«Εκρηκτικό» ράλι για τη μετοχή της ΑΒΑΞ αναμένει η Optima

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εκρηκτικό» ράλι για τη μετοχή της ΑΒΑΞ αναμένει η Optima
Την έναρξη κάλυψης της ΑΒΑΞ ξεκίνα η Optima θέτοντας σύσταση «buy» με τιμή στόχο στα 2,79 ευρώ.

Την έναρξη κάλυψης της ΑΒΑΞ ξεκίνα η Optima θέτοντας σύσταση «buy» με τιμή στόχο στα 2,79 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η ΑΒΑΞ αποτελεί μια από τις τρεις μεγαλύτερες εγχώριες κατασκευαστικές, με μακρά και επιτυχημένη πορεία σε διάφορα έργα υποδομών - ορόσημα στην Ελλάδα (Μετρό, Εθνικό Οδικό Δίκτυο, Περιφερειακή Οδός Αττικής, γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κ.λπ.) αλλά και στο εξωτερικό. Επιπλέον, ο όμιλος δραστηριοποιείται και στον τομέα των παραχωρήσεων, κυρίως μέσω συμμετοχών, γεγονός που βελτιώνει την πορεία των μελλοντικών ταμειακών ροών του. Τέλος, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στον ενεργειακό τομέα, με έμφαση σε ενεργειακά βιομηχανικά έργα, ενώ πρόσφατα πούλησε τις θυγατρικές του ηλεκτροδότησης και ΑΠΕ.

Η Optima αναμένει προβλέπει μέση ετήσια άνοδο των πωλήσεων (CAGR) κατά 18% στην περίοδο 2022 - 26, με τα EBITDA να ενισχύονται 13% ετησίως και τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη κατά 40% στον ίδιο χρονικό ορίζοντα.

Η ισχυρή αναμενόμενη κερδοφορία αναμένεται να υποστηρίξει τόσο τις περαιτέρω προσπάθειες απομόχλευσης της εταιρείας όσο και τη μερισματική πολιτική (βλέπει μέρισμα έως 0,10 ευρώ το 2026 από 0,03 ευρώ φέτος).

Οι θετικοί καταλύτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω άνοδο περιλαμβάνει την επικράτηση σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα και διαγωνισμούς παραγωρήσεις ή και έργα BOT, η χαλάρωση των τιμών των πρώτων υλών και άλλων δαπανών που θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερα περιθώρια μικτού κέρδους σε έργα που έχουν ήδη ανατεθεί, γ) η αυξημένη κίνηση σε υφιστάμενες παραχωρήσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα μερίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider