Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες
Σας παρουσιάζουμε τα καινούρια SUV που αγοράζουν οι περισσότεροι Έλληνες, με βάση τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων των δύο πρώτων μηνών του 2020.

Η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας των SUV αποτυπώνεται πολύ ξεκάθαρα και στην ελληνική αγορά. Πέρυσι, το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου το ποσοστό ταξινομήσεων των SUV επί του συνόλου των επιβατικών αυτοκινήτων ήταν 35,13%. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020, το ποσοστό αυτό ανέβηκε κατά πολύ, συγκεκριμένα κατά 9 περίπου μονάδες, στο 44,06%.

Τη δημοφιλία των SUV βοήθησε και η παρουσίαση πάρα πολλών νέων μοντέλων, ενώ αυτή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλά ακόμα SUV θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους εντός της χρονιάς. Ας δούμε όμως το top 10 των SUV, που διακρίθηκαν στη μάχη των ταξινομήσεων στη χώρα μας, τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, συγκεκριμένα από το 2008, το Nissan Qashqai κρατά τα σκήπτρα των πωλήσεων της κατηγορίας των SUV στη χώρα μας. Παρότι ότι η υφιστάμενη δεύτερη γενιά του Qashqai αλλάζει στο τέλος του έτους, οι πωλήσεις ελάχιστα κάμπτονται παρά την παρουσίαση, εν τω μεταξύ, δεκάδων πολύ νεότερων μοντέλων. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.490 και οι κινητήρες του από τα 1.3 λίτρα.

Εξαιρετική η δυναμική του μικρότερου SUV στη γκάμα της VW, η οποία ξεπέρασε και το πολύ δημοφιλές T-Roc σε πωλήσεις, το δεύτερο μοντέλο της VW στο top 10. Μεγάλοι χώροι, συμπαγείς διαστάσεις και κινητήρες που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ.. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.440 ευρώ.

Παρότι το 3008 της Peugeot δεν βρίσκεται στην πρώτη του νεότητα, συνεχίζει να συγκινεί τους Έλληνες με την εξαιρετική αισθητική του αμαξώματος και το πρωτοποριακό εσωτερικό του. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τα 27.200 ευρώ. Πλέον διατίθεται και σε έκδοση plug in hybrid.

Η δυναμική εικόνα και η πλειάδα κινητήρων, που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ., έδωσαν στο T-Roc μια μεγάλη ώθηση στην ελληνική αγορά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, το 2018. Υπάρχει και σε έκδοση R, με δίλιτρο κινητήρα 300 ίππων, καθώς και σε εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 19.950 ευρώ.

Το πρώτο υβριδικό C-SUV στην ελληνική αγορά συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς δέχθηκε ένα facelift και η γκάμα του εμπλουτίστηκε με δεύτερη υβριδική έκδοση, που διαθέτει δίλιτρο κινητήρα. Τα μηχανικά σύνολα ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τις 20.600 ευρώ.

Το Hyundai Kona κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς η γκάμα του εμπλουτίζεται με νέους κινητήρες. Πλέον είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό, με κινητήρα 1.6 λίτρων, ενώ διατίθενται και τετρακίνητες εκδόσεις. Τα μηχανικά του σύνολα ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές από τα 16.980 ευρώ.

Το μικρότερο SUV της ελληνικής αγοράς είναι υβριδικό, ενώ διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελούν οι άπλετοι χώροι συγκριτικά με το μικρό αμάξωμα των 3,7 μέτρων, ενώ επίσης οι τιμές του είναι πολύ λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 12.540.

Λογικές τιμές, μεγάλοι χώροι και πολλές εκδόσεις, καθιστούν το Opel Crossland X ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της ελληνικής αγοράς. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές του από τα 16.350 ευρώ.

Το νέο Peugeot 2008, στη δεύτερη πλέον γενιά του, είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αυτοκίνητο με πληθώρα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων, ενώ είναι και ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας B. Διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη χώρα μας. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20.500 ευρώ.

Εξαιρετικά προσιτό, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και πληθώρα κινητήρων, το Kia Stonic κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πωλήσεις, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο top 10 της κατηγορίας. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές του από τα μόλις 13.890 ευρώ. Μεγάλο πλεονέκτημα και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:38

Γεραπετρίτης: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των ναυτικών μας στον Κόλπο

13:36

Μητσοτάκης: «Πρέπει να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»

13:27

TτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 328 εκατ. ευρώ στο δίμηνο του 2026

13:21

Διευκρινίσεις της ΔΥΠΑ σχετικά με αναφορές σε έκθεση της OLAF

13:20

ΕΕ: Οικονομική και τεχνική υποστήριξη για την αποκατάσταση του αγωγού Ντρούζμπα στην Ουκρανία

13:14

Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για τη στήριξη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

13:10

«Ναι» σε κοινή πρόταση Τσιόδρα - 3 Ευρωβουλευτών για ενιαίο δίκτυο μονοπατιών από Ελλάδα ως Φινλανδία

13:03

Μαρινάκης: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν «νηφάλιο παίκτη» στη Μέση Ανατολή

12:47

Η Lenovo διατηρεί για άλλη μία χρονιά την πρωτιά σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK & IDC

12:43

Μπρατάκος: Φορολογική σταθερότητα και AI τα «κλειδιά» για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

12:42

maps.ktimatologio.gr: Κτηματολόγιο και όροι δόμησης πλέον μαζί σε νέο app

12:37

Κάλας: «Η ΕΕ επιδιώκει διπλωματική επίλυση για τα Στενά του Ορμούζ»

12:33

Στρατηγική συνεργασία Wikifarmer - Τρ. Πειραιώς

12:30

Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: Πού θα κατευθυνθούν τα 5,3 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

12:27

Αυξήθηκαν κατά 9,5% οι κενές θέσεις εργασίας το δ' τρίμηνο 2025

12:11

Οι περιοχές της Αθήνας χωρίς ΜΜΜ και ο γολγοθάς της μετακίνησης

12:05

Eurobank Equities: Τι σημαίνει για το Χρηματιστήριο της Αθήνας η κρίση στη Μέση Ανατολή

12:04

Μέση Ανατολή: Η νέα οικονομική πραγματικότητα μετά το γεωστρατηγικό σοκ

12:04

Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση υπηρεσιών οπτικής ίνας στο πλαίσιο του έργου UFBB

11:59

Κώτσηρας: Στόχος μας η περαιτέρω στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων

11:59

Συνεχίζονται τα μέτρα αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

11:57

Επίθεση Πακιστάν στην Καμπούλ: Περισσότεροι από 400 νεκροί - 265 τραυματίες

11:53

Η Κίνα ανακοίνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε τέσσερις χώρες της Μέσης Ανατολής

11:43

Βρετανία, Φινλανδία και Ολλανδία εξετάζουν κοινό μηχανισμό χρηματοδότησης άμυνας

11:42

ΟΗΕ προς Ισραήλ: Να σταματήσει η επέκταση των οικισμών στη Δυτική Όχθη

11:42

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ανέργων 18-29 ετών: Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για 17.500 ευρώ

11:31

Υπ. Εσωτερικών: 50 εκατ. ευρώ στους Δήμους για δράσεις πυροπροστασίας το 2026

11:26

Χατζηδάκης για πόλεμο: Παρούσα αν χρειαστεί η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευάλωτων

11:14

Nvidia: Πρόβλεψη για έσοδα 1 τρισ. δολαρίων έως το 2027 από AI τσιπ

11:11

Παπασταύρου: Η Ευρώπη οφείλει να είναι έτοιμη - Καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από την κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider