Προσφορά 14,3 δισ. δολαρίων για εξαγορά της Paramount Global από τον μεγιστάνα των μίντια, Μπάιρον Άλεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσφορά 14,3 δισ. δολαρίων για εξαγορά της Paramount Global από τον μεγιστάνα των μίντια, Μπάιρον Άλεν
Προσφορά ύψους 14,3 δισ. δολαρίων για την αγορά όλων των μετοχών της Paramount Global που βρίσκονται σε κυκλοφορία, κατέθεσε ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Μπάιρον Άλεν

Προσφορά ύψους 14,3 δισ. δολαρίων για την αγορά όλων των μετοχών της Paramount Global που βρίσκονται σε κυκλοφορία, κατέθεσε ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Μπάιρον Άλεν. Η εταιρεία του, η Allen Media Group, επιβεβαίωσε ότι έκανε προσφορά σε δήλωσή της στο Bloomberg, ενώ συμπεριλαμβανομένου του υφιστάμενου χρέους, η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.

Ο Άλεν, ένας stand-up κωμικός που επεκτάθηκε στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, έχει ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία όπως το Weather Channel και μια σειρά τοπικών τηλεοπτικών σταθμών από τη Χονολουλού έως την Τουσόν. Εάν επιτύχει στην προσφορά του, θα ενσωματώσει τα υπάρχοντα τηλεοπτικά του περιουσιακά στοιχεία στη νέα εταιρεία.

«Αυτή η προσφορά ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει χρέος και μετοχές, είναι η καλύτερη λύση για όλους τους μετόχους της Paramount Global και η προσφορά θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να επιδιωχθεί», ανέφερε η εταιρεία του Άλεν στην ανακοίνωση. Η Paramount – ένα από τα κοσμήματα του στέμματος μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας media που ελέγχεται από την οικογένεια Ρέντστοουν – θα αποτελούσε μια δύσκολη συμφωνία για να ολοκληρωθεί. Η εταιρεία είχε λειτουργικά έσοδα προ αποσβέσεων ύψους 1,87 δισ. δολαρίων τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, μια μείωση 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις, στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, παρέμειναν αμετάβλητες.

Το σχέδιο του Άλεν, είναι να πουλήσει το κινηματογραφικό στούντιο της Paramount, ακίνητα και κάποια άλλη πνευματική ιδιοκτησία. Θα κρατήσει τα τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας streaming Paramount+, και θα τα λειτουργήσει σε πιο αποδοτική βάση. Η Paramount, η μητρική εταιρεία των CBS, Nickelodeon και άλλων καναλιών, αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος εδώ και μήνες, αφότου ο ανεξάρτητος παραγωγός Ντέιβιντ Έλισον άρχισε να συζητά την εξαγορά των μετοχών της οικογένειας Ρέντστοουν πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank Headquarters: Ένα σύγχρονο «πράσινο κτίριο» στο κέντρο της Αθήνας

Ευρώπη: Οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του αυξανόμενου κόστους και των «πράσινων» κανονισμών

Ευ. Μυτιληναίος: H ΜΕΤΚΑ παρέδωσε το «Άκτιο-Αμβρακία» εμπρόθεσμα και με υψηλά standard ποιότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider