Apple: Υποβάθμισε σε underweight τη μετοχή της η Barclays

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Υποβάθμισε σε underweight τη μετοχή της η Barclays
Στην υποβάθμιση της μετοχή της Apple προχώρησε η Barclays Plc, καθώς η ζήτηση για το τελευταίο iPhone της ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου. 

Στην υποβάθμιση της μετοχή της Apple προχώρησε η Barclays Plc, καθώς η ζήτηση για το τελευταίο iPhone της ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου.

Οι αναλυτές της Barclays με επικεφαλής τον Τιμ Λονγκ μείωσαν την αξιολόγησή τους για την Apple σε underweight και τιμή-στόχο της μετοχής τα 160 δολάρια από 161 δολάρια, κάτι που συνεπάγεται μία πτώση 17% τον επόμενο χρόνο. Η μετοχή υποχώρησε έως και 1,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ την Τρίτη.

«Αναμένουμε αναστροφή μετά από ένα χρόνο όπου τα περισσότερα τρίμηνα χάθηκαν και η μετοχή υπεραπέδοσε», έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα τους την Τρίτη. Οι εκτιμήσεις μας παραμένουν αρνητικές για το iPhone 15 και δεν βλέπουμε χαρακτηριστικά ή αναβαθμίσεις που είναι πιθανό να κάνουν το iPhone 16 πιο ελκυστικό» τονίζουν.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο περίπου 50% την περασμένη χρονία καταγράφοντας ρεκόρ, με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να αγγίζει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι η ναυαρχίδα συσκευή του τεχνολογικού κολοσσού θα αντέξει απέναντι σε μια νωθρή οικονομία. Ωστόσο, έχουν προκύψει αμφιβολίες κατά πόσον η μετοχή θα μπορέσει να επαναλάβει τέτοια τεράστια κέρδη, δεδομένου του αυξανόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Huawei αλλά και των εμποδίων που θέτει η κινεζική κυβέρνηση στις συσκευές ξένης κατασκευής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

X: Στο 1/3 έπεσε η αξία του από τα 44 δισ. που πλήρωσε ο Μασκ

BYD: Ισχυρή άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων - Θα ξεπεράσει την Tesla;

Wall Street: Οι 20 μετοχές με τη χειρότερη επίδοση το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider