Περιορίστηκε η εξάρτηση των τραπεζών από το ευρωσύστημα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περιορίστηκε η εξάρτηση των τραπεζών από το ευρωσύστημα

Περιορίστηκε το Νοέμβριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματόδοτηση, μέσω του ευρωσυστήματος, δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας.

Όπως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της ΤτΕ, η χρηματόδοτηση των ελληνικών τραπεζών απο το ευρωσύστημα στο τέλος Νοεμβρίου μειώθηκε στα 113,4 δισ. ευρώ από 119,4 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση από τον ELA μειώθηκε στα 77,65 δισ. ευρώ από 82,8 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου. Η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιορίστηκε το Νοέμβριο στο 35,9 δισ. ευρώ από 36,6 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Χρύσωσε» και το 2025 τους εργαζόμενους η Καρέλιας - Οι γενναίες παροχές

Λιανεμπόριο: Ποιες ξένες αλυσίδες έρχονται Ελλάδα το 2026

ΕΣΠΑ: Οι πρώτες επιδοτήσεις του 2026 – Τρεις νέες δράσεις 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider