundai Kona κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς η γκάμα του εμπλουτίζεται με νέους κινητήρες. Πλέον είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό, με κινητήρα 1.6 λίτρων, ενώ διατίθενται και τετρακίνητες εκδόσεις. Τα μηχανικά του σύνολα ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές από τα 16.980 ευρώ.

Το μικρότερο SUV της ελληνικής αγοράς είναι υβριδικό, ενώ διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελούν οι άπλετοι χώροι συγκριτικά με το μικρό αμάξωμα των 3,7 μέτρων, ενώ επίσης οι τιμές του είναι πολύ λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 12.540.

Λογικές τιμές, μεγάλοι χώροι και πολλές εκδόσεις, καθιστούν το Opel Crossland X ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της ελληνικής αγοράς. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές του από τα 16.350 ευρώ.

Το νέο Peugeot 2008, στη δεύτερη πλέον γενιά του, είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αυτοκίνητο με πληθώρα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων, ενώ είναι και ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας B. Διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη χώρα μας. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20.500 ευρώ.

Εξαιρετικά προσιτό, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και πληθώρα κινητήρων, το Kia Stonic κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πωλήσεις, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο top 10 της κατηγορίας. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές του από τα μόλις 13.890 ευρώ. Μεγάλο πλεονέκτημα και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:25

Βρετανία: Οι εποπτικοί φορείς πιέζουν τις Meta, TikTok, Snap και YouTube να μπλοκάρουν παιδιά από τις υπηρεσίες τους

11:19

Τέμπη: Οι δικαστικές εξελίξεις τρία χρόνια μετά το δυστύχημα

11:17

Συνεχίζεται η «βουτιά» στις ευρωαγορές όσο η Μέση Ανατολή διανύει τη 12η μέρα πολέμου

11:13

Το Ινστιτούτο Τσίπρα παρουσιάζει τις προτάσεις του για την «Ενεργειακή Δημοκρατία»

11:06

Θεοδωρικάκος: «Οι κρίσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα - Αναγκαίο το πλαφόν στα κέρδη»

11:05

Στρατηγική είσοδος της Energean στην Αγκόλα

11:04

Στο «κόκκινο» ξανά το ταμπλό του ΧΑ - Απώλειες 2% στις τράπεζες

10:45

Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ μετά από εκτόξευση ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ

10:42

ΗΠΑ: Ένας στους τρεις Αμερικανούς κάνει θυσίες για να καλύπτει τις δαπάνες για την υγεία

10:38

Τι θα κρίνει τα επόμενα έκτακτα μέτρα – Πατάνε το «κουμπί» στην ΕΕ

10:36

H Επιτροπή Ανταγωνισμού δημοσίευσε το Στρατηγικό Σχέδιο 2026 - 2029

10:25

Χατζηδάκης: Προληπτική κίνηση τα νέα μέτρα, θέλαμε να προλάβουμε τους «πονηρούληδες»

10:17

Παπαθανάσης: Συνάντηση με φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου της αμυντικής βιομηχανίας

10:10

Μέση Ανατολή: Αναφορές για ιρανικά πλήγματα σε Σ. Αραβία, Κουβέιτ, Μπαχρέιν και ΗΑΕ

10:03

Aegean: Αύξηση 14% στα καθαρά κέρδη του 2025 - Προτεινόμενο μέρισμα €0,90 ανά μετοχή

10:00

Νέα άνοδος 3% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο με φόντο την Μέση Ανατολή

09:52

Αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα για τη θέσπιση «ανύπαρκτης» ιατρικής εξειδίκευσης

09:44

ΕΣΠ: Η αύξηση του κατώτατου μισθού οφείλει να βασίζεται σε αντικειμενικά οικονομικά δεδομένα

09:36

AmCham: Η Κίνα παραμένει σημαντικός επενδυτικός προορισμός για τις ξένες επιχειρήσεις

09:19

Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», στις 17:30, με εντολή της ΕΛΑΣ

09:14

ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στο Τέξας

09:14

Η Ελλάδα καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις στις χώρες της περιοχής στο ΣΑ ΟΗΕ

09:08

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εποικοδομητική» συνάντηση Ρώσων και Αμερικανών διαπραγματευτών στη Φλόριντα

09:04

Οι πρώτες 6 ημέρες του πολέμου κατά του Ιράν κόστισαν 11 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ

09:03

H Ελβετία έκλεισε την πρεσβεία της στο Ιράν μέχρι νεοτέρας

09:00

Μ. Ανατολή: Σώοι οι 22 ναυτικοί έπειτα από επίθεση σε ελληνόκτητο τάνκερ στον Περσικό

08:34

Τιμές ενέργειας: Οι επόμενες κινήσεις του ΥΠΕΝ καθώς η αγορά δοκιμάζεται

08:33

Κοντογεώργης: Το πλαφόν μπήκε για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν ανατιμήσεις που δεν δικαιολογούνται

08:25

Ξεκινούν οι αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

08:23

Εξοικονομώ 2025: Προβληματισμός για την πλήρη απορρόφηση των πόρων – Αλλαγές ζητά το ΤΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider