Apple: Υποβάθμισε σε underweight τη μετοχή της η Barclays

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Apple: Υποβάθμισε σε underweight τη μετοχή της η Barclays
Στην υποβάθμιση της μετοχή της Apple προχώρησε η Barclays Plc, καθώς η ζήτηση για το τελευταίο iPhone της ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου. 

Στην υποβάθμιση της μετοχή της Apple προχώρησε η Barclays Plc, καθώς η ζήτηση για το τελευταίο iPhone της ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου.

Οι αναλυτές της Barclays με επικεφαλής τον Τιμ Λονγκ μείωσαν την αξιολόγησή τους για την Apple σε underweight και τιμή-στόχο της μετοχής τα 160 δολάρια από 161 δολάρια, κάτι που συνεπάγεται μία πτώση 17% τον επόμενο χρόνο. Η μετοχή υποχώρησε έως και 1,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ την Τρίτη.

«Αναμένουμε αναστροφή μετά από ένα χρόνο όπου τα περισσότερα τρίμηνα χάθηκαν και η μετοχή υπεραπέδοσε», έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα τους την Τρίτη. Οι εκτιμήσεις μας παραμένουν αρνητικές για το iPhone 15 και δεν βλέπουμε χαρακτηριστικά ή αναβαθμίσεις που είναι πιθανό να κάνουν το iPhone 16 πιο ελκυστικό» τονίζουν.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο περίπου 50% την περασμένη χρονία καταγράφοντας ρεκόρ, με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να αγγίζει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι η ναυαρχίδα συσκευή του τεχνολογικού κολοσσού θα αντέξει απέναντι σε μια νωθρή οικονομία. Ωστόσο, έχουν προκύψει αμφιβολίες κατά πόσον η μετοχή θα μπορέσει να επαναλάβει τέτοια τεράστια κέρδη, δεδομένου του αυξανόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Huawei αλλά και των εμποδίων που θέτει η κινεζική κυβέρνηση στις συσκευές ξένης κατασκευής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider