Vodafone - Microsoft υπογράφουν 10ετή συμφωνία, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone - Microsoft υπογράφουν 10ετή συμφωνία, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων
H βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια στο cloud και σε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που θα αναπτυχθούν μαζί με τη Microsoft.

Μια δεκαετή στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft υπέγραψε ο όμιλος Vodafone, με στόχο να προσφέρει ψηφιακές πλατφόρμες σε επιχειρήσεις και καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική.

Ειδικότερα, η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια στο cloud και σε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που θα αναπτυχθούν μαζί με τη Microsoft. Η Vodafone θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία OpenAI που τρέχει στο Azure για να βελτιώσει τις λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών, συμπεριλαμβανομένου του chatbot, ενώ οι υπάλληλοι της Vodafone θα έχουν πρόσβαση στο Microsoft Copilot.

Από την πλευρά της η Microsoft σκοπεύει να επενδύσει ένα άγνωστο ποσό στο τμήμα Internet-of-Things της Vodafone, το οποίο θα αποσπαστεί μέχρι τον Απρίλιο. Η Vodafone θα προσκαλέσει και άλλους να επενδύσουν, διατηρώντας παράλληλα το πλειοψηφικό μερίδιο της επιχείρησης, η οποία παράγει περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως σε πωλήσεις.

«Η Vodafone προχώρησε σε μια τολμηρή δέσμευση για το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης και της Αφρικής. Αυτή η μοναδική στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρηματικών πελατών μας, ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων εταιρειών, και θα ενισχύσει την ποιότητα της εμπειρίας για τους καταναλωτές», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Vodafone Margherita Della Valle.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νάγκελ (ΕΚΤ): Μπορεί να υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων το καλοκαίρι αλλά είναι πρόωρο να το συζητάμε

Βρετανία: Σημαντική επιβράδυνση στις αυξήσεις των μισθών - Δεν επαναπαύεται η BoE

gazzetta
gazzetta reader insider insider