ΔΕΗ: Εγκρίθηκε από την έκτακτη ΓΣ η επέκταση δραστηριοτήτων

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Εγκρίθηκε από την έκτακτη ΓΣ η επέκταση δραστηριοτήτων
Με ποσοστό άνω του 98%, οι μέτοχοι υπερψήφισαν και την τροποποίηση της πολιτικής αποδοχών.

Με ποσοστό άνω του 98% υπερψήφισαν οι μέτοχοί της ΔΕΗ τις αλλαγές στο καταστατικό της επιχείρησης και την τροποποίηση της πολιτικής αποδοχών, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο.

Οι τροποποιήσεις στο καταστατικό αφορούν την επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης στις τηλεπικοινωνίες, την πληροφορική και τα ΣΔΙΤ, καθώς και τη στοχευμένη αναδιάρθρωση του οργανογράμματος της διοικητικής πυραμίδας. Στην πλειονότητά τους, οι παραπάνω αλλαγές γίνονται στο πλαίσιο της πρόσφατης εξαγοράς της Κωτσόβολος.

Έτσι, πλέον η επιχείρηση μπορεί να παρέχει υπηρεσίες πληροφορικής, να ιδρύει ή να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών. Παράλληλα, ανοίγει η δυνατότητα για εμπορία, προμήθεια, και πώληση εξοπλισμού τεχνολογίας, καθώς και η άσκηση εμπορικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών πληροφορικής. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για ίδρυση ή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών, όπως και για συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς Συμβάσεων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Σύμφωνα με την επιχείρηση, οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του Καταστατικού της εταιρείας ενισχύουν, αντανακλούν και υποδηλώνουν τη συντελούμενη τα τελευταία έτη μετατροπή της ΔΕΗ Α.Ε. από μία εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε μίαν εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, επικεφαλής ενός πολυσχιδούς και μεγάλου πολυεθνικού Ομίλου, που δραστηριοποιείται, αμέσως ή εμμέσως, σε πολλές επιμέρους Αγορές, πέραν αυτής της ενέργειας, αποτελούν, επιπροσθέτως, προσαρμογή στις βέλτιστες πρακτικές και αρχές εταιρικής διακυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, δόθηκε το «πράσινο φως» σε αλλαγές στη διάρθρωση της διοίκησης της επιχείρησης, με τη δημιουργία θέσεων Ομιλικών Γενικών Διευθυντών, οι οποίοι υπάγονται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, με αρμοδιότητες που εκτείνονται, πέραν του εταιρικού πεδίου, και στην εποπτεία των αντίστοιχων τομέων στις θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα διορισμού Γενικών Διευθυντών, οι οποίοι υπάγονται σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο ή και σε Ομιλικούς Γενικούς Διευθυντές.

Παράλληλα, στην έκτακτη Γενική συνέλευση υπερψηφίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αποδοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκυλακάκης: Ίδιες ή φθηνότερες οι λιανικές τιμές ρεύματος τον Ιανουάριο

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στη Dixons για παραπλανητικές εκπτώσεις

Στάσσης: Στις 23 Ιανουαρίου το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ

gazzetta
gazzetta reader insider insider