Ericsson: Ραγδαία πτώση στις πωλήσεις 4ου τριμήνου - Συνεχίζονται οι προκλήσεις για τα δίκτυα κινητής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ericsson: Ραγδαία πτώση στις πωλήσεις 4ου τριμήνου - Συνεχίζονται οι προκλήσεις για τα δίκτυα κινητής
«Η μείωση των επενδύσεων κεφαλαίου στην Ινδία αναμενόταν στις αρχές του 2024, αλλά συνέβη νωρίτερα από το αναμενόμενο», ανέφερε η Ericsson σε δήλωση της.

Οι προκλήσεις στον κλάδο των δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα συνεχιστούν φέτος εκτιμά η Ericsson, καθώς οι πελάτες παραμένουν προσεκτικοί όσον αφορά τις δαπάνες και καθώς ο επενδυτικός ρυθμός εξομαλύνεται στη βασική αγορά της Ινδίας.

Η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στη βασική της μονάδα δικτύων μειώθηκαν κατά 23% το τέταρτο τρίμηνο, με τη δυναμική των πωλήσεων στην Ινδία να επιβραδύνεται, ενώ η Βόρεια Αμερική είχε πτώση 50% στις πωλήσεις.

Η Ericsson πραγματοποίησε μετατόπιση στο επιχειρηματικό της μείγμα από τις εργασίες υψηλότερου περιθωρίου του 5G σε αγορές όπως η Βόρεια Αμερική έως το 2023 προς αναπτυσσόμενες αγορές με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους όπως η Ινδία. Αυτό συνέβαλε στη διατήρηση των επιπέδων πωλήσεων, αλλά συγκρατεί τα περιθώρια.

Η ταχεία φάση της ανάπτυξης 5G στην Ινδία περιορίζεται τώρα, με τις πωλήσεις στη χώρα να αυξάνονται κατά 14% σε ετήσια βάση, αλλά να μειώνονται σχεδόν κατά 40% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο.

«Η μείωση των επενδύσεων κεφαλαίου στην Ινδία αναμενόταν στις αρχές του 2024, αλλά συνέβη νωρίτερα από το αναμενόμενο», ανέφερε η Ericsson σε δήλωση της.

Η Ericsson ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους της τάξης των 3,39 δισ. σουηδικών κορωνών ή 324 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 6,07 δισ. κορώνες ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 16% στα 71,88 δισ. σουηδικών κορωνών.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν καθαρά κέρδη 3,29 δισ. σουηδικών κορωνών από πωλήσεις 76,64 δισ. σουηδικών κορωνών.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και περιθωρίου αποσβέσεων εξαιρουμένων των επιβαρύνσεων αναδιάρθρωσης διαμορφώθηκαν στο 11,4%, ξεπερνώντας το guidance της τάξης του 10%.

Η εταιρεία αναμένει ότι η συνολική αγορά δικτύου θα συρρικνωθεί το 2024 και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αβέβαιες, κυρίως λόγω της πτώσης στην Ινδία καθώς και των γενικά επιφυλακτικών επενδύσεων πελατών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Εξετάζει μέτρα στήριξης του χρηματιστηρίου έως 278 δισ. δολάρια

Πώς ξεδιπλώνεται το όραμα του ομογενούς επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη για κρασί και εμφιαλωμένο νερό

Τράπεζες: Οι ξένοι επενδυτές «ψηφίζουν» και τα τραπεζικά ομόλογα – 26 εκδόσεις έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια 14 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider