Spotify: Έρχονται 1.500 απολύσεις για βελτίωση της κερδοφορίας - «Φεύγει» το 17% των εργαζομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Spotify: Έρχονται 1.500 απολύσεις για βελτίωση της κερδοφορίας - «Φεύγει» το 17% των εργαζομένων
Ο CEO Daniel Ek δήλωσε ότι το Spotify εξακολουθεί να ξοδεύει πάρα πολλά, χάνοντας εδώ και καιρό χρήματα λόγω των όρων των συμφωνιών αδειοδότησης με τους κατόχους μουσικών δικαιωμάτων.

Για τρίτη φορά φέτος η Spotify θα περικόψει θέσεις εργασίας με την μουσική υπηρεσία streaming να ανακοινώνει την απόλυση περίπου 17% εκ των εργαζομένων της.

Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα ενημερωθούν τη Δευτέρα και θα συναντηθούν με το HR μέχρι το τέλος της ημέρας της Τρίτης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία streaming. Οι περικοπές θα επηρεάσουν περίπου 1.500 άτομα.

Ο γίγαντας του audio streaming ετοιμάζεται να προσθέσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες φέτος, στη μεγαλύτερη χρονιά του κατά τα φαινόμενα με την εταιρεία να ανακοινώνει επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα το περασμένο τρίμηνο.

Αλλά ο CEO Daniel Ek δήλωσε ότι το Spotify εξακολουθεί να ξοδεύει πάρα πολλά. Η εταιρεία χάνει εδώ και καιρό χρήματα λόγω των όρων των συμφωνιών αδειοδότησης με τους κατόχους μουσικών δικαιωμάτων. Ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια σε podcasting για να διαφοροποιήσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, αλλά έκτοτε μείωσε την επένδυσή της σε πρωτότυπες σειρές ήχου.

«Έχουμε ακόμα πάρα πολλούς ανθρώπους αφοσιωμένους στην υποστήριξη της εργασίας και ακόμη και στην εργασία γύρω από την εργασία αντί να συμβάλλουμε σε ευκαιρίες με πραγματικό αντίκτυπο», είπε ο Ek στη δήλωσή του. «Περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να επικεντρωθούν στην εξυπηρέτηση των βασικών ενδιαφερόμενων φορέων μας – δημιουργών και καταναλωτών».

Η εταιρεία προηγουμένως μείωσε περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού της τον Ιανουάριο και άλλο 2% τον Ιούνιο.

Η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε μια πιο λιτή δομή που θα της επιτρέψει να είναι πιο στρατηγική σχετικά με το πώς επανεπενδύει τα κέρδη στην επιχείρηση, είπε ο Ek. Θα αναφερθεί στις περικοπές την Τετάρτη σε συνάντηση με τους εργαζόμενους.

«Η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί δραματικά και το κεφάλαιο έχει γίνει πιο ακριβό», είπε ο Ek. «Το Spotify δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτές τις πραγματικότητες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Θα ξεπεράσει το bitcoin τα 100.000 δολάρια μέσα στο 2024; - Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Bitcoin: Ρεκόρ 19 μηνών πάνω από τα 40.000 δολάρια με προσδοκία για έγκριση του ETF και μειώσεις επιτοκίων

Εφορία: Σε ποιους στέλνει «ραβασάκι» με πρόστιμα και φόρους για παλαιές φορο-υποθέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider