Nvidia: Ρεκόρ εσόδων με αύξηση 265% στα 22,1 δισ. - Ράλι 10% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Ρεκόρ εσόδων με αύξηση 265% στα 22,1 δισ. - Ράλι 10% για τη μετοχή
Ισχυρή κερδοφορία στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Nvidia, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street.

Ισχυρή κερδοφορία στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Nvidia, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street, με την τεχνητή νοημοσύνη να εκτοξεύει τη ζήτηση των τσιπ που κατασκευάζει για τα γλωσσικά μοντέλα και τις άλλες εφαρμογές ΑΙ, μία ημέρα αφότου η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού γνώρισε τις ισχυρότερες απώλειες στην ιστορία της.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 22,1 δισ. δολάρια, από 6,05 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν 20,62 δισ. δολάρια, μία αύξηση της τάξης του 265% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 5,16 δολάρια έναντι πρόβλεψης για 4,64 δολάρια.

​Η Nvidia προβλέπει συνέχιση της ισχυρής ανάπτυξης για το τρέχον τρίμηνο, πολύ πάνω από τις προβλέψεις. Η εταιρεία αναμένει έσοδα 24,0 δισ. δολαρίων, από 7,2 δισ. δολάρια πέρυσι, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία εκτίμηση για 22,2 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τα data center της Nvidia εκτοξεύτηκαν περισσότερο από 400% μέσα σε ένα χρόνο φτάνοντας τα 18,4 δισ. δολάρια, ενώ η εκτίμηση της FactSet ήταν για 17,06 δισ. δολάρια.

Από τα τέλη του 2022 η μετοχή της Νvidia έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί. Με κεφαλαιοποίηση πάνω από 1,80 τρισ. δολάρια, η αμερικανική εταιρεία πέτυχε να περάσει παραδοσιακούς αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Amazon και η Alphabet, μητρική της Google, με το αναβαθμισμένο guidance για το 2024 να προαναγγέλλει ακόμα καλύτερες ημέρες.

Μετά τις ανακοινώσεις του τεχνολογικού κολοσσού, η μετοχή της εταιρείας καταγράφει κέρδη άνω του 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Άνοδος 1% με φόντο Fed και Μέση Ανατολή

Πρακτικά Fed: Επιφυλάξεις σχετικά με τη γρήγορη μείωση των επιτοκίων - Να μην σταματήσει η πρόοδος κατά του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider