Τα HBM chip της Samsung απέτυχαν στις δοκιμές της Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα HBM chip της Samsung απέτυχαν στις δοκιμές της Nvidia
Tα τελευταία τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης (HBM) της Samsung φέρεται να απέτυχαν να περάσουν τα τεστ της Nvidia, λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση θερμότητας και ενέργειας. 

Tα τελευταίας γενιάς τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης (HBM) της Samsung φέρεται να απέτυχαν να περάσουν τα τεστ της Nvidia, λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση θερμότητας και ενέργειας.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα προβλήματα επηρεάζουν τα τσιπ HBM3 της Samsung, τα οποία είναι το πρότυπο HBM (High Bandwidth Memory) τέταρτης γενιάς που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή περισσότερο σε μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) για τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και τα τσιπ HBM3E πέμπτης γενιάς που ο νοτιοκορεάτης τεχνολογικός γίγαντας και οι ανταγωνιστές του φέρνουν στην αγορά φέτος.

Η Samsung ανέφερε σε δήλωση στο Reuters ότι το HBM είναι ένα προϊόν προσαρμοσμένης μνήμης που απαιτεί «διαδικασίες βελτιστοποίησης σε συνδυασμό με τις ανάγκες των πελατών», προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε διαδικασία βελτιστοποίησης των προϊόντων της μέσω στενής συνεργασίας με τους πελάτες.

Μετά τη δημοσίευση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Reuters, για την αποτυχία των chips να περάσουν τις δοκιμές, η Samsung ανέφερε ότι «οι ισχυρισμοί για αποτυχία λόγω κατανάλωσης θερμότητας και ρεύματος δεν είναι αληθινοί» και ότι οι δοκιμές «προχώρησαν ομαλά και όπως είχε προγραμματιστεί». Η Nvidia από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το HBM - ένας τύπος μνήμης δυναμικής DRAM που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2013, στο οποίο τα τσιπ στοιβάζονται κάθετα για εξοικονόμηση χώρου και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας - βοηθά στην επεξεργασία τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων που παράγονται από πολύπλοκες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Καθώς η ζήτηση για εξελιγμένες GPU έχει εκτοξευθεί εν μέσω της ραγδαίας έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης, το ίδιο συμβαίνει και με τη ζήτηση για HBM.

Η Nvidia - η οποία κατέχει περίπου το 80% της παγκόσμιας αγοράς GPU για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης - θεωρείται κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη για τους κατασκευαστές HBM - τόσο από τη φήμη όσο και από την άποψη κερδών.

Η Samsung προσπαθεί να περάσει τις δοκιμές της Nvidia για HBM3 και HBM3E από πέρυσι, όπως ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα, αλλά οι τρεις πηγές ανέφεραν ότι οι αποτυχίες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Nvidia έχουν αυξήσει τις ανησυχίες στον κλάδο και μεταξύ των επενδυτών ότι η Samsung θα μπορούσε να μείνει περαιτέρω πίσω από τους ανταγωνιστές SK Hynix και Micron Technology.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lenovo: Επιταχύνεται η ανάπτυξη της το 4ο τρίμηνο του 23/24 με ευκαιρίες υβριδικής τεχνητής νοημοσύνης

DeepL: Έφτασε αποτίμηση 2 δισ. δολ. η ευρωπαϊκή ανταγωνίστρια του Google Translate

Πρόστιμο 337,5 εκατ. ευρώ από ΕΕ στην Mondelez

gazzetta
gazzetta reader insider insider