HSBC: Πρόστιμο 54 εκατ. λίρες από την BoE για αστοχίες στην προστασία καταθέσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: Πρόστιμο 54 εκατ. λίρες από την BoE για αστοχίες στην προστασία καταθέσεων
Πρόστιμο 57,4 εκατομμυρίων λιρών (73 εκατομμύρια δολάρια) επιβλήθηκε στην HSBC από την Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης (PRA) της Τράπεζας της Αγγλίας για «σοβαρές παραλείψεις» όσον αφορά την προστασία των καταθέσεων των πελατών της επί σειρά ετών. Πρόκειται για την πρώτη ποινή αυτού του είδους σύμφωνα με τους βρετανικούς κανόνες που αποσκοπούν στην προστασία των πελατών σε περίπτωση πτώχευσης των τραπεζών.

Πρόστιμο 57,4 εκατομμυρίων λιρών (73 εκατομμύρια δολάρια) επιβλήθηκε στην HSBC από την Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης (PRA) της Τράπεζας της Αγγλίας για «σοβαρές παραλείψεις» όσον αφορά την προστασία των καταθέσεων των πελατών της επί σειρά ετών. Πρόκειται για την πρώτη ποινή αυτού του είδους σύμφωνα με τους βρετανικούς κανόνες που αποσκοπούν στην προστασία των πελατών σε περίπτωση πτώχευσης των τραπεζών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η PRA της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε ότι η HSBC απέτυχε να προσδιορίσει με ακρίβεια τις καταθέσεις που είναι επιλέξιμες για το σύστημα αποζημίωσης των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Βρετανίας (FSCS) – το οποίο προστατεύει τα μετρητά των πελατών μέχρι 85.000 λίρες.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ από την PRA, με μεγαλύτερο μόνο εκείνο των 87 εκατομμυρίων λιρών στην Credit Suisse τον Ιούλιο του 2023.

«Οι σοβαρές αποτυχίες σε αυτή την υπόθεση βρίσκονται στην καρδιά του στόχου της PRA που αφορά την ασφάλεια και την ακεραιότητα», δήλωσε ο Sam Woods, αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας και Διευθύνων Σύμβουλος της PRA.

«Είναι ζωτικής σημασίας όλες οι τράπεζες να συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις μας σχετικά με την ετοιμότητα για εξυγίανση».

Πρόσθεσε ότι η τράπεζα «υπολείπεται κατά πολύ των υποχρεώσεών της σε αυτόν τον τομέα και δεν μας αποκάλυψε εγκαίρως τις παραλείψεις της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Saudi Aramco: Τέλος στα σχέδια για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Τι αποκάλυψαν οι ελληνικές τράπεζες στο roadshow της J.P. Morgan - Τα 4+1 θετικά μηνύματα που ενισχύουν το επενδυτικό «story»

Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή του συγκροτήματος γραφείων «THE GRID» στο Μαρούσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider