S&P: Θετική εξέλιξη για το τραπεζικό σύστημα η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
S&P: Θετική εξέλιξη για το τραπεζικό σύστημα η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς
H πώληση του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί μια ακόμη θετική εξέλιξη για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως αναφέρει η Standard & Poor's.

H πώληση του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (27%) στην Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί μια ακόμη θετική εξέλιξη για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως αναφέρει η Standard & Poor's.

Η συναλλαγή ακολουθεί αρκετές άλλες, μέσω των οποίων το ΤΧΣ έχει σταδιακά εκποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των ποσοστών του στις τράπεζες που είχε αποκτήσει ως μέρος των παλαιότερων προγραμμάτων διάσωσης. Ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύει ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία προς την πλήρη ανάκαμψη και κανονικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η συνολική εταιρική διακυβέρνηση της Πειραίως ευθυγραμμίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα» τονίζουν οι αναλυτές της S&P, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το outlook στην αξιολόγηση της Πειραιώς είναι θετικό από τότε που αναβαθμίστηκε η αξιολόγηση της τράπεζας τον Δεκέμβριο του 2023.

Η έξοδος του ΤΧΣ από τις ελληνικές τράπεζες σημαίνει ότι ολοκλήρωσε την αποστολή του και οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν πλέον στην πλήρη κανονικότητα. Κατά την άποψη των αναλυτών, η επιτυχής διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες αποδεικνύει και πάλι το αυξανόμενο θετικό επενδυτικό κλίμα προς τις ίδιες.

«Το έντονο ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές αποτυπώνεται επίσης στην αυξανόμενη όρεξη και διθάθεση απόκτησης μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς καθώς οι προοπτικές κεκρδοφορίας και ποιότητας του ενεργητικού της παραμένουν καλές μετά τα ήδη θετικά αποτελέσματα του 2023 που ανακοίνωσε πρόσφατα η τράπεζα. Το θεωρούμε θετικά, δεδομένου ότι αναμένουμε από την Πειραιώς, όπως και άλλες ελληνικές τράπεζες, να αποκτήσει περαιτέρω πρόσβαση στις αγορές χρέους» σχολιάζει ο οίκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καραβίας (Eurobank): Νέοι στόχοι για το 2024 – 2026 με δυναμική ισχυρού upside από την Ελληνική

Ψάλτης (Alpha Bank): Στόχος 1 δισ. σε μερίσματα την τριετία 2024 - 2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider