Cisco: Προχωρά σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cisco: Προχωρά σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας
Στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων αναμένεται να προχωρήσει ο κολοσσός στην τεχνολογία δικτύων Cisco, στο πλαίσιο αναδιάρθωσης της εταιρεία, καθώς επιδιώκει να επικεντρωθεί σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα και τις οποίες επικαλείται το Reuters. 

Στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων αναμένεται να προχωρήσει ο κολοσσός στην τεχνολογία δικτύων Cisco, στο πλαίσιο αναδιάρθωσης της εταιρείας, καθώς επιδιώκει να επικεντρωθεί σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα και τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια είχε συνολικό αριθμό εργαζομένων 84.900 το 2023, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η εταιρεία εξακολουθεί να εξετάζει τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που θα επηρεαστούν από τις απολύσεις, είπε μία εκ των πηγών.

Μία σχετική ανακοίνωση με τις απολύσεις θα μπορούσε να έρθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς η εταιρεία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα τριμήνου στις 14 Φεβρουαρίου.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Cisco ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης παρουσίασης αποτελεσμάτων μια αναδιάρθρωση που επηρέασε περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της, η οποία οδήγησε σε κόστος 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε αποζημιώσεις και άλλες χρεώσεις.

Η κίνηση θα γίνει σε μια εποχή που οι εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών τηλεπικοινωνιών Nokia και Ericsson, έκοψαν χιλιάδες θέσεις εργασίας πέρυσι σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος. Αρκετοί κολοσσοί όπως η Amazon, η Alphabet και η Microsoft έχουν προχωρήσει σε απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Cisco είχε μειώσει τις προβλέψεις εσόδων και κερδών για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης για τον εξοπλισμό δικτύων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Αξίζει πλέον όσο ολόκληρο το κινεζικό χρηματιστήριο - Απειλεί να ξεπεράσει την Amazon

Pepsico: Τα κέρδη ξεπερνούν τις εκτιμήσεις αλλά τα τριμηνιαία έσοδα υποχωρούν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια

L' Oreal: «Βουτιά» της μετοχής άνω του 7% μετά τα ισχνά αποτελέσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider