BofA: Απότομη πτώση στα τριμηνιαία κέρδη - Κάτω των εκτιμήσεων τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Απότομη πτώση στα τριμηνιαία κέρδη - Κάτω των εκτιμήσεων τα έσοδα
Οι μέσες καταθέσεις της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 2% στα 1,9 τρισ. δολάρια, ενώ τα δάνεια και οι μισθώσεις ήταν μέτρια υψηλότερα στα 1,1 τρισ. δολάρια. 

Aπότομη πτώση στα τριμηνιαία κέρδη της σημείωσε η Bank of America σε ετήσια βάση ενώ και τα έσοδα υπολείπονταν των εκτιμήσεων.

Η τράπεζα με έδρα το Charlotte της Νέας Υόρκης σημείωσε καθαρά κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων, ή 35 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο, από 7,1 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 70 σεντς, πάνω από την πρόβλεψη της FactSet στα 53 σεντς.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 10% στα 22 δισ. δολάρια, κάτω από τη συναίνεση της FactSet των 23,7 δισ. δολαρίων. Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 5% στα 139,9 δισ. δολάρια, καθώς το υψηλότερο κόστος καταθέσεων και τα χαμηλότερα υπόλοιπα καταθέσεων αντιστάθμισαν περισσότερο από τις υψηλότερες αποδόσεις ενεργητικού.

Τα έσοδα που δεν προέρχονται από τόκους μειώθηκαν κατά 1,8 δισ. δολάρια σε 8 δισ. δολάρια. Η τράπεζα ανακοίνωσε πως οι υψηλότερες προμήθειες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και επενδυτικής τραπεζικής υπεραντισταθμίστηκαν από τη χαμηλότερη διαπραγμάτευση αγοράς και παρόμοιες δραστηριότητες.

Οι προβλέψεις για ζημίες από δάνεια αυξήθηκαν κατά 12 εκατ. δολάρια σε 1,1 δισ. δολάρια. Οι μέσες καταθέσεις της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 2% στα 1,9 τρισ. δολάρια, ενώ τα δάνεια και οι μισθώσεις ήταν μέτρια υψηλότερα στα 1,1 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Delta Airlines: Διπλασίασε τα κέρδη τριμήνου με ώθηση από τα διεθνή ταξίδια

JP Morgan: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο δ' τρίμηνο - Κέρδη 49,6 δισ. το 2023

Burberry: Βουτιά ως 15% για τη μετοχή μετά την αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider