Shell: Προχωρά σε εκατοντάδες περικοπές θέσεων εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shell: Προχωρά σε εκατοντάδες περικοπές θέσεων εργασίας
Σε εκατοντάδες περικοπές θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Shell, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την απόδοση. Ο πετρελαϊκός κολοσσός θα απολύσει αρχικά προσωπικό από τη μονάδα λύσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, από τις πρώτες που θα καταργηθούν, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σε εκατοντάδες περικοπές θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Shell, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την απόδοση. Ο πετρελαϊκός κολοσσός θα απολύσει αρχικά προσωπικό από τη μονάδα λύσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, από τις πρώτες που θα καταργηθούν, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι απολύσεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για μειώσεις του αριθμού των απασχολουμένων που ανακοινώθηκε εσωτερικά τον Δεκέμβριο, όπως αναφέρουν πηγές που μίλησαν στο Bloomberg και θέλησαν να μην κατανομαστούν. Το προσωπικό ενημερώθηκε με περισσότες λεπτομέρειες για τις περικοπές αυτή την εβδομάδα, ενώ έχουν επίσης ειδοποιηθεί και οι εργαζόμενοι στο τμήμα εταιρικών υποθέσεων. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα τμήματα, όπως εκείνων των projects και της τεχνολογίας.

«Στόχος της Shell είναι να δημιουργήσει περισσότερη αξία με λιγότερες εκπομπές, εστιάζοντας στην απόδοση, την πειθαρχία και την απλοποίηση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Η επίτευξη αυτών των μειώσεων θα απαιτήσει χαρτοφυλάκιο ανώτερης κατηγορίας, νέες αποτελεσματικότητες και μια πιο ευέλικτη συνολική οργάνωση» πρόσθεσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell Wael Sawan, ο οποίος ανέλαβε πριν από ένα χρόνο, έχει δεσμευτεί να είναι «αδίστακτος» στη βελτίωση της απόδοσης και των κερδών για τους επενδυτών. Η εταιρεία καταβάλλει συντονισμένη προσπάθεια για να κλείσει το χάσμα αποτίμησης της μετοχής με τους βασικούς ανταγωνιστές στις ΗΠΑ, όπως είναι η Exxon Mobil Corp. και η Chevron Corp., πουλώντας περιουσιακά στοιχεία και μειώνοντας τις επενδύσεις χαμηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που σχετίζονται με την καθαρή ενέργεια.

Στα τέλη του 2022 η Shell απασχολούσε περίπου 93.000 εργαζόμενους παγκοσμίως με πλήρη και μερική απασχόληση, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με την Chevron, παρά το γεγονός πως η αξία της εταιρείας είναι 34% υψηλότερη. Περίπου 1.800 άτομα εγκαταλείπουν ήδη τη Shell ως μέρος της πώλησης της retail επιχείρησης της στην Octopus Energy. Τον Οκτώβριο, η εταιρεία είπε ότι φέτος θα περικοπούν 200 θέσεις στη μονάδα λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, περίπου το 15% του συνόλου, με άλλες 130 να αναμένεται να επανεξεταστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα τάνκερ της Shell δεν θα περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα

Shell: Αποχωρεί από τη Νιγηρία μετά από σχεδόν ένα αιώνα

Μεγάλες εταιρείες τάνκερ σταμάτησαν τους πλόες προς την Ερυθρά Θάλασσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider