Η Κίνα αναγκάζει την Apple να αφαιρέσει τα WhatsApp και Threads από το App Store

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα αναγκάζει την Apple να αφαιρέσει τα WhatsApp και Threads από το App Store
Η Apple απέσυρε το WhatsApp και Threads από το App Store στην Κίνα, κατόπιν σχετικής εντολής που έλαβε από την κινεζική κυβέρνηση η οποία επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφάλειας. Και οι δύο εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων ανήκουν στην Meta Platforms.

Η Apple απέσυρε τα WhatsApp και Threads από το App Store στην Κίνα, κατόπιν σχετικής εντολής που έλαβε από την κινεζική κυβέρνηση η οποία επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφάλειας. Και οι δύο εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων ανήκουν στην Meta Platforms.

Αντίστοιχα, από το Apple Store απομακρύνθηκαν σήμερα τα Telegram και Signal, σύμφωνα με τις εταιρείες παρακολούθησης apps, Qimai και AppMagic.

Η απόσυρση των τεσσάρων εφαρμογών δείχνει τη μη ανοχή, από πλευράς κινεζικής κυβέρνησης, απέναντι σε κάποιες ξένες υπηρεσίες μηνυμάτων που δεν μπορεί να ελέγξει. Περιορίζει επίσης το περιθώριο επέκταστης της Apple στην Κίνα.

Άλλες εφαρμογές της Meta, Τούτου λεχθέντος, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram και Messenger παρέμειναν διαθέσιμες για λήψη. Το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες δημοφιλείς εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από δυτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των YouTube και X.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν έγινε σαφές γιατί το WhatsApp ή το Threads προκαλούν ανησυχία στις κινεζικές αρχές για την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Πιο αυστηρές υποχρεώσεις από την ερχόμενη εβδομάδα για sites πορνό

gazzetta
gazzetta reader insider insider