Tesla: Έχασε τις εκτιμήσεις για το δ' τρίμηνο - Αύξηση πωλήσεων μόλις 1%, «καμπανάκι» για φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Έχασε τις εκτιμήσεις για το δ' τρίμηνο - Αύξηση πωλήσεων μόλις 1%, «καμπανάκι» για φέτος
Όσον αφορά στα κέρδη, ανακοίνωσε 71 σεντ ανά μετοχή, προσαρμοσμένα, έναντι 74 σεντς ανά μετοχή που αναμενόταν από την LSEG.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Tesla για το τέταρτο τρίμηνο μετά από την λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν μόλις 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά στα κέρδη, ανακοίνωσε 71 σεντ ανά μετοχή, προσαρμοσμένα, έναντι 74 σεντς ανά μετοχή που αναμενόταν από την LSEG. Στα έσοδα ανακοίνωσε 25,17 δισ. δολάρια έναντι 25,6 δισ. δολαρίων που ανέμενε η LSEG.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3% από 24,3 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Το λειτουργικό περιθώριο για το τρίμηνο ανήλθε στο 8,2%, χαμηλότερο από το 16% του προηγούμενου τριμήνου και ελαφρώς υψηλότερο από 7,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Tesla ανέφερε σε ενημέρωση των επενδυτών ότι η αύξηση του όγκου των οχημάτων το 2024 «μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη» από τον ρυθμό ανάπτυξης του περασμένου έτους, καθώς η εταιρεία εργάζεται για την κυκλοφορία του «οχήματος επόμενης γενιάς» της στο Τέξας.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν στα 7,9 δισ. δολάρια από 3,7 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Ενώ άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν να κατασκευάσουν και να πουλήσουν μεγάλο όγκο πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων πέρυσι, η Tesla ανέφερε 484.507 παραδόσεις το τέταρτο τρίμηνο και περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια για το 2023. Οι έντονες μειώσεις τιμών βοήθησαν την Tesla να επιτύχει αυτόν τον αριθμό, που ήταν ρεκόρ για την Εταιρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P με «οδηγό» την Netflix

Πετρέλαιο: Με οριακή αύξηση έκλεισε η διαπραγμάτευση του μαύρου χρυσού

Χρυσός: Ο ισχυρός αμερικανικός PMI έφερε απώλειες την Τετάρτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider