Berkshire Hathaway: Μεγάλη άνοδος των λειτουργικών κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Berkshire Hathaway: Μεγάλη άνοδος των λειτουργικών κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του 2023
Ανήλθαν στα 37,350 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 17% από 30,853 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Ρευστότητα 167,6 δισ. δολάρια για την εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ.

Η Berkshire Hathaway ανέφερε το Σάββατο μεγάλη άνοδο των λειτουργικών κερδών για το τέταρτο τρίμηνο, χάρη στα τεράστια κέρδη στις ασφαλιστικές της δραστηριότητες, ενώ η ρευστότητά της επεκτάθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων του Γουόρεν Μπάφετ με έδρα την Ομάχα σημείωσε λειτουργικά κέρδη - τα οποία προέρχονται από συμμετοχές σε ασφαλιστικές, σιδηροδρομικές και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας - 8,481 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο. Αυτό είναι 28% πάνω από τα 6,625 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Συνολικά, για ολόκληρο το 2023, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 37,350 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 17% από 30,853 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, αναφέρει το CNBC.

Η Berkshire είχε επίσης 167,6 δισ. δολάρια σε μετρητά το τέταρτο τρίμηνο, επίπεδο ρεκόρ που ξεπερνά τα 157,2 δισεκατομμύρια δολάρια που κατείχε ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων το προηγούμενο τρίμηνο.

Επίσης, οι μετοχές της Berkshire Κατηγορίας Α σημείωσαν φέτος ράλι γνωρίζοντας άνοδο περίπου 16%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider