Η Boeing στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή του 737 MAX, του αεροσκάφους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εταιρείας, σε 42 το μήνα «μέχρι τα μέσα του έτους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κέλι Όρτμπεργκ.
Η παραγωγή του Boeing 737 περιορίζεται αυτή τη στιγμή στα 38 το μήνα, ένα όριο που επιβλήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ το 2024 μετά από ένα ατύχημα στον αέρα που έθεσε το πρόγραμμα ασφάλειας και ποιότητας παραγωγής της κατασκευάστριας αεροσκαφών υπό νέο έλεγχο.
Επίσης, ανέφερε ότι οι παραδόσεις αεροπλάνων της Boeing στην Κίνα θα συνεχιστούν τον επόμενο μήνα, μετά την παύση που προκάλεσε ο εμπορικός πόλεμος και οι δασμοί της κυβέρνησης Τραμπ, υποβαθμίζοντας τον αντίκτυπο των δασμών με ορισμένους από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Η Κίνα έχει πλέον δηλώσει... ότι θα παραλάβει παραδόσεις», δήλωσε ο Όρτμπεργκ. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον επόμενο μήνα», δήλωσε σε συνέδριο της Bernstein την Πέμπτη.
Η Boeing, κορυφαίος εξαγωγέας των ΗΠΑ, της οποίας η παραγωγή αεροπλάνων βοηθά στην άμβλυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, πληρώνει δασμούς σε εισαγόμενα εξαρτήματα από την Ιταλία και την Ιαπωνία για τα αεροπλάνα Dreamliner ευρείας ατράκτου, τα οποία κατασκευάζονται στη Νότια Καρολίνα, δήλωσε ο Όρτμπεργκ, προσθέτοντας ότι μεγάλο μέρος αυτών μπορεί να ανακτηθεί όταν τα αεροπλάνα εξαχθούν ξανά.