ΔΕΗ: Καμία συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Καμία συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova
Θέση για τα δημοσιεύματα που την θέλουν να εξαγοράζει τη Νova, πήρε η ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει εισέλθει σε καμία σχετική συζήτηση ή συμφωνία.

Θέση για τα δημοσιεύματα που την θέλουν να εξαγοράζει τη Νova, πήρε η ΔΕΗ, με σχετική της ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει εισέλθει σε καμία σχετική συζήτηση ή συμφωνία, στο πλαίσιο απάντησης σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη Ευρυζωνικών Δικτύων υπερ-υψηλής χωρητικότητας (Ultra-Fast Broadband). Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η ΔΕΗ στοχεύει να δραστηριοποιηθεί στη χονδρεμπορική αγορά, αναπτύσσοντας δίκτυο οπτικών ινών πανελλαδικά, μέσω του οποίου θα προσφέρουν υπηρεσίες Fiber to the Home «παίκτες» της λιανικής του κλάδου. Σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας στο πρόσφατο Investors Day, στόχος είναι μέχρι το 2030 το δίκτυο να αποφέρει έσοδα 120 εκατ. ευρώ, προσφέροντας υπερυψηλές ταχύτητες σύνδεσης σε 1 εκατ. χρήστες.

Η υποδομή θα «χτιστεί» πάνω στα 235.000 χιλιόμετρα περίπου του ηλεκτρικού δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Καθώς μεγάλο μέρος του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ αποτελείται από εναέριες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αυτό θα επιτρέψει στην επιχείρηση να εγκαταστήσει τις οπτικές σε μικρό χρόνο και με μικρό κόστος. Έτσι, θα αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό «παίκτη» στη χονδρεμπορική του κλάδου, προσφέροντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μίσθωσης της υποδομής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πράσινο φως» σε ΑΒΑΞ για το οδικό έργο των 300 εκατ. ευρώ

Intralot: Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, πού στοχεύει η εισηγμένη – Τα συμβόλαια, ο ισολογισμός, το νέο μοντέλο

Τιμολόγια ρεύματος: «Πρεμιέρα» στις 4 Μαρτίου του e-εργαλείου προσωποποιημένης σύγκρισης

gazzetta
gazzetta reader insider insider