Παπαστράτος: Νέα «πράσινη» επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαστράτος: Νέα «πράσινη» επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ
Νέα μεγάλη «πράσινη» επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Παπαστράτος, μέλος του ομίλου Philip Morris International, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Μαργώνης, από το βήμα του συνεδρίου GES2023 που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Νέα μεγάλη «πράσινη» επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Παπαστράτος, μέλος του ομίλου Philip Morris International, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Μαργώνης, από το βήμα του συνεδρίου GES2023 που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η επένδυση ξεκινά άμεσα και αφορά στην ριζική αναβάθμιση του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να γίνει ενεργειακά αυτόνομο με εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Όπως διευκρίνισε, αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλη την επιφάνεια του εργοστασίου και των γραφείων, έκτασης περίπου 11.000 τ.μ. Επίσης, θα τοποθετηθούν αντλίες θερμότητας και ένα βιομηχανικού τύπου μπόιλερ ώστε να ολοκληρωθεί το πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του εργοστασίου. Όλες αυτές οι ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ενεργειακά αυτόνομης μονάδας, σύμφωνα με τον ίδιο. Επίσης, σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θα φτάσει τον στόχο που έχει τεθεί και αφορά στη μείωση κατά 30% του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025. Το συγκεκριμένο project αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου, ύψους 120 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Philip Morris International στα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο. «Το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο είναι ένα από τα πρώτα που μπαίνει σε αυτή την κλίμακα» τόνισε ο κ. Μαργώνης και συμπλήρωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί αρχές του 2025.

Ο κ. Μαργώνης, μιλώντας στο συνέδριο, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εταιρικού μετασχηματισμού της Παπαστράτος που υλοποιείται από το 2017, με επενδύσεις περίπου 700 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος σημείωσε ότι η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό κριτήριο της εταιρείας. «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι η στρατηγική μας και οι επενδύσεις των 700 εκατ. ευρώ που υλοποιήσαμε είναι επενδύσεις βιωσιμότητας για την εταιρεία αλλά και τη χώρα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι το εργοστάσιο έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 22 χώρες που φτάνει σε αξία τα 300 εκατ. ευρώ.

Πίσω από κάθε επένδυση της εταιρείας υπάρχει η έννοια της βιωσιμότητας, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Μαργώνης. Μάλιστα τόνισε ότι ήδη έχουν επενδυθεί 2 εκατ. ευρώ για τη μείωση κατά 30% του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025. Επίσης, η εταιρεία δεσμεύτηκε το 2020 να μειώσει κατά 20% την ενέργεια και το νερό που χρησιμοποιεί για κάθε μονάδα προϊόντος που παράγει.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λούλης, Executive Chairman, Loulis Food Ingredients, από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει η επιχείρηση. Σύμφωνα με τον κ. Λούλη, έχουν τεθεί επιθετικοί στόχοι μείωσης του αποτυπώματος της εταιρείας, όπως μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 20%, αλλά και μείωση πλαστικού κατά 30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στάσσης: Στις 23 Ιανουαρίου το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ

Συνάντηση ΕΣΕΕ - Παπαθανάση για Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού με στόχευση τον εμπορικό κλάδο

Δημητριάδης (Υπερταμείο): Έρχονται ταχύτερες μεταρρυθμίσεις για τις εταιρείες του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου

gazzetta
gazzetta reader insider insider