ΙΒΜ: 3,3 δισ. δολάρια κέρδη το δ' τρίμηνο λόγω της ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΒΜ: 3,3 δισ. δολάρια κέρδη το δ' τρίμηνο λόγω της ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη
Καθαρά κέρδη ύψους 3,3 δισ. ή 3,55 δολάρια ανά μετοχή ανακοίνωσε η IBΜ για το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, λόγω της αύξησης της ζήτησης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Καθαρά κέρδη ύψους 3,3 δισ. ή 3,55 δολάρια ανά μετοχή ανακοίνωσε η IBΜ για το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, λόγω της αύξησης της ζήτησης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ο τεχνολογικός κολοσσός είχε ανακοινώσει 2,9 δισ. δολαρίων ή 2,96 δολαρίων ανά μετοχή.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η IBM κέρδισε 3,87 δολάρια ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ενώ οι αναλυτές υπολόγιζαν 3,79 δολάρια ανά μετοχή. Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει άλμα πάνω από 7% προσυνεδριακά.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν σε 17,4 δισ. δολάρια από 16,7 δισ., ενώ η FactSet πρόβλεψη ήταν 17,3 δισ. δολάρια. Η εταιρεία είδε μία αύξηση 3% στα έσοδα στον τομέα software, 6% στον τομέα consulting και 3% στις υποδομές.

Στον τομέα του software, ο οποίος απέφερε 7,5 δισ. δολάρια συνολικά έσοδα, η IBM κατέγραψε αύξηση 8% στις πωλήσεις από την Red Hat.

Η στροφή της εταιρείας προς μια στρατηγική υβριδικού cloud έχει ενισχυθεί σημαντικά από την ενσωμάτωση του Red Hat OpenShift, το οποίο διευκολύνει τη διαχείριση και την ανάπτυξη εφαρμογών σε διαφορετικά υπολογιστικά περιβάλλοντα.

«Η ζήτηση των πελατών για τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνεται και ο κύκλος εργασιών μας για το WatsonX και τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη περίπου διπλασιάστηκε από το γ' στο δ' τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Arvind Krishna.

Η IBM στοχεύει το 2024 να έχει διαθέσιμες ταμειακές ροές 12 δισ. δολάρια, ένα νούμερο που οι αναλυτές στην Evercore χαρακτηρίζουν «εντυπωσιακό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nokia: Πτώση 27% στα λειτουργικά κέρδη δ’ τριμήνου, ξεπέρασε τις προβλέψεις

Tesla: Έχασε τις εκτιμήσεις για το δ' τρίμηνο - Αύξηση πωλήσεων μόλις 1%, «καμπανάκι» για φέτος

Meta: Έφτασε το 1 τρισ. δολάρια αξία κεφαλαιοποίησης εν μέσω της τεχνολογικής ανόδου

gazzetta
gazzetta reader insider insider