Prodea: Πώς απλώνει αποτύπωμα στον τουρισμό με deal άνω των 250 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Prodea: Πώς απλώνει αποτύπωμα στον τουρισμό με deal άνω των 250 εκατ. ευρώ
Επένδυση της τάξεως των 250 – 300 εκατ. ευρώ θεωρείται από ανθρώπους της αγοράς η κίνηση που ανακοίνωσε χτες η Prodea, εξαγοράζοντας το ποσοστό που διατηρεί ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαλέκας στη Mediterranean Hospitality Venture.

Μια συμφωνία, κατ’ επέκταση και επένδυση, της τάξεως των 250 – 300 εκατ. ευρώ θεωρείται από ανθρώπους της αγοράς η κίνηση που ανακοίνωσε χτες η Prodea, εξαγοράζοντας το ποσοστό που διατηρεί ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαλέκας στη Mediterranean Hospitality Venture. Η Prodea Investments ήδη είχε συμμετοχή στην MHV με ποσοστό 25%, ενώ μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία τελεί υπό έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των πρώτων δυο με τριών μηνών 2024, η ΑΕΕΑΠ θα κατέχει ποσοστό 80% στην εταιρεία. Η συμφωνία επιτεύχθηκε βάσει της ακαθάριστης αξίας ακινήτων της MHV, η οποία έφτανε στο 6μηνο 2024 στα 555 – 560 εκατ. ευρώ.

Χτες, η ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησίας για την απόκτηση από την εταιρεία του κυπριακού ομίλου «YODA Group» (συμφερόντων του επιχειρηματία Γιάννη Παπαλέκα) μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55% στην εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture PLC (MHV), σηματοδοτώντας την έμφαση που δίνει στα τουριστικά ακίνητα. Η MHV δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και στην ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία και resorts και έργα ανάπτυξης γραφείων και κατοικιών και οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.

Ειδικότερα, η MHV είναι ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων The Landmark Nicosia, Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol στην Κύπρο και Nikki Beach και Porto Paros στην Ελλάδα. Επίσης, κατέχει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Aphrodite Hills Resort.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για το Ελληνικό – Οι τράπεζες και τα οικιστικά έσοδα 

Όμιλος Goldair: Πώς προχωρούν μεγάλες επενδύσεις – κινήσεις σε αερομεταφορές, τουρισμό, σιδηρόδρομο, logistics

Ποιο σχήμα έδωσε προσφορά για την κατασκευή 5 Αστυνομικών Διευθύνσεων μέσω ΣΔΙΤ 

gazzetta
gazzetta reader insider insider