H έκθεση της Γενεύης κινδυνεύει από τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H έκθεση της Γενεύης κινδυνεύει από τον κοροναϊό
Στις 5 Μαρτίου ξεκινά η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο οι παρενέργειες της εξάπλωσης του κοροναϊού στη βόρεια Ιταλία έχουν σημάνει συναγερμό.

Οι διοργανωτές της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη βρίσκονται σε μεγάλο προβληματισμό, καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού στη βόρεια Ιταλία μπορεί να σημάνει τεράστια προβλήματα για την εξέλιξη του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Προς το παρόν η περίπτωση της ματαίωσης της έκθεσης δεν έχει τεθεί ως πιθανότητα, καθώς έχουν δρομολογηθεί διεθνείς πρώτες παρουσιάσεις, μεγάλα συνέδρια, παρουσιάσεις και φυσικά η εκδήλωση ανάδειξης του αυτοκινήτου της χρονιάς.

Ωστόσο οι διοργανωτές έχουν εκδώσει μια οδηγία προς τους συμμετέχοντες, να προβούν σε έλεγχο της υγείας των ατόμων που θα στελεχώνουν τα περίπτερα της έκθεσης, αν αυτά προέρχονται από περιοχές που παρατηρείται εξάπλωση του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως Mobile World Congress στη Βαρκελώνη και η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν.

Geneva Motor show 2019

Οι οργανωτές της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ο οποίος τυγχάνει να εδρεύει στην ίδια πόλη. Σύμφωνα με δήλωση του Π.Ο.Υ. “προς το παρόν δεν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα που θα χωρίς λόγο θα περιορίσουν το παγκόσμιο εμπόριο και τις μετακινήσεις”.

Επειδή ωστόσο “ο φόβος φυλάει τα έρημα”, το διεθνές εκθεσιακό κέντρο PALEXPO ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την ελβετική υγειονομική υπηρεσία και τους ιατρικούς του συμβούλους, έχει εκπονήσει ένα σχέδιο υγιεινής και ασφάλειας το οποίο θα μπορεί να εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες σε πραγματικό χρόνο.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η έκθεση της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί, αν η εξάπλωση του ιού παραμείνει στο σημερινό επίπεδο, πράγμα πολύ δύσκολο. Ήδη τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελβετία. Ταυτόχρονα, στη βόρεια Ιταλία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 300, οι νεκροί είναι 7, ενώ ο ιός έχει αρχίσει να ξεφεύγει από το βορρά, με αναφορές για φορείς στη Φλωρεντία και στη Σικελία.


Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider