Ο κοροναϊός ακύρωσε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κοροναϊός ακύρωσε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης
Ακυρώθηκε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, μετά την απαγόρευση των συναθροίσεων, που ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση.

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν την ακύρωσή της, σε σχετική συνέντευξη Τύπου σήμερα. Η ακύρωση ήρθε ως συνέχεια της ανακοίνωσης από τον υπουργό Εσωτερικών της Ελβετίας Αλέν Μπερσέ στη Βέρνη, ότι το ελβετικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων συνάθροισης άνω των 1.000 ατόμων, με βάση την νομολογία για τις επιδημίες που ισχύει στη χώρα.

Μια έκθεση 115 ετών

Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης θεωρείται η πλέον εμβληματική έκθεση παγκοσμίως, καθώς πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1905. Σε αυτή, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων της Ευρώπης λανσάρουν πλειάδα νέων μοντέλων, ενώ την επισκέπτονται δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

Geneva Motor Show

Στην ίδια έκθεση αναδεικνύεται επίσης το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ευρώπη, ενώ πραγματοποιούν εταιρικές συναντήσεις δεκάδες αυτοκινητοβιομηχανίες, προμηθευτές και άλλοι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Είχαν ήδη ανακοινωθεί μέτρα

Από τη στιγμή της εμφάνισης κρουσμάτων κοροναϊού στη βόρεια Ιταλία, οι διοργανωτές της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη βρίσκονταν σε μεγάλο προβληματισμό, καθώς η εξάπλωσή του θα μπορούσε να σημάνει τεράστια προβλήματα για την εξέλιξη του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Οι διοργανωτές είχαν εκδώσει οδηγία προς τους εκθέτες να προβούν σε έλεγχο της υγείας των ατόμων που θα στελεχώνουν τα περίπτερα της έκθεσης, αν αυτά προέρχονται από περιοχές που παρατηρείται εξάπλωση του ιού.

Geneva Motor Show

Με δεδομένα πλέον ότι ο κοροναϊός έχει εισβάλλει στην Ελβετία και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η διεθνής έκθεση της Γενεύης δεν θα μπορούσε παρά να ακυρωθεί.

Οι οικονομικές συνέπειες

Να σημειώσουμε ότι σε κάθε περίπτωση οι οικονομικές συνέπειες τόσο για την πόλη της Γενεύης, όσο και για τους εκατοντάδες εκθέτες θα είναι δραματικές. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ για τις εγκαταστάσεις τους στην έκθεση και για τη φιλοξενία συνεργατών και δημοσιογράφων, ενώ οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο γεμίζουν ασφυκτικά όλα τα ξενοδοχεία όχι μόνο της Γενεύης, αλλά επίσης της Λωζάνης και μικρότερων οικισμών περιφερειακά της λίμνης Λεμάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider