«Βουτιά» 8% για την μετοχή της Tesla μετά τα αποτελέσματα δ' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 8% για την μετοχή της Tesla μετά τα αποτελέσματα δ' τριμήνου
Οι επιδόσεις του κολοσσού του Έλον Μασκ στο προηγούμενο τρίμηνο απογοήτευσαν τους επενδυτές

Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 8% καταγράφει στις προσυνεδριακές συναλλαγές του αμερικανικού Χρηματιστηρίου η μετοχή της Tesla, καθώς οι επιδόσεις του κολοσσού του Έλον Μασκ στο προηγούμενο τρίμηνο απογοήτευσαν τους επενδυτές, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν μόλις 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πιο αναλυτικά, η μετοχή της Tesla υποχωρεί κατά 8,17% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street πριν το καμπανάκι της έναρξης των συναλλαγών και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 190,67 δολάρια, ενώ την Τρίτη έκλεισε στα 207,83 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε χθες προσαρμοσμένα κέρδη 71 σεντ ανά μετοχή, έναντι 74 σεντς ανά μετοχή που αναμενόταν από την LSEG. Στα έσοδα ανακοίνωσε 25,17 δισ. δολάρια έναντι 25,6 δισ. δολαρίων που ανέμενε η LSEG.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν στα 7,9 δισ. δολάρια από 3,7 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3% από 24,3 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Το λειτουργικό περιθώριο για το τρίμηνο ανήλθε στο 8,2%, χαμηλότερο από το 16% του προηγούμενου τριμήνου και ελαφρώς υψηλότερο από 7,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Tesla ανέφερε σε ενημέρωση των επενδυτών ότι η αύξηση του όγκου των οχημάτων το 2024 «μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη» από τον ρυθμό ανάπτυξης του περασμένου έτους, καθώς η εταιρεία εργάζεται για την κυκλοφορία του «οχήματος επόμενης γενιάς» της στο Τέξας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΙΒΜ: 3,3 δισ. δολάρια κέρδη το δ' τρίμηνο λόγω της ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη

Nokia: Πτώση 27% στα λειτουργικά κέρδη δ’ τριμήνου, ξεπέρασε τις προβλέψεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider