Ινδία: Μείωση του φόρου εισαγωγής EV σε όποιον επενδύσει 500 εκατ. δολάρια - Ώθηση για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Μείωση του φόρου εισαγωγής EV σε όποιον επενδύσει 500 εκατ. δολάρια - Ώθηση για την Tesla
Το μέτρο έρχεται μετά την πρόταση της εταιρείας του Έλον Μασκ προς το Δελχί, για δημιουργία εργοστασίου στην Ινδία.

Η Ινδία ανακοίνωσε την πρόθεση της να μειώσει τους φόρους εισαγωγής σε ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα, για εταιρείες που θα δεσμευτούν για επενδύσεις τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής εντός τριών ετών, ενισχύοντας ενδεχομένως τα σχέδια της Tesla να εισέλθει στην ινδική αγορά. Οι εταιρείες που πληρούν αυτές τις απαιτήσεις θα επιτρέπεται να εισάγουν περιορισμένο αριθμό EV με χαμηλότερο φόρο 15% σε αυτοκίνητα με κόστος 35.000 δολαρίων και άνω. Η Ινδία επιβάλλει επί του παρόντος φόρο 70% ή και 100% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και EV ανάλογα με την αξία τους, αναφέρει το Reuters.

«Η συγκεκριμένη πολιτική έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει επενδύσεις στον χώρο των ηλεκτρονικών οχημάτων από παγκόσμιους κατασκευαστές EV», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ινδικό υπουργείο Εμπορίου.

Η Ινδία επεξεργάζεται μια νέα πολιτική για τα EV εδώ και αρκετούς μήνες, μετά από πρόταση της Tesla να δημιουργήσει στη χώρα ένα εργοστάσιο και να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους (κοντά στα 24.000 δολάρια) με αντάλλαγμα χαμηλότερους φόρους εισαγωγής, ανέφερε το Reuters.

Ωστόσο, οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες συμπεριλαμβανομένης της Tata Motors και της Mahindra & Mahindra, άσκησαν πιέσεις κατά της μείωσης των φόρων στα ηλεκτρικά οχήματα για την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας και των επενδυτών της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, στόχος της νέας πολιτικής είναι «η ενίσχυση του οικοσυστήματος των EV μέσω της προώθησης υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων, που οδηγεί σε υψηλό όγκο παραγωγής, οικονομίες κλίμακας και χαμηλότερο κόστος παραγωγής».

Οι εισαγωγές EV με χαμηλότερους δασμούς θα επιτρέπονται για πέντε χρόνια το πολύ και ο συνολικός αριθμός των οχημάτων θα περιοριστεί σε 8.000 ετησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Το πείραμα της τετραήμερης εργασίας

Bitcoin: Υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ καθώς η συζήτηση περί «φούσκας» εντείνεται

Η Swisscom εξαγοράζει τη Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider