H Volkswagen σχεδιάζει να πουλήσει τη θυγατρική Lamborghini

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Volkswagen σχεδιάζει να πουλήσει τη θυγατρική Lamborghini
Ο γερμανικός όμιλος αυτοκινήτου θέλει να κάνει πιο απλή τη δομή του και έτσι θα προχωρήσει είτε σε πώληση της μάρκας Lamborghini είτε σε εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Ο όμιλος της Volkswagen εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης της θυγατρικής μάρκας αυτοκινήτων, Lamborghini. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται πηγές από το εσωτερικό της γερμανικής εταιρείας αυτοκινήτου, η Volkswagen ενδέχεται είτε να πωλήσει τη μάρκα πολυτελείας είτε να την εισάγει στο χρηματιστήριο. Γι αυτόν τον λόγο έχει ξεκινήσει η VW τις προεργασίες για τη νομική αυτονόμηση της Lamborghini, αν και προς το παρόν δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

Το Νούμερο Ένα της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, είχε ανακοινώσει τον Μάιο, ότι θα απλοποιήσει τη δομή του ομίλου, στον οποίο ανήκει ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών αυτοκινήτου, αλλά και η γνωστή μάρκα μοτοσικλέτας, Ducati. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ντις επιθυμεί να επικεντρώσει τις δραστηριότητες του ομίλου στις μάρκες, που θεωρούνται ιστορικά ο πυρήνας του, δηλαδή στις Volkswagen, Audi και Porsche.

Οι αναλυτές του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg εκτιμούν την αξία της Lamborghini σε έως και 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα αιτιολογούν αυτό το ποσό με τη θεαματική αύξηση των πωλήσεων της Lamborghini το 2018, η οποία οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο λανσάρισμα του πολυτελούς SUV, Urus. Πέρυσι, είχε πωλήσει η μάρκα με σήμα τον ταύρο, 5.750 καινούρια αυτοκίνητα, που συνιστούν ιστορικό ρεκόρ για την ίδια και 51% αύξηση σε σχέση με το 2017.

Το Bloomberg ρώτησε για το συγκεκριμένο θέμα τη Volkswagen, η οποία απέφυγε όμως να πάρει θέση και να δώσει μία επίσημη απάντηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider