Πού ανοίγει νέα καταστήματα η JYSK

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού ανοίγει νέα καταστήματα η JYSK
Σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Μεσολόγγι τα νέα καταστήματα. Πότε ανοίγουν. Σε πλήρη εξέλιξη και το πλάνο ανακαινίσεων.

Δυναμικά συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της στην Ελλάδα η σκανδιναβική αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού JYSK, με τις διεργασίες να κορυφώνονται τους αμέσως επόμενους μήνες.

Η ελληνική θυγατρική της JYSK έχει ήδη ανοίξει 57 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, ενώ στόχος είναι να τεθούν σε λειτουργία ακόμη έξι σημεία πώλησης έως το κλείσιμο του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας στις 31 Αυγούστου 2024.

Σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Μεσολόγγι τα επόμενα καταστήματα

Όπως αποκαλύπτει στο insider.gr ο Sales & Marketing Manager της JYSK Ελλάδας, Κώστας Δημόπουλος, τα επόμενα έξι καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Μεσολόγγι.

Στο Μεσολόγγι η αλυσίδα ανοίγει ένα κατάστημα, το οποίο θα είναι και το πρώτο στην πόλη, ενώ στη Θεσσαλονίκη δρομολογεί το άνοιγμα δύο καταστημάτων σε Εύοσμο και Σταυρούπολη, ανεβάζοντας συνολικά σε τέσσερα τον αριθμό των σημείων πώλησης στη συμπρωτεύουσα.

Τέλος, η JYSK Ελλάδας σχεδιάζει το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων στην Κρήτη και δη σε Ρέθυμνο, Ιεράπετρα και Ηράκλειο. Στο Ηράκλειο υπάρχει ήδη ένα κατάστημα και αυτό που θα ανοίξει ως το καλοκαίρι θα είναι το δεύτερο.

Η επέκταση του δικτύου αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης για την εταιρεία, με το πλάνο της διεθνούς αλυσίδας από τη Δανία να προβλέπει ένα πανελλαδικό δίκτυο με πάνω από 70 καταστήματα ή και περισσότερα, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν τα κατάλληλα σημεία σε πόλεις της περιφέρειας ή σε δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που δεν διαθέτουν ήδη κατάστημα.

Άνοιξε κατάστημα στα Γιαννιτσά

Πριν από ένα δεκαήμερο και δη στις 16 Μαΐου άνοιξε το νέο κατάστημα JYSK στα Γιαννιτσά, το οποίο βρίσκεται στο 2ο χλμ. Ε.Ο. Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης και εκτείνεται σε έναν χώρο περίπου 1.000 τμ.

Βάζει πλώρη για κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, η τρέχουσα χρήση «τρέχει» με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται να σπάσει το «φράγμα» των 100 εκατ. ευρώ.

Όπως άλλωστε επισημαίνεται στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν πριν από μερικές ημέρες, στους στόχους για το 2024 περιλαμβάνεται η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας κατά τουλάχιστον 15% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Ειδικότερα για τη χρήση 1/9/2022 – 31/8/2023, η JYSK Ελλάδας εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 97,5 εκατ. ευρώ έναντι 82,2 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στα 10,6 εκατ. ευρώ έναντι 9,0 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων - EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 13,7 εκατ. ευρώ από 11,6 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Οι καταστροφές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, «την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2023 η Ελλάδα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από ακραίες καιρικές συνθήκες – βροχοπτώσεις – στην κεντρική ηπειρωτική περιοχή. Πλημμύρες χωρίς προηγούμενο σημειώθηκαν κυρίως στη Λάρισα και τον Βόλο και σε ορισμένα σημεία της Αθήνας. Ένα από τα καταστήματα στην πόλη της Λάρισας καταστράφηκε ολοσχερώς με ζημιές που ανήλθαν σε ποσό ύψους 162,4 χιλ. ευρώ στο απόθεμα, ενώ το κόστος ανακατασκευής του καταστήματος υπολογίζεται από 120 χιλ. ευρώ μέχρι 200 χιλ. ευρώ περίπου. Οι ζημιές στα άλλα καταστήματα στο Βόλο και στην Αθήνα-Μαρκόπουλο είναι κυρίως στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και απαιτούν κόστος ανακατασκευής από 15 χιλ. ευρώ έως 20 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ δεν αναμένεται να ληφθεί οποιαδήποτε ασφαλιστική αποζημίωση για αυτές τις ζημιές.

Στην Ελλάδα από το 2015

Εκτός από τα 57 φυσικά καταστήματα, η JYSK Ελλάδας διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα JYSK.gr, ενώ το πλάνο επέκτασής της προβλέπει αρκετά ακόμα νέα καταστήματα στη χώρα μας.

Η σκανδιναβική αλυσίδα ήρθε στη χώρα μας πριν από εννέα χρόνια, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2015. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς, η αλυσίδα είχε προχωρήσει ήδη στο άνοιγμα των τεσσάρων πρώτων καταστημάτων της στην Ελλάδα. Στα χρόνια που ακολούθησαν η JYSK προχώρησε σε εντατική ανάπτυξη του δικτύου της, ενώ με το νέο κατάστημα στα Γιαννιτσά αριθμεί ξανά 57 φυσικά καταστήματα στη χώρα μας - αφού το κατάστημα στη Γιάννουλη της Λάρισας έκλεισε οριστικά μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου φθινοπώρου.

Παράλληλα με το άνοιγμα νέων καταστημάτων η JYSK συνεχίζει και το πρόγραμμα ανακαίνισης παλαιότερων καταστημάτων της στο νέο της concept (store concept 3.0). Το νέο concept που εφαρμόζει παγκοσμίως η JYSK έχει ήδη λανσαριστεί σε πολλά καταστήματα του δικτύου της στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιχειρηματίες θέλουν να γίνουν οι άντρες, δημόσιοι υπάλληλοι οι γυναίκες - Οι νέοι προτιμούν να εργαστούν στο εξωτερικό

Η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού εντείνουν την απειλή λειψυδρίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider