Παπαστράτος: Το IQOS στην κορυφή των πωλήσεων το 2023 – Προχωρούν οι επενδύσεις στον Ασπρόπυργο

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαστράτος: Το IQOS στην κορυφή των πωλήσεων το 2023 – Προχωρούν οι επενδύσεις στον Ασπρόπυργο
Προχωρά το επενδυτικό σχέδιο των 200 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση των 10 εκατ. ευρώ.

Ένα σημαντικό ορόσημο έκρυβε το 2023 για την Παπαστράτος και τον μητρικό όμιλο της Phillip Morris International (PMI), καθώς για πρώτη φορά τα προϊόντα IQOS ξεπέρασαν σε πωλήσεις το βασικό προϊόν της εταιρείας, το Marlboro.

Όπως σημείωσε χθες κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος, περίπου 500.000 ενήλικοι καπνιστές στην Ελλάδα έχουν εγκαταλείψει τα κλασσικά τσιγάρα και χρησιμοποιούν τα προϊόντα IQOS, τα οποία πλέον έχουν μερίδιο 20% πανελλαδικά. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, αντίστοιχες επιδόσεις καταγράφονται και σε επίπεδο ομίλου καθώς τα παγκόσμια έσοδα της PMI από τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού ξεπέρασαν αυτά του Marlboro.

«Το 2023 ήταν ακόμη μια εξαιρετική χρονιά. Μια χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος προς την επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου μας η Ελλάδα να σβήσει το τσιγάρο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καργαρώτος

Τα νέα αυτά είναι ιδιαίτερα καλά για την Παπαστράτος, το εργοστάσιο της οποίας εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται αποκλειστικά στα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού, με το 90% της παραγωγής να εξάγεται σε περίπου 20 χώρες.

Με τα προϊόντα αυτά να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγορά η Παπαστράτος ξεκίνησε από πέρσι μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ για την προσθήκη τεσσάρων νέων γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η επένδυση που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025 αναμένεται να προσθέσει 300 θέσεις εργασίας και να αυξήσει τις εξαγωγές της εταιρείας κατά 300 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε και μια νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλη την επιφάνεια της παραγωγής και των γραφείων, έκτασης περίπου 11.000 τ.μ. Επίσης, θα τοποθετηθούν αντλίες θερμότητας και ένα βιομηχανικού τύπου μπόιλερ.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο Θέμης Χασιώτης που ανέλαβε πρόσφατα Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της Παπαστράτος μετά από χρόνια στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εμπορικών Λειτουργιών, ανέφερε πως η εταιρεία «θα έχει σύντομα πολλά νέα σε επενδυτικό, εμπορικό και επιχειρησιακό επίπεδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρχές Απριλίου οι αποφάσεις για απορρόφηση της Eagle Bulk από τη Star Bulk του Π. Παππά

Accor: Σχεδιάζει να διπλασιάσει το αποτύπωμά της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά

ΣΔΙΤ: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, INTRAKAT, ΑΒΑΞ, ΜΕΤΚΑ στη «μάχη» για τα νέα Δικαστήρια Κρήτης

gazzetta
gazzetta reader insider insider