Με κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ θα αναμορφωθούν οι 2+1 ακτές Βούλας και Βάρκιζας – Ποιες επενδύσεις προχωρούν

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ θα αναμορφωθούν οι 2+1 ακτές Βούλας και Βάρκιζας – Ποιες επενδύσεις προχωρούν
Ποια projects αναβάθμισης – ανάπλασης σε γνωστές ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρα προωθούν η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, η Intracom συμφερόντων Σ. Κόκκαλη, η εφοπλιστική οικογένεια Προκοπίου, ο Δ. Γιαννακόπουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και ο όμιλος Grivalia Hospitality που σχετίζεται με την Eurobank και τον Ινδοκαναδό μεγαλοεπενδυτή, Πρεμ Γουάτσα 

Με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 40 με 50 εκατ. ευρώ, όπως τουλάχιστον άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι ανέρχονται αθροιστικά σε προϋπολογισμό 3 σημαντικά projects ανάπλασης, αναμένεται τα προσεχή χρόνια να αναβαθμιστούν και να αλλάξουν όψη 2+1 γνωστές ακτές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ο λόγος για τις επενδύσεις σε Ακτή Α’ Βούλας, Ακτή Β’ Βούλας αλλά και Βάρκιζας, projects στα οποία συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής, όπως η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, η Intracom συμφερόντων Σ. Κόκκαλη, η εφοπλιστική οικογένεια Προκοπίου, ο Δ. Γιαννακόπουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, όπως βέβαια, και ο όμιλος Grivalia Hospitality που σχετίζεται με την Eurobank και τον Ινδοκαναδό μεγαλοεπενδυτή, Πρεμ Γουάτσα.

Οι επενδύσεις στην Ακτή Βάρκιζας

Προ ολίγων ημερών υπεγράφη η σύμβασης ανάμεσα στη Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της εταιρείας Black Wave Varkiza, που συνδέεται με τον επιχειρηματία Δ. Γιαννακόπουλο (ΒΙΑΝΕΞ), για την αναμόρφωση - ανάπλαση της Ακτής Βάρκιζας, μέσω επενδύσεων που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ, όπως τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς. Η εταιρεία συμφερόντων Δ. Γιαννακόπουλου είχε επικρατήσει σε σχετικό διαγωνισμό για την υπομίσθωση της έκτασης «Ακτή Βάρκιζας» (οργανωμένη ακτή, ελεύθερη ανατολική παραλία), γνωστής και από το «Yabanaki», έναντι του ποσού του 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως συν 6% επί του ετήσιου τζίρου. Η διάρκεια της μίσθωσης έχει προσδιοριστεί στα 25 χρόνια και λήγει κατά την ημερομηνία λήξης της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ δήμου και ΕΤΑΔ. Βάσει του διαγωνισμού, ο ανάδοχος επενδυτής οφείλει να πραγματοποιήσει ελάχιστο ύψος παρεμβάσεων ύψους εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 2024 ξεκινούν οι εργασίες, με προοπτική πλήρους λειτουργίας το 2025. Ο επενδυτής δικαιούται να εισπράττει αντίτιμο για την είσοδο του κοινού μόνο στην οργανωμένη ακτή, αλλά θα επιτρέπει στους δημότες την πρόσβαση χωρίς καταβολή αντιτίμου. Η έκταση που μισθώνεται αποτελείται από τμήμα επιφανείας 225,5 τ.μ. στο παραλιακό τμήμα νότια της Αθηνών -Σουνίου και από τμήμα επιφανείας 24 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα μαζί με το δικαίωμα απλής χρήσης της ζώνης αιγιαλού (επιφανείας 16.391 τ.μ.) και παραλίας (10.390 τ.μ.). Οι χρήσεις που προβλέπονται είναι εστιατόρια, αναψυκτήρια, καταστήματα με είδη σχετικά με την ακτή, γήπεδα και χώροι ευεξίας, υπαίθριο σινεμά 300 θέσεων και ένα αμφιθέατρο 100 θέσεων. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για υποδομές κατασκευασμένες τη δεκαετία του ‘60, οι οποίες πλέον εμφανίζουν σημαντικές και εκτεταμένες φθορές.

Τι έρχεται στην Ακτή Β’ Βούλας

Όπως προ ημερών ανέφερε το insider.gr, προχωρά η κοινή επένδυση των ομίλων ΤΕΜΕΣ (Κωνσταντακόπουλου), Intracom Ventures (οικογένεια Κόκκαλη) και Προκοπίου (του γνωστού εφοπλιστή, μέσω της εταιρείας LITTI), εκτιμώμενου ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της Ακτής Β’ Βούλας, με τόσο τη δημιουργία ενός νέου παραλιακού προορισμού, με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινότητα των κατοίκων. Σύμφωνα με παλιότερα σενάρια, στην αναμόρφωση της Β’ Πλαζ Βούλας προβλέπονταν η δημιουργία αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων πισίνας, η ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία, η δημιουργία αναψυκτήριων, παιδότοπων κ.α. Σχετικά πρόσφατα η Athens Beach Club A.Ε ανακοίνωσε την άμεση έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την ανάπλαση της Ακτής Β’ Βούλας, σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης της οικοδομικής άδειας. Στόχος της Athens Beach Club A.Ε. είναι να αποκαταστήσει την ακτή και με όρους ήπιας ανάπτυξης να την αναβαθμίσει, με σεβασμό στον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Όπως αναφέρονταν, στην Ακτή Β’ Βούλας πρόκειται να δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος, όπου με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, αναδεικνύεται το παραθαλάσσιο τοπίο. Παράλληλα, δημιουργούνται εκτενείς χώροι πρασίνου με πρόσθετες φυτεύσεις. Η Ακτή Β’ Βούλας υπό τη νέα της μορφή, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο αγαπημένο παραλιακό προορισμό, με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινότητα των κατοίκων. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή πισίνας που προορίζεται για δημοτική χρήση και θα καλύψει τις ανάγκες τμημάτων κολύμβησης, αλλά και προπονήσεων αθλητικών ομάδων της περιοχής.

Ανοίγει το 2024 το project στην Ακτή Α’ Βούλας

Από τον Μάιο του 2024, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται η λειτουργία του νέου πολυτελούς κάμπινγκ 5 αστέρων, ή αλλιώς glamping, στην Α’ Πλαζ Βούλας, με την υπογραφή της Givalia Hospitality. Όπως είχε αναδείξει το καλοκαίρι το insider.gr, πρόκειται για το project «91 Athens Riviera», το Glamping and Members Club της Grivalia Hospitality στη Βούλα. Η νέα ανάπτυξη θα φέρει το όνομα «91 Athens Riviera», που είναι εμπνευσμένο από την Εθνική Οδό 91 (τη μεγαλύτερη εθνική οδό της Αττικής που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, καταλήγοντας στο Σούνιο) όπου βρίσκεται το νέο project. Σε έκταση 45.000 τ.μ. το «91 Athens Riviera» θα συστήσει στην ελληνική αγορά τη φιλοσοφία του πολυτελούς camping (glamorous camping), που θα περιλαμβάνει 30 πολυτελείς σκηνές στην περιοχή. Επισκέπτες και μέλη θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων, όπου θα απολαμβάνουν υπηρεσίες και εμπειρίες που θα προβάλουν μία ολιστική προσέγγιση ευεξίας, χαλάρωσης και εκγύμνασης.

Πιο συγκεκριμένα, το «91 Athens Riviera» θα περιλαμβάνει 8 μεγάλα γήπεδα τένις -και 2 μικρότερα- για τους λάτρεις του αθλήματος. Παράλληλα, ο χώρος θα περιλαμβάνει εσωτερικό/εξωτερικό γυμναστήριο με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, καθώς και γήπεδο για beach volley. Έμπειροι προπονητές τένις θα καθοδηγούν τους παίκτες, ενώ όλοι οι επισκέπτες του glamping και τα μέλη του club θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ατομικά ή ομαδικά προγράμματα προπόνησης. Για τη διαχείριση του project, η Grivalia Hospitality έχει συνάψει μακροχρόνια σύμβαση με τον κορυφαίο όμιλο lifestyle φιλοξενίας Domes, υιοθετώντας το φημισμένο Domes Reserve concept. Με τη φήμη και την τεχνογνωσία της Domes στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας, η εν λόγω συνεργασία αναμένεται να συμβάλει στην παροχή απαράμιλλων υπηρεσιών και εμπειριών σε όλους τους επισκέπτες. Το «91 Athens Riviera» θα συνδυάζει αρμονικά τις πολλαπλές ανέσεις σε ένα ασύγκριτα όμορφο περιβάλλον με την άμεση πρόσβαση στην παραλία, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν τις δημιουργίες του διάσημου εστιατορίου BARBAROSSA PAROS. Το γνωστό signature restaurant «ταξιδεύει» από την Πάρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider