Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες
Σας παρουσιάζουμε τα καινούρια SUV που αγοράζουν οι περισσότεροι Έλληνες, με βάση τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων των δύο πρώτων μηνών του 2020.

Η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας των SUV αποτυπώνεται πολύ ξεκάθαρα και στην ελληνική αγορά. Πέρυσι, το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου το ποσοστό ταξινομήσεων των SUV επί του συνόλου των επιβατικών αυτοκινήτων ήταν 35,13%. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020, το ποσοστό αυτό ανέβηκε κατά πολύ, συγκεκριμένα κατά 9 περίπου μονάδες, στο 44,06%.

Τη δημοφιλία των SUV βοήθησε και η παρουσίαση πάρα πολλών νέων μοντέλων, ενώ αυτή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλά ακόμα SUV θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους εντός της χρονιάς. Ας δούμε όμως το top 10 των SUV, που διακρίθηκαν στη μάχη των ταξινομήσεων στη χώρα μας, τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, συγκεκριμένα από το 2008, το Nissan Qashqai κρατά τα σκήπτρα των πωλήσεων της κατηγορίας των SUV στη χώρα μας. Παρότι ότι η υφιστάμενη δεύτερη γενιά του Qashqai αλλάζει στο τέλος του έτους, οι πωλήσεις ελάχιστα κάμπτονται παρά την παρουσίαση, εν τω μεταξύ, δεκάδων πολύ νεότερων μοντέλων. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.490 και οι κινητήρες του από τα 1.3 λίτρα.

Εξαιρετική η δυναμική του μικρότερου SUV στη γκάμα της VW, η οποία ξεπέρασε και το πολύ δημοφιλές T-Roc σε πωλήσεις, το δεύτερο μοντέλο της VW στο top 10. Μεγάλοι χώροι, συμπαγείς διαστάσεις και κινητήρες που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ.. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.440 ευρώ.

Παρότι το 3008 της Peugeot δεν βρίσκεται στην πρώτη του νεότητα, συνεχίζει να συγκινεί τους Έλληνες με την εξαιρετική αισθητική του αμαξώματος και το πρωτοποριακό εσωτερικό του. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τα 27.200 ευρώ. Πλέον διατίθεται και σε έκδοση plug in hybrid.

Η δυναμική εικόνα και η πλειάδα κινητήρων, που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ., έδωσαν στο T-Roc μια μεγάλη ώθηση στην ελληνική αγορά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, το 2018. Υπάρχει και σε έκδοση R, με δίλιτρο κινητήρα 300 ίππων, καθώς και σε εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 19.950 ευρώ.

Το πρώτο υβριδικό C-SUV στην ελληνική αγορά συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς δέχθηκε ένα facelift και η γκάμα του εμπλουτίστηκε με δεύτερη υβριδική έκδοση, που διαθέτει δίλιτρο κινητήρα. Τα μηχανικά σύνολα ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τις 20.600 ευρώ.

Το Hyundai Kona κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς η γκάμα του εμπλουτίζεται με νέους κινητήρες. Πλέον είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό, με κινητήρα 1.6 λίτρων, ενώ διατίθενται και τετρακίνητες εκδόσεις. Τα μηχανικά του σύνολα ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές από τα 16.980 ευρώ.

Το μικρότερο SUV της ελληνικής αγοράς είναι υβριδικό, ενώ διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελούν οι άπλετοι χώροι συγκριτικά με το μικρό αμάξωμα των 3,7 μέτρων, ενώ επίσης οι τιμές του είναι πολύ λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 12.540.

Λογικές τιμές, μεγάλοι χώροι και πολλές εκδόσεις, καθιστούν το Opel Crossland X ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της ελληνικής αγοράς. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές του από τα 16.350 ευρώ.

Το νέο Peugeot 2008, στη δεύτερη πλέον γενιά του, είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αυτοκίνητο με πληθώρα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων, ενώ είναι και ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας B. Διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη χώρα μας. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20.500 ευρώ.

Εξαιρετικά προσιτό, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και πληθώρα κινητήρων, το Kia Stonic κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πωλήσεις, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο top 10 της κατηγορίας. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές του από τα μόλις 13.890 ευρώ. Μεγάλο πλεονέκτημα και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:38

Τεχνητή νοημοσύνη, εργασία και δημοκρατία στο επίκεντρο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Θόδωρου Σκυλακάκη

22:31

Χρυσός: Πτώση εν μέσω φόβων για αύξηση των επιτοκίων

22:18

Τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα προκαλούν περίπου 400.000 θανάτους κάθε χρόνο

22:07

Έντονη βροχόπτωση στην Τρίπολη - Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική

22:02

Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Ράιτ για αύξηση της ροής στο Ορμούζ

21:45

Κύμα καύσωνα σε νότια και κεντρική Ιταλία από Τετάρτη

21:21

Αφγανιστάν: Η αστυνομία διαλύει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ στο δυτικό τμήμα της χώρας

21:05

Δήμας: «Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του νέου ευρωπαϊκού χάρτη συνδεσιμότητας και ασφάλειας»

20:53

Οι Κινέζοι χάκερς συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή κατασκοπείας για τις εταιρείες τεχνολογίας

20:42

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας - Θα τιμήσουμε τη συμμαχία με ΗΠΑ»

20:30

ΗΠΑ: Η NASA ανακοίνωσε τα μέλη της αποστολής Artemis III

20:17

Βουλγαρία: Η νέα κυβέρνηση δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία

20:09

Η Ελλάδα καταγράφει τη υψηλότερη αύξηση στη χρήση κάνναβης από εφήβους

20:08

Ο Τραμπ υπόσχεται να «απαντήσει» στην κατάρριψη αμερικανικού ελικοπτέρου από το Ιράν

19:55

«Βουτιά» 4% για το bitcoin, «φλερτάρει» με τα 60.000 δολάρια

19:49

Βέλγος πρωθυπουργός: «Σκέτη βλακεία» η ακύρωση κατασκευής κοινού μαχητικού Γερμανίας-Γαλλίας-Ισπανίας

19:37

Ρωσία: Το υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης εισηγείται άρση της απαγόρευσης του Roblox

19:30

Πιερρακάκης: «Για το ιδιωτικό χρέος υλοποιούμε ρυθμίσεις, οι οποίες επιβραβεύουν τους συνεπείς»

19:28

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Πτώση 3% για την BP

19:10

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κερδίζει τους ξένους και… ψάχνει τους Έλληνες

19:06

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση του Φιλύρου

19:03

Αίγυπτος: Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες στο Κάιρο για ένα σχέδιο αφοπλισμού για τη Γάζα

18:52

Κυρανάκης: «Το πρώτο καλοκαίρι με λειτουργικό κλιματισμό σε όλα τα λεωφορεία»

18:49

Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια gov.gr: Ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών

18:36

Qualco: Πρόταση για διανομή μερίσματος 0,045 ευρώ ανά μετοχή

18:23

ΝΔ: Συνεδριάζει την Τετάρτη η Πολιτική Επιτροπή για την εκλογή γραμματέα

18:10

Ο ΓΓ του ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή

18:05

Ακαθάριστα οικόπεδα: Καθυστερούν οι δηλώσεις παρά τα πρόστιμα και τους ελέγχους - Τι θα γίνει με την προθεσμία

17:49

Τσιόδρας προς Επίτροπο Ενέργειας: Χρειάζονται πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις στα δίκτυα

17:47

Το δεύτερο υψηλότερο κλείσιμο εντός του 2026 στο Χρηματιστήριο της Αθήνας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider