Πειραιώς: Σήκωσε 500 εκατ. ευρώ με 5% κουπόνι - Σχεδόν τρεις φορές υπερκάλυψη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πειραιώς: Σήκωσε 500 εκατ. ευρώ με 5% κουπόνι - Σχεδόν τρεις φορές υπερκάλυψη
Τράπεζα Πειραιώς
Άρχισαν οι προσφορές για το ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο είναι εξαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στην 5ετία.

Τελ. ενημέρωση 14:00

Προσφορές που ξεπέρασαν τα 1,45 δισ. ευρώ συγκεντρώθηκαν στο βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο είναι εξαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στην 5ετία.

Συγκεκριμένα, η έκδοση ωριμάζει στις 16 Απριλίου του 2030, ενώ θα μπορεί να ανακληθεί με το πέρας της πενταετίας (6NC5), αναλόγως με τις συνθήκες στις αγορές και αναμένεται να αξιολογηθεί με Ba2 από τη Moody’s και με BB- από τη Fitch.

Η αρχική βάση τιμολόγησης για το κουπόνι της έκδοσης (IPT) κινούνταν στο επίπεδο του 5,25%, ενώ η υψηλή ζήτηση έριξε την απόδοση στο 5%, με την τράπεζα να αντλεί 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των MREL. Από την άλλη, θα πρέπει να σημειωθεί πως το timing έκρυβε ρίσκο λόγω της αυριανής ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και της πορείας των αμερικανικών yields. Βέβαια, αυτό δε φρέναρε την εκρηκτική ζήτηση που συνεχίζει να εκδηλώνεται για τα ελληνικά assets.

Η αντίστοιχη έκδοση senior της Τράπεζας τον Δεκέμβριο είχε επιτόκιο 6,75%

Την έκδοση είχαν αναλάβει να τρέξουν οι BofA, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan και UBS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Ο αναλυτικός «λογαριασμός» της εξυγίανσής τους – Κόστος 50,2 δισ. για το Δημόσιο, όφελος 53,7 δισ. μέχρι σήμερα

Τι φέρνει ο νέος κανονισμός στο Χρηματιστήριο - Ενεργοποίηση στις αρχές του 2025

Morgan Stanley: Στο κυνήγι των ευρωπαϊκών τραπεζών οι ελληνικές - Δυνατότητες περαιτέρω re - rating

gazzetta
gazzetta reader insider insider