Tesla: Ανακαλεί 4.000 Cybertrucks επειδή μπορεί να κολλήσει το πεντάλ του γκαζιού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ανακαλεί 4.000 Cybertrucks επειδή μπορεί να κολλήσει το πεντάλ του γκαζιού
Στην ανάκληση 3.878 Cybertrucks του 2024 προχωρεί η Tesla αφού ανακάλυψε ότι το πεντάλ του γκαζιού μπορεί ενδεχομένως να κολλήσει στη θέση, προκαλώντας το αυτοκίνητο να επιταχύνει ακούσια και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Ενα video με 2 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και σχεδόν 6 στο Χ, είναι πολύ πιθανό να ήταν αυτό που οδήγησε την Tesla να προχωρήσει στην ανάκληση 3.878 Cybertrucks του 2024.

Τo video δείχνει τον ιδιοκτήτη του μοντέλου να εξηγεί το πρόβλημα που δημιουργείται όταν το τακάκι του πεντάλ του γκαζιού μπορεί ενδεχομένως να ξεκολλήσει και να σφηνώσει στην εσωτερική επένδυση του αυτοκινήτου, προκαλώντας ακούσια επιτάχυνση, αυξάνοντας έτσι κίνδυνο σύγκρουσης.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ανακοίνωσε πως η ανάκληση αφορά το έτος μοντέλου 2024 Cybertrucks που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Νοεμβρίου 2023 και 4 Απριλίου 2024.

Μέχρι στιγμής η Tesla δεν έχει αναφέρει κάποια σύγκρουση που να σχετίζεται με το θέμα, ανέφερε η NHTSA. Τα νέα Cybertrucks που βγαίνουν από την παραγωγή έχουν εξοπλιστεί με ένα νέο εξάρτημα πεντάλ γκαζιού, σύμφωνα με την NHTSA.

Η Tesla δήλωσε ότι θα αντικαταστήσει ή θα επισκευάσει το συγκρότημα του πεντάλ γκαζιού δωρεάν, ενώ ενημερωτικές επιστολές αναμένεται να αποσταλούν στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Η εταιρεία του Ελον Μασκ παρέδωσε την πρώτη ντουζίνα από τα φουτουριστικά pickup Cybertruck στους πελάτες της τον Νοέμβριο, με καθυστέρηση δύο χρόνων από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ενώ παραμένει αβέβαιο το πότε θα μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου σε μεγάλη κλίμακα.

Ο Μασκ αναφέρθηκε στις δυσκολίες της μαζικής παραγωγής του οχήματος, λέγοντας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο τον Οκτώβριο ότι «σκάψαμε τον τάφο μας με το Cybertruck».

Φωτό @ AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider