Στα 49 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για Metlen η Edison

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 49 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για Metlen η Edison
Στα 49 ευρώ από 45 προηγουμένως αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Metlen (πρώην Mytilineos) η Edison δίνοντας έτσι ένα περιθώριο ανόδου που ξεπερνά το 35%.

Στα 49 ευρώ από 45 προηγουμένως αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Metlen (πρώην Mytilineos) η Edison δίνοντας έτσι ένα περιθώριο ανόδου που ξεπερνά το 35%, με οδηγό τη δυναμική που αναπτύσσει η εταιρεία στο κομμάτι των ΑΠΕ καθώς και τη σωστή εκμετάλλευση των μοναδικών συνεργειών της που την κάνουν να ξεχωρίζει από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Τα παραπάνω οδηγούν με ασφάλεια την εταιρεία στην είσοδό της στο FTSE 100, και στο αναμενόμενο re-rating. Αυτό θα συμβεί καθώς πιθανή ένταξη της Metlen, σήμερα, στο FTSE 100 θα την έβρισκε, βάση κεφαλαιοποίησης, στην 90η θέση ενώ βάση κερδοφορίας θα έπρεπε να βρίσκεται στην 50η, όπου σήμερα βρίσκονται εταιρείες με κεφαλαιοποίηση σχεδόν διπλάσιά της Metlen (περίπου 10 δισ. ευρώ).

Η Edison τονίζει το γεγονός πως η συνεχής αύξηση της αξίας της M Renewables, πλέον επιβεβαιώνεται και ενισχύεται από πρόσφατα ευρωπαϊκά deals στο χώρο των ΑΠΕ, το valuation των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει την αποτίμηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της M Renewables, και μόνο, πάνω από τα 5 δισ ευρώ.

Στο μοντέλο DCF η τιμή έχει αυξηθεί στα 47 ευρώ ανά μετοχή λόγω δευτερευουσών αναθεωρήσεων κερδών, με την Edison να το συνδυάζει με ένα μοντέλο αποτίμηση με βάση τους ομοτίμους στα 51 ευρώ ανά μετοχή. Η Metlen διαπραγματεύεται με P/E για το 2025 στο 7,2x, σχετικά χαμηλά σε σύγκριση με ομότιμες.

Η Edison, αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από τα 3,5 δισ. ευρώ (με ένα συνδυασμό DCF και peer group analysis), καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Metlen υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ, τόσο σε γεωγραφικό, όσο και σε επίπεδο ωριμότητας έργων.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Metlen είναι από τις λίγες εταιρείες ΑΠΕ που έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν την ανάπτυξή τους με ίδια κεφάλαια.

Τέλος, μέσω της πρόσφατης συμφωνία με τη ΔΕΗ και σε συνδυασμό με επερχόμενες αντίστοιχες συμφωνίες (Καναδάς, Χιλή, Αυστραλία, κλπ), η Metlen καταφέρνει να προσφέρει σημαντική ορατότητα (σε βάθος τουλάχιστον 6-7 ετών) της κερδοφορίας του asset rotation model της, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την αξία που της δίνει η αγορά.

Να σημειωθεί πως η μέση τιμή-στόχος της Metlen διαμορφώνεται πλέον από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία κοντά στα 48 ευρώ (μεταξύ 46 και 50 ευρώ). Το γεγονός ότι, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών (10), το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται μόλις στα 4 ευρώ, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της Metlen που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider