Η Spotify ξεπέρασε τις προβλέψεις για χρήστες και premium συνδρομητές στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Spotify ξεπέρασε τις προβλέψεις για χρήστες και premium συνδρομητές στο δ' τρίμηνο
Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς διαμορφώθηκε ο συνολικός αριθμός χρηστών και συνδρομητών της Spotify για το δ' τρίμηνο του 2023, με την αμερικανική εταιρεία streaming μουσικής να αναφέρει πως οι αρχικές ενδείξεις για την πορεία των εσόδων και των κερδών στο σύνολο του 2024 φαίνονται ευνοϊκές.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς διαμορφώθηκε ο συνολικός αριθμός χρηστών και συνδρομητών της Spotify για το δ' τρίμηνο του 2023, με την αμερικανική εταιρεία streaming μουσικής να αναφέρει πως οι αρχικές ενδείξεις για την πορεία των εσόδων και των κερδών στο σύνολο του 2024 φαίνονται ευνοϊκές.

Ειδικότερα, η Spotify ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών διαμορφώθηκε στα 602 εκατομμύρια στη λήξη του δ' τριμήνου, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 23% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023. Οι αναλυτές σε έρευνα της LSEG ανέμεναν μικρότερη αύξηση στα 601,33 εκατομμύρια.

Παράλληλα, ο αριθμός των premium συνδρομητών της πλατφόρμας -μία μέτρηση που θεωρείται από τις πιο σημαντικές για την εταιρεία- διαμορφώθηκε στα 236 εκατομμύρια στο δ' τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν 235,1 εκατομμύρια συνδρομητές. Σε ετήσια βάση, ο αριθμός συνδρομητών της Spotify στο δ' τρίμηνο αυξήθηκε κατά 15%.

Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε έσοδα που υπολείπονται από τις προβλέψεις της αγοράς. Ειδικότερα, τα έσοδα δ' τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 3,67 δισ. δολάρια, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 16%, ήταν όμως χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών σε έρευνα της LSEG για έσοδα ύψους 3,72 δισ. δολαρίων.

Τέλος, η Spotify ανέφερε ζημιές ύψους 75 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 231 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία είχε προβλέψει λειτουργικές ζημίες για το τέταρτο τρίμηνο μεταξύ 93 και 108 εκατ. ευρώ μετά την ανακοίνωση του τελευταίου γύρου απολύσεων τον Δεκέμβριο.

Για το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Spotify αναμένει πως ο αριθμός των premium συνδρομητών θα ανέλθει στα 239 εκατομμύρια και ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών στα 618 εκατομμύρια. Ακόμα, η εταιρεία αναμένει έσοδα 3,6 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο του 2024.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Spotify ενισχύεται κατά περίπου 6,5% στα 237,50 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eli Lilly: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη και τα έσοδα στο δ' τρίμηνο - Ράλι 4,7% για τη μετοχή

UBS: Καλύτερα από το αναμενόμενο οι ζημίες τριμήνου - Ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 1 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider