Nvidia: Γνώρισε τη μεγαλύτερη απώλεια κεφαλαιοποίησης στην ιστορία της - Σήμερα τα μεγέθη τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Γνώρισε τη μεγαλύτερη απώλεια κεφαλαιοποίησης στην ιστορία της - Σήμερα τα μεγέθη τριμήνου
Άλλο ένα σετ εκρηκτικών αποτελεσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει η Nvidia, αν και η Wall Street το περιμένει αυτό ολοένα και περισσότερο από τον γίγαντα των τσιπ.

Άλλο ένα σετ εκρηκτικών αποτελεσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει η Nvidia, αν και η Wall Street το περιμένει αυτό ολοένα και περισσότερο από τον γίγαντα των τσιπ. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίο η μετοχή της Nvidia σημείωσε τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων μηνών, μία ημέρα πριν τη δημοσιοποίηση των οικονομικών μεγεθών.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της υποχώρησε 4,4% την Τρίτη, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 17 Οκτωβρίου, οπότε έχασε 4,7%.

Η Nvidia απώλεσε κεφαλαιοποίηση ύψους 78 δισ. δολαρίων μέσα σε μια ημέρα, στη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια της ιστορίας της. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν μια συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησης κατά 56 δισ. δολάρια στις 31 Μαΐου του 2023.

Παρόλ' αυτα, η μετοχή της Nvidia έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 35%, μέχρι στιγμής, φέτος. «Δεδομένου του ράλι της μετοχής της Nvidia από την αρχή του έτους... πιστεύουμε ότι οι συνολικές προσδοκίες της αγοράς έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα κέρδη προσεγγίζουν τις προβλέψεις μας», έγραψε ο Frank Lee, αναλυτής της HSBC.

O Lee και η ομάδα του «βλέπουν περιορισμένα περιθώρια για περαιτέρω άνοδο των κερδών το 2024 συγκριτικά με τις πωλήσεις και τα απρόσμενα κέρδη του 2023».

Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την FactSet αναμένουν ότι η Nvidia θα καταγράψει προσαρμοσμένα κέρδη 4,59 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 20,4 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν κατά περισσότερο από 400%, ενώ τα έσοδα θα μπορούσαν να υπερτριπλασιαστούν.

Η εταιρεία προβλέπεται να δει παρόμοια εντυπωσιακά νούμερα και στο τρέχον τρίμηνο, με τους αναλυτές να τοποθετούν τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 5,02 δολάρια ανά μετοχή, ενισχυμένα κατά περισσότερο από 350%, και τα έσοδα στα 22,2 δισ. δολάρια, σχεδόν τριπλάσια σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Με τον πήχη να έχει ανέβει τόσο πολύ, τα αποτελέσματα μπορεί να αποτελέσουν ακόμη και πρόκληση για την Nvidia, σύμφωνα με τον αναλυτή της Mizuho Jordan Klein. Μια «καθοδική κίνηση της μετοχής μοιάζει πιο πιθανή από μια ανοδική», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Επίσημα η 4η μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ - Ξεπέρασε την Amazon, «απειλεί» την Alphabet

gazzetta
gazzetta reader insider insider