Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος νέος Διευθύνων Σύμβουλος στη ΓΑΙΑΟΣΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος νέος Διευθύνων Σύμβουλος στη ΓΑΙΑΟΣΕ
Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη ΓΑΙΑΟΣΕ, προερχόμενος από την ΕΤΑΔ όπου κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, όπως ανακοινώθηκε. 

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη ΓΑΙΑΟΣΕ, προερχόμενος από την ΕΤΑΔ όπου κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, όπως ανακοινώθηκε. Ο κ. Μπαλωμένος, έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν με επιτυχία εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΤΑΔ (Μάρτιος 2022-Ιούνιος 2024), μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ (Νοέμβριος 2022-Δεκέμβριος 2023) αλλά και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος (Δεκέμβριος 2023-Ιούνιος 2024), διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στους τομείς του real estate, όπως και του επιχειρησιακού μετασχηματισμού και στη διαχείριση σύνθετων προγραμμάτων και έργων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ανάληψη της θέσης από τον κ. Μπαλωμένο συνίσταται στην τεκμηριωμένη εμπειρία του στον τομέα της ακίνητης περιουσίας, καθώς στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της η ΓΑΙΑΟΣΕ στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης που δρομολογείται, είναι κυρίως ο μετασχηματισμός της εταιρείας σε αμιγώς εταιρεία ακίνητης περιουσίας.

Παράλληλα, η κίνηση αυτή εναρμονίζεται με την ομιλική στρατηγική του Υπερταμείου να αξιολογεί και να αναδεικνύει έμπειρα στελέχη εκ των έσω που έχουν αποδείξει την ικανότητά τους και τη γνώση των εσωτερικών διαδικασιών και της κουλτούρας του Ομίλου. Τα μέλη του ΔΣ και το Υπερταμείο εκφράζουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους στην κα Ιωάννα Δούνια, από το Υπερταμείο, που υπηρέτησε με επιτυχία στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου με προσωρινά καθήκοντα (από τον Απρίλιο του 2023) κι επιστρέφει στο Υπερταμείο. Στη θέση του προέδρου της ΓΑΙΑΟΣΕ παραμένει ο Κωνσταντίνος Κεσεντές.

Παναγιώτης Μπαλωμένος, Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο κ. Μπαλωμένος είναι Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, MSc in Real Estate από το University of Reading, UK και Διδακτορικό Δίπλωμα με υποτροφία από τη Ευρωπαϊκή Ένωση, στο αντικείμενο της οικονομικής της αγοράς ακινήτων και των επενδύσεων σε ακίνητα, από το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο έχει διδάξει σε μεταπτυχιακό επίπεδο το αντικείμενο της αγοράς ακινήτων. Έχει επίσης συμμετάσχει σε επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του Harvard University για την επιχειρηματικότητα.

Διαθέτει εκτενή επαγγελματική εμπειρία και πολυσχιδή γνώση στην αγορά ακίνητης περιουσίας. Υπήρξε Εντεταλμένος Σύμβουλος, μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΤΑΔ ΑΕ, συνιδρυτής και ομόρρυθμος εταίρος για δώδεκα έτη σε τεχνική εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών έργων καθώς επίσης, μεταξύ άλλων, σύμβουλος διοίκησης στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Τράπεζας, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΟΒΕ και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης, ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις και τη δημόσια ακίνητη περιουσία, ενώ έχει διατελέσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Ετοιμάζει δασμούς για τα ηλεκτροκίνητα από την Κίνα που μπορεί να φτάσουν το 30%

Ανθρωποκεντρικά και πράσινα τα νέα γραφεία της EY στο Μαρούσι

Κλείνουν Τετάρτη και Πέμπτη παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά στην Αθήνα λόγω καύσωνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider