Κίνα: Η Xpeng έτοιμη να λανσάρει νέο brand φθηνών EV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η Xpeng έτοιμη να λανσάρει νέο brand φθηνών EV
Στόχος της η δημιουργία «του πρώτου αυτοκινήτου με υποβοήθηση τεχνητής νοημοσύνης στην οδήγηση, για νέους».

Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Xpeng ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει μια φθηνότερη μάρκα EV, εισερχόμενη σε έναν άκρως ανταγωνιστικό τομέα εν μέσω του έντονου ανταγωνισμού τιμών στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα μοντέλα που θα λανσαριστούν μέσα στον επόμενο μήνα, θα κοστολογούνται μεταξύ 100.000 γιουάν και 150.000 γιουάν (14.000-21.000 δολάρια), δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xpeng, He Xiaopeng το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters.

Αυτές οι τιμές έρχονται να συγκριθούν με τα 200.000-300.000 γιουάν όπου οι κατασκευαστές premium EV τιμολογούν σε γενικές γραμμές τα αυτοκίνητά τους. Ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας έχει ενταθεί καθώς οι εταιρείες αγωνίζονται να μειώσουν τις τιμές, με τον ηγέτη στην αγορά EV - την BYD - να πρωτοστατεί σε αυτό το γύρο μειώσεων τιμών.

Η Xpeng δήλωσε ότι θα παρουσιάσει διαδοχικά μοντέλα με αυτή τη νέα μάρκα - την οποία δεν κατονόμασε- το καθένα από τα οποία θα διαθέτει διαφορετικά επίπεδα έξυπνων δυνατοτήτων οδήγησης. Η νέα μάρκα είναι αφιερωμένη στη δημιουργία «του πρώτου αυτοκινήτου με υποβοήθηση τεχνητής νοημοσύνης στην οδήγηση, για νέους», ανέφερε η εταιρεία.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες στην Κίνα επιβραδύνθηκαν στο 18,2% τους δύο πρώτους μήνες του έτους, από 20,8% για όλο το 2023, σύμφωνα με την China Passenger Car Association.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Με αυξημένη τιμή για την Ευρώπη το Model Y

gazzetta
gazzetta reader insider insider