Τράπεζα Κύπρου: Την Τετάρτη η αποπληρωμή ομολόγου 340 εκατ. 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τράπεζα Κύπρου: Την Τετάρτη η αποπληρωμή ομολόγου 340 εκατ. 

Αύριο Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου αποπληρώνει η κυπριακή δημοκρατία το ομόλογο 340 εκατ. ευρώ που κατέχει η τράπεζα Κύπρου.

Το ομόλογο εκδόθηκε την 1 Ιουλίου 2015 ως αντικατάσταση του υπόλοιπου μέρους του ομολόγου που είχε εκδοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας και είχε μεταφερθεί στην Τράπεζα τον Μάρτιο του 2013, μετά την απόκτηση ορισμένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Λαϊκής Τράπεζας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, στα 3,8 δισ. ευρώ μειώνεται η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA), με τη συνολική αποπληρωμή της χρηματοδότησης από τον ΕLΑ μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 να ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα από την αποπληρωμή του ομολόγου θα χρησιμοποιηθούν από την Τράπεζα για τη μείωση της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ κατά 140 εκατ. ευρώ και από τον ΕLΑ κατά 200 εκατ. ευρώ, καθώς το ομόλογο για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας είχε μεταφερθεί στην Τράπεζα σε εύλογη αξία κατά την ημερομηνία απόκτησης και η συναλλαγή αυτή θα αποφέρει λογιστικό κέρδος ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Χρύσωσε» και το 2025 τους εργαζόμενους η Καρέλιας - Οι γενναίες παροχές

Λιανεμπόριο: Ποιες ξένες αλυσίδες έρχονται Ελλάδα το 2026

ΕΣΠΑ: Οι πρώτες επιδοτήσεις του 2026 – Τρεις νέες δράσεις 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider