Αναβάλλεται το σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου λόγω κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλεται το σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου λόγω κοροναϊού
Η μεγάλη διεθνής έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια εναλλασσόμενη με αυτή της Σαγκάης, αναβάλλεται λόγο κοροναϊού.

Οι διοργανωτές της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου του Πεκίνου ανακοίνωσαν ότι θα αναβληθεί, λόγω της επιδημίας κοροναϊού στην Κίνα. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σε μελλοντικό χρόνο.

Η έκθεση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 21-30 Απριλίου 2020, ωστόσο λόγω της συνέχισης εξάπλωσης του κοροναϊού στην Κίνα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό με τα σημερινά δεδομένα.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων κοροναϊού αυξήθηκε κατά 2.048 σε 70.548, με 1.770 θανάτους. Αυτοί οι αριθμοί αλλάζουν ωστόσο συνεχώς, με νέα κρούσματα και θανάτους να προστίθενται καθημερινά.

Skoda
Η έκθεση του Πεκίνου φιλοξενούσε σημαντικές διεθνείς πρεμιέρες και ήταν η μεγαλύτερη στην Κίνα.

Τα μέτρα της κινεζικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού έχουν πλήξει αυτοκινητοβιομηχανίες που σκοπεύουν να μεταφέρουν εκθέματα και έπιπλα για την έκθεση ανέφερε η Automobilwoche, με αποτέλεσμα καμία εταιρεία να μην μπορεί να διασφαλίσει τη συμμετοχή της. Οι εκθέτες από το εξωτερικό δεν επιτρέπεται να εισάγουν εμπορεύματα στην Κίνα, ανέφερε η Automobilwoche, φέρνοντας στη δημοσιότητα ένα έγγραφο από την εταιρεία logistics CIETC.

Η ταυτότητα της έκθεσης

Από τότε που ξεκίνησε το 1990, η έκθεση του Πεκίνου εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως. Είναι ένα βασικό μέσο προβολής νέων μοντέλων για τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Στην έκθεση του 2018, εταιρείες όπως οι VW, Audi, BMW, Ford και Mercedes-Benz πραγματοποίησαν λανσαρίσματα σημαντικών νέων μοντέλων τους. Ειδικά για φέτος όμως, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είχαν ανακοινώσει τίποτα για τη συμμετοχή τους, αναμένοντας την εξέλιξη της πορείας στην εξάπλωση του κοροναϊού.

Μεγάλο το πλήγμα για το αυτοκίνητο

Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου είναι μια από τις πολλές σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις που ακυρώθηκαν μέσα στο Φεβρουάριο λόγω του κοροναϊού. Ταυτόχρονα, πολλά είναι τα πλήγματα στην παραγωγή αυτοκινήτων στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και σε αυτή ανταλλακτικών, που επηρεάζουν την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ήδη, η Fiat ανακοίνωσε την αναστολή της παραγωγής σε ένα εργοστάσιό της στη Σερβία, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών από την Κίνα.

China GP
Μεταξύ πολλών άλλων αθλητικών γεγονότων, την περασμένη εβδομάδα αναβλήθηκε και το GP της Κίνας για την Formula 1. 

Νωρίτερα, τον Ιανουάριο, η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA), ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα της Formula E στη χώρα, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε και την αναβολή του αγώνα της Formula 1 στη Σαγκάη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider