Στον ελληνικό τουρισμό ποντάρει η Hilton - Τα νέα ξενοδοχεία

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον ελληνικό τουρισμό ποντάρει η Hilton - Τα νέα ξενοδοχεία
brown hilton
Η συνεργασία με την Brown Hotels και τα σχέδια τη συνέχεια.

Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού δίνει η διεθνής αλυσίδα Hilton, πολλαπλασιάζοντας μέσα σε λίγα μόλις χρόνια τις υπό διαχείριση μονάδες που διατηρεί στη χώρα μας. Στις πιο πρόσφατες κινήσεις της δε εντάσσεται η franchise συμφωνία του αμερικανικού ξενοδοχειακού κολοσσού με τη Brown Hotels, που προβλέπει την ένταξη δύο μονάδων που διαχειρίζεται και λειτουργεί η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία στη συλλογή «Curio Collection by Hilton».

Τα σχέδια της Hilton για την Ελλάδα

Ο ξενοδοχειακός κολοσσός της φιλοξενίας με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 22 brands, σχεδόν 7.400 ξενοδοχεία με πάνω από 1,1 εκατομμύρια δωμάτια σε 124 χώρες έχει επταπλασιάσει τις υπό διαχείριση μονάδες στη χώρα μας μέσα σε τρία περίπου χρόνια. Από τις 2 μονάδες που διατηρούσε το 2021 έχει φτάσει πλέον τις 14 - 8 βρίσκονται σε λειτουργία και 6 προγραμματίζεται να λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα (pipeline)- με τους επικεφαλής του μάλιστα να τονίζουν ότι σχεδιάζουν να ενισχύσουν περαιτέρω την παρουσία στη χώρα μας.

Στις υφιστάμενες μονάδες εντάσσονται το Sea Breeze Santorini Beach Resort, Curio Collection στη Σαντορίνη, το Lindian Village Beach Resort, Curio Collection στη Ρόδο, τo Chania Flair Boutique Hotel Tapestry Collection, το Curio Royal Senses Resort, το Domes Aulus Elounda, Curio και το Numo Ierapetra Beach Resort, Curio Collection στην Κρήτη. Από φέτος το καλοκαίρι δε θα ενταχθούν στο δυναμικό της Curio και οι δύο μονάδες της Brown, Isla Brown Corinthia Resort & Spa και Isla Brown Chania Resort. Ωστόσο δεν είναι οι μόνες. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία για να εντάξει ακόμα δύο ακόμα ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα σε κάποιο από τα μπραντ της, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα.

Εντός των επόμενων δύο ετών η εταιρεία θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της και τα Πεντελικό, Μιστράλ καθώς Hilton των Αθηνών που θα επαναλειτουργήσει υπό το μπραντ Conrad.

Βάσει του προγραμματισμού, το β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το Hampton by Hilton Piraeus στο Μικρολίμανο, που θα αναπτυχθεί στη θέση του παλιού Μιστράλ ενώ έξι μήνες αργότερα θα προχωρήσει και η ανακαίνιση του Πεντελικού, κατόπιν συμφωνίας που έχει συναφθεί με τον διεθνή όμιλο επενδύσεων σε ακίνητα SCD του Θεόδωρου Δουζόγλου.

Αντίστοιχα, προχωρούν και οι εργασίες στο πρώην Hilton στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο θα επανασυστηθεί στους επισκέπτες του το 2025 υπό το brand Conrad, έπειτα από την ολοκλήρωση της ανάπλασης του.

«Το 2021 είχαμε μόνο δύο ξενοδοχεία υπό το brand μας στην Ελλάδα. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει πολλαπλασιαστεί και έχουμε φτάσει τα 14, εκ των οποίων τα 9 είναι κάτω από το brand της Curio Collection. Η ιστορία ανάπτυξης της Hilton συνεχίζει στην Ελλάδα, έχουμε συνεργασία με τoν όμιλο Τρούλη, την HIP και την Domes Resort, την Τσιλεδάκης στην Κρήτη και συνεργαζόμαστε με τον όμιλο Δουζόγλου», ανέφερε ο Αλαν Μαντίν, διευθύνων σύμβουλος Ανάπτυξης, Νότιας Ευρώπης της Hilton, στο πλαίσιο ανακοίνωσης της συνεργασίας με τη Brown. Προσέθεσε μάλιστα ότι η εταιρεία εξετάζει ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική πρωτεύουσα ενώ δεν απέκλεισε και την επιστροφή του brand Hilton στην Αθήνα».

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Hilton βρίσκονται, όπως εξήγησε, τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, καθώς και νησιωτικοί προορισμοί οι οποίοι έχουν καλή συνδεσιμότητα με το εξωτερικό, όπως Κέρκυρα, Μύκονος, Κω, Σκιάθος και Ρόδος. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα σημείωσε ότι η αλυσίδα επεκτείνει τη συνεργασία της και με τον όμιλο Τρούλη για το Numo Ierapetra.

Συνεργασία Brown με Hilton

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της Brown Hotels με τη Hilton, αυτή προβλέπει την ένταξη των Isla Brown Chania Resort και Isla Brown Corinthia Resort & Spa στη συλλογή «Curio Collection by Hilton», στην οποία έχουν περιλαμβάνονται 145 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Οι δύο πολυτελής μονάδες, που διακρίνονται για τις πολλαπλές πισίνες, τους χώρους εστίασης υψηλού επιπέδου και το ξεχωριστό design σε όλους τους χώρους θα ξεκινήσουν την φετινή σεζόν στο τέλος Απριλίου, με διαφορετική τιμολογιακή πολιτική. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο συνιδρυτής της Brown Hotel, Λέον Αβιγκάδ οι τιμές θα είναι φέτος 12%- 15% υψηλότερες λόγω και του πλέγματος των υπηρεσιών που θα προσφέρουν.

«Η Brown συνεχώς αναπτύσσεται στην Ελλάδα, είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή την ανάπτυξή και προς το παρόν εστιάζουμε στη συμφωνία με τη Hilton που είναι η πρώτη μας στρατηγική συνεργασία», επεσήμανε o ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: To Conde Nast Traveler προτείνει Ελλάδα για το 2024

Νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και περιφέρεια σχεδιάζει ο Όμιλος της Brown Hotels

Brown Leon Avigad: Η Ελλάδα πόλος έλξης ισραηλινών επενδυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider