Nvidia: Επίσημα η 4η μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ - Ξεπέρασε την Amazon, «απειλεί» την Alphabet

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Επίσημα η 4η μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ - Ξεπέρασε την Amazon, «απειλεί» την Alphabet
Η Nvidia μπορεί τώρα να θέσει ως στόχο της να περάσει την Alphabet η οποία έκλεισε την Τρίτη με αξία 1,81 τρισ. δολαρίων.

Μετά από την συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street, είναι γεγονός: Η Nvidia αξίζει περισσότερο από την Amazon.

Αυτό έχει να συμβεί 22 χρόνια για την εταιρεία κατασκευής τσιπ, και συνέβη χθες, αφού φλέρταρε με το ορόσημο μια συνεδρίαση νωρίτερα.

Η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia ξεπερνούσε εκείνη της Amazon με βάση την ενδοσυνεδριακή δράση της Δευτέρας, αλλά η Amazon έκλεισε τη συνεδρίαση στην κορυφή. Αλλά ενώ οι μετοχές της Nvidia και της Amazon υποχώρησαν και οι δύο την Τρίτη παράλληλα με την πίεση της ευρύτερης αγοράς, η μετοχή της Nvidia είδε μικρότερες μειώσεις, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στον γίγαντα του hardware.

Η Nvidia είχε χρηματιστηριακή αξία κλεισίματος την Τρίτη 1,78 τρισ. δολάρια, καθιστώντας την την τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία με βάση την αξία της αγοράς. Η εταιρεία έχει ανέβει στην ιεραρχία: Ήταν η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία πριν από ένα χρόνο, η 12η μεγαλύτερη πριν από τρία χρόνια και ούτε καν στην πρώτη 20άδα πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Amazon, εν τω μεταξύ, ολοκλήρωσε την ημέρα διαπραγμάτευσης της Τρίτης με χρηματιστηριακή αξία 1,75 τρισ. δολαρίων.

Η Nvidia μπορεί τώρα να θέσει ως στόχο της να περάσει την Alphabet η οποία έκλεισε την Τρίτη με αξία 1,81 τρισ. δολαρίων.

Ο γίγαντας των τσιπ αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα και η Wall Street αναμένει για άλλη μια φορά υψηλά μεγέθη. Η εκτίμηση της FactSet προβλέπει 20,2 δισ. δολάρια σε συνολικά έσοδα, από 6,5 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, αλλά αλλά ο αναλυτής της UBS Timothy Arcuri βλέπει περιθώρια ανόδου. Πρόσφατα έγραψε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αποδώσει 23 δισ. δολάρια σε έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο, πριν προβλέψει 25 με 26 δισ. δολάρια για το τρέχον τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Αξίζει πλέον όσο ολόκληρο το κινεζικό χρηματιστήριο - Απειλεί να ξεπεράσει την Amazon

Ακίνητα: Ποιοι θα πρέπει να υποβάλουν Ε9 – Τα πιο συχνά λάθη που «φουσκώνουν» το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ

Με το δεξί μπήκε ο Ιανουάριος στα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport

gazzetta
gazzetta reader insider insider