Telefonica: Θα προχωρήσει σε μείωση άνω του 16% του προσωπικού της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Telefonica: Θα προχωρήσει σε μείωση άνω του 16% του προσωπικού της
Περικοπές που επηρεάζουν άνω του 16% του εργατικού δυναμικού θα πραγματοποιήσει η Telefonica στην Ισπανία, καθώς επιδιώκει να μειώσει τα κόστη προς αύξηση της κερδοφορίας της.

Περικοπές που επηρεάζουν άνω του 16% του εργατικού της δυναμικού θα πραγματοποιήσει η Telefonica στην Ισπανία, καθώς επιδιώκει να μειώσει τα κόστη προς ενίσχυση της κερδοφορίας της τα επόμενα έτη.

Τα συνδικάτα και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για περικοπή 3.421 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με δήλωση του συνδικάτου UGT. Εάν ο στόχος δεν επιτευχθεί οικειοθελώς έως τις 8 Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσουν υποχρεωτικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Η μείωση προσωπικού είναι μέρος του σχεδίου της Telefonica να αυξήσει τα κέρδη της τα επόμενα τρία χρόνια, εν μέρει μέσω του προγράμματος μείωσης του κόστους κατά 600 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο. Για τον σκοπό αυτό, εκτός από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταλείψει το χάλκινο δίκτυό της και να στραφεί στους αυτοματισμούς. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Telefonica εξετάζει ξεχωριστά την πώληση μεριδίου στην τεχνολογική της μονάδα, η οποία εκτιμάται ότι έχει αξία 2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider